Shrek vestigt Memorial Day-record

'Shrek 2' spekte de kassa's van de bioscopen in de Verenigde Staten de afgelopen vier dagen met 92,2 miljoen dollar en vestigt daarmee een Memorial Day-weekend record. Daarmee versloeg die film 'Jurassic Park:The Lost World', die in 1997 het recordbedrag op 90,1 miljoen dollar omzette.

'The Day After Tomorrow', over een weerramp die de wereld bedreigd, behaalde in dit lucratieve weekend wanneer de Amerikanen een dag vrij hebben, een bedrag van 86 miljoen dollar. Daarmee staat het nu op de derde plaats van beste Memorial Day Weekends ooit. 'Shrek 2' heeft nu in twee weken 256 miljoen dollar opgebracht. En dat voor een film die maar 70 miljoen dollar kostte om te maken.

Maar het groene monster krijgt vanaf vrijdag geduchte concurrentie van ene Harry Potter. Insiders beweren dat zijn derde film wel eens nieuwe bioscooprecords gaat breken. De voorspelling van een openingsweekend van boven de 100 miljoen dollar zit er zeker in. In Nederland gaat 'Harry Potter and the Prisoner of Azkaban' vanaf woensdag proberen bezoekersrecords te vestigen.



NieuwsFilm

meest populair