Toy Story 3 (2010)

The great escape

Dit geniale afsluitende deel maakt van de Toy Story-trilogie een van de beste uit de filmgeschiedenis.
play

8,5 details

  • 103 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Verenigde Staten

Andy is geen kleine jongen meer en staat op het punt om naar de universiteit te gaan. Het betekent dat hij moet beslissen wat er met zijn oude speelgoed, waar hij al jaren niets meer mee doet, moet gebeuren. Hij krijgt van zijn moeder de keus om zijn speelgoed op zolder te stallen of te doneren aan een kinderdagverblijf. Hoewel hij voor die eerste optie kiest, komen Woody, Buzz Lightyear en alle anderen door een misverstand toch in kinderdagverblijf Sunnyside terecht. Daar lijken ze te zijn beland in het paradijs op aarde. Een plek waar je nooit bang hoeft te zijn dat kinderen niet meer met je willen spelen als ze ouder worden, omdat er altijd nieuwe kinderen bijkomen. Maar al snel wordt duidelijk dat Sunnyside helemaal niet zo’n fijne plek is en meer gelijkenissen vertoont met een autoritair regime onder leiding van een brute dictator dan met een speelgoedparadijs.

Alt titel
Toy Story 3: An IMAX 3D Experience
Regie
Lee Unkrich
Cast
Tom Hanks, Michael Keaton, Tim Allen, Joan Cusack, Wallace Shawn, Ned Beatty, John Ratzenberger, Laurie Metcalf, Don Rickles, Estelle Harris, Jodi Benson, Blake Clark, John Morris, Teddy Newton, Emily Hahn.
Budget
$ 200.000.000
Opbrengst
$ 1.063.171.911
Release
17.06.2010
Release NL
24.06.2010
Release DVD
26.10.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Lee Unkrich | Stemmencast: Woody (Tom Hanks), Buzz Lightyear (Tim Allen), Jessie (Joan Cusack), Hamm (John Ratzenberger), Michael Keaton (Ken), Jodi Benson (Barbi), e.a. | Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2010

Zou Toy Story 3 de vloek die op derde delen rust kunnen doorbreken? Derde delen van geliefde films stelden in het verleden vaak teleur; denk bijvoorbeeld aan The Godfather: Part III, die de kracht van de eerste twee delen niet kon evenaren. Of de derde Spider-Man, die de subtiliteit van de eerste twee delen inruilde voor een te groots opgezette actiefilm. Maar die films hadden één nadeel: ze werden niet gemaakt door Pixar. En Pixar maakt nooit slechte films, een conclusie die na hun zoveelste meesterwerk opnieuw wordt bevestigd.

Vanaf de eerste scène is duidelijk dat alle eventuele zorgen vooraf nergens voor nodig waren. Na een spectaculaire proloog, waar je vooraf eigenlijk zo min mogelijk over moet weten, worden de geliefde personages uit het Toy Story-universum opnieuw geïntroduceerd en wordt duidelijk dat in de tien jaar sinds de vorige film er veel veranderd is. Andy is namelijk geen kleine jongen meer en staat op het punt om naar de universiteit te gaan. Het betekent dat hij moet beslissen wat er met zijn oude speelgoed, waar hij al jaren niets meer mee doet, moet gebeuren. Hij krijgt van zijn moeder de keus om zijn speelgoed op zolder te stallen of te doneren aan een kinderdagverblijf. Hoewel hij voor die eerste optie kiest, komen Woody, Buzz Lightyear en al onze andere helden door een misverstand toch in kinderdagverblijf Sunnyside terecht.

videotrailers & clips

alle artikelen (53)

Toy Story 3 Nieuwsberichten

Laatste reacties

Olrik

"...Is het iemand ooit opgevallen dat Totoro in deze film voorkomt?..."

Magalaan

"...[quote=mar1987]Geweldig een deel 3! Alleen één ding, ik snap hem niet helemaal, wat is nu de moraal......"

Moviespecialist

"...Ik ben het eens een keertje met je eens Banned het einde is niet echt indrukwekkend. p.s. stop om......"

Toy Story 3

acties