Algemeen

Nieuwe Toy Story 3 Oscarposters

Ook The Godfather moet er aan geloven...

door Arman Avsaroglu op 27.12.2010 om 18:45 in Algemeen
Zoals we inmiddels wel weten zijn Disney en Pixar onlangs een ambitieuze campagne gestart die ervoor moet zorgen dat het kassucces Toy Story 3 in februari volgend jaar niet alleen de Oscar voor beste animatiefilm, maar zelfs de Oscar voor beste film in het algemeen moet gaan winnen.

Om dit te bereiken, zijn er de laatste weken posters uitgebracht waarop Oscarwinnaars uit het verleden in een Toy Story jasje worden gestoken. Eerder zagen we onder andere al Shakespeare in Love, Titanic en The Lord of the Rings en daar zijn nu The Godfather en On the Waterfront bijkgekomen.


16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

esteban

Avatar

Al die uitspraken naar aanleiding van het feit dat iemand Inception nog niet gezien heeft? straf. Moet overigens gezegd dat de laatste Nolan inderdaad álles behalve een voor de hand liggende Oscarkandidaat is. Op technisch vlak, uiteraard. Originele script en dergelijke, vanzelfsprekend. Maar moesten de genomineerden voor beste film nu niet plots uit 10 namen bestaan, zou hij volgens mij in die categorie niet eens genomineerd zijn. Want hoe goed 't ook gebracht werd, dit is en blijft een relatief actiegerichte blockbuster. De dramatische kracht van de prent staat dan ook op een te laag pitje om daarvoor in aanmerking te komen.

Ook acteurs worden naar alle waarschijnlijkheid opzij geschoven voor interessantere prestaties. Terecht. Want hoewel iedereen duidelijk het beste van zichzelf geeft, is Inception geen acteursfilm. Waarom mensen aan "Beste Acteur" en "Beste Acteur bijrol" gaan denken, is me een raadsel. (The Joker in TDK was een héél ander geval, ook vanwege omstandigheden) Bovendien zijn talloze award-nominaties al bekend gemaakt en daaruit mogen we nu toch voorzichtig gaan concluderen dat Inception op dat vlak inderdaad geen kans maakt.

Decepticon

Avatar

Pete_027 "Ik gok dat The Social Network gaat winnen tijdens de Oscars. Inception, nog steeds niet gezien, gaat denk ik niet winnen omdat dat niet echt een 'Oscar' film is. Het zou ook wel mooi zijn dat er eens een keer en animatie gaat winnen. Wall-E en UP vond ik erg goed. Up lijkt me ook veel beter dan een The Hurt Locker maar die heb ik ook nog niet gezien:E"
Wat ben jij van rare filmliefhebber :? Je hebt volgens mij nog nie veel films gezien, ofwel? Als het op mooie 'belangrijke' films aankomt tenminste, die je toch echt al lang gezien moet hebben.
Inception geen oscar film?? Jeetje man, echt duidelijk dat je hem dus niet hebt gezien.
TS3 kan in mijn ogen ook best meedingen voor de beste film, ik hoop dat Inception wint.

SunChaser

Avatar

TS3 mag m wat mij betreft winnen. Net zoals er zelden anderstalige films de prijs voor beste film winnen, dat moet ook gewoon. Een goede film is een goede film.

benjamin

Avatar

Banned "Toy Story 3 is gewoon niet de beste film van 2010... dus waarschijnlijk zal hij deze prijs niet winnen. Er is tenslotte toch een categorie uitgevonden beste ANIMATIEFILM, dat heeft toch een reden... De prijs voor beste kinderfilm kan toch niet gewonnen worden door bijvoorbeeld predators... dat is toch hetzelfde dat een animatie film de prijs wint voor beste film... Een goeie animatiefilm dat is het zeker wel."


De oscar voor beste film is ook niet die van beste niet geanimeerde film. Van mij moet hij niet winnen, maar een nominatie zou oververdiend zijn, want hij was zeker één van de tien beste films van 2010.

patrick_h

Avatar

Banned "De doelgroep blijft hetzelfde... Ik ben een groot animatie fan maar wat zou jij liever zien... The Social Network of Inception die winnen of Toy Story 3 voor beste film?"

Aangezien ik Toy Story 3 beter vind dan Inception, zou ik liever Toy Story 3 zien winnen dan Inception. Kiezen tussen The Social Network en Toy Story 3 kan ik niet, ze zitten voor mij allebei in mijn hoofd in de categorie 'behoorlijk goed, niet bijzonder'.

Maar omdat jij dit jaar Inception en The Social Network blijkbaar beter vindt dan Toy Story 3 kan een animatiefilm nooit de beste film van het jaar zijn?

KeesjeNL "Het is wel jammer dat het merendeel van de animatiefilms duidelijk voor kinderen is bedoeld,"

Het meerendeel van de live action-films uit Hollywood lijkt ook voor kinderen bedoeld.

esteban

Avatar

KeesjeNL "Het is wel jammer dat het merendeel van de animatiefilms duidelijk voor kinderen is bedoeld, vooral van Dreamworks. De beste animatiefilms van dit jaar (Despicable Me, Toy Story 3 en How to Train your Dragon) waren zeker ook geen 12+ films."


"Toy Story 3" en (uitzonderlijk bij Dreamworks) "How to Train Your Dragon" waren films die het best omschreven worden met een "ALL"-label als het over de doelgroep gaat. That's the beauty of it. Élke leeftijd kan ervan genieten, elke generatie op z'n eigen manier. De live-action familiefilms waarvan we dat kunnen zeggen zijn op één hand te tellen.

Pete_027

Avatar

Ik gok dat The Social Network gaat winnen tijdens de Oscars. Inception, nog steeds niet gezien, gaat denk ik niet winnen omdat dat niet echt een 'Oscar' film is. Het zou ook wel mooi zijn dat er eens een keer en animatie gaat winnen. Wall-E en UP vond ik erg goed. Up lijkt me ook veel beter dan een The Hurt Locker maar die heb ik ook nog niet gezien:E

Banned

Avatar

KeesjeNL "Het is wel jammer dat het merendeel van de animatiefilms duidelijk voor kinderen is bedoeld, vooral van Dreamworks. De beste animatiefilms van dit jaar (Despicable Me, Toy Story 3 en How to Train your Dragon) waren zeker ook geen 12+ films.

Als The Road met deze Oscars meedoet, krijgt die film van mij de Oscar voor beste film."
Is die film niet van vorig jaar ? Want de film was genomineerd voor beste Soundtrack bij de oscars va, 2009 dus The Road heeft z', kans al gehad. Goeie film..

KeesjeNL

Avatar

Het is wel jammer dat het merendeel van de animatiefilms duidelijk voor kinderen is bedoeld, vooral van Dreamworks. De beste animatiefilms van dit jaar (Despicable Me, Toy Story 3 en How to Train your Dragon) waren zeker ook geen 12+ films.

Als The Road met deze Oscars meedoet, krijgt die film van mij de Oscar voor beste film.

esteban

Avatar

Als de animatiefilm die in de running zit zowat de perfectie zelve is (opnieuw, ik heb het niet specifiek over TS3), zou die niet onverdiend de prijs binnenhalen. En daar kan ik best mee leven. Het mooie aan verscheidene animatiefilms is het feit dat ze hun doelgroep weten te verruimen van 7 tot 77, bij wijze van spreken. Dan heb je 't niet meer simpelweg over een kinderfilm.

Banned

Avatar

esteban "Die stelling gaat voor mij niet op. Ik laat hierbij even de titel "Toy Story 3" buiten discussie. De beste animatiefilm is een titel voor films die binnen die categorie vallen, akkoord. Maar waarom zouden bepaalde titels niet eveneens in de running kunnen zijn voor de hoofdprijs? Als het over een animatiefilm gaat die daadwerkelijk tot de 10 beste films van dat jaar kan gerekend worden, is het naar mijn mening niet meer dan vanzelfsprekend. Zou een film uit de boot moeten vallen omdat hij geanimeerd is? Dat kan ik me moeilijk voorstellen. Een steengoede film ís en blijft steengoed, in welke vorm die ook verschijnt. Bovendien is het niet correct om automatisch met het woord "kinderfilm" te zwaaien wanneer je het over animatie hebt."


De doelgroep blijft hetzelfde... Ik ben een groot animatie fan maar wat zou jij liever zien... The Social Network of Inception die winnen of Toy Story 3 voor beste film?

esteban

Avatar

Die stelling gaat voor mij niet op. Ik laat hierbij even de titel "Toy Story 3" buiten discussie. De beste animatiefilm is een titel voor films die binnen die categorie vallen, akkoord. Maar waarom zouden bepaalde titels niet eveneens in de running kunnen zijn voor de hoofdprijs? Als het over een animatiefilm gaat die daadwerkelijk tot de 10 beste films van dat jaar kan gerekend worden, is het naar mijn mening niet meer dan vanzelfsprekend. Zou een film uit de boot moeten vallen omdat hij geanimeerd is? Dat kan ik me moeilijk voorstellen. Een steengoede film ís en blijft steengoed, in welke vorm die ook verschijnt. Bovendien is het niet correct om automatisch met het woord "kinderfilm" te zwaaien wanneer je het over animatie hebt.

Banned

Avatar

Yor= "Maar veel beter dan een hele hoop hoeft nog steeds niet te betekenen dat het de beste is..."


Toy Story 3 is gewoon niet de beste film van 2010... dus waarschijnlijk zal hij deze prijs niet winnen. Er is tenslotte toch een categorie uitgevonden beste ANIMATIEFILM, dat heeft toch een reden... De prijs voor beste kinderfilm kan toch niet gewonnen worden door bijvoorbeeld predators... dat is toch hetzelfde dat een animatie film de prijs wint voor beste film... Een goeie animatiefilm dat is het zeker wel.

Yor=

Avatar

benjamin "Ik ga niet beginnen te twisten over smaken, maar waarom zou een animatiefilm die prijs niet mogen winnen? Toy Story 3 is veel beter dan een hele hoop live action films en dan is die prijs verdiend."


Maar veel beter dan een hele hoop hoeft nog steeds niet te betekenen dat het de beste is...

benjamin

Avatar

Banned "Ik vind het nog steeds niet echt kloppen dat een animatiefilm beste film kan winnen... Zo gigantisch goed is die film nou ook weer niet... Ik vond zeer goed... een van de betere van Pixar. Maar beste film geef dat maar aan een live action film die die prijs mag winnen. Waarschijnlijk krijg ik nu een hoop mensen op m'n kop."


Ik ga niet beginnen te twisten over smaken, maar waarom zou een animatiefilm die prijs niet mogen winnen? Toy Story 3 is veel beter dan een hele hoop live action films en dan is die prijs verdiend.

Banned

Avatar

Ik vind het nog steeds niet echt kloppen dat een animatiefilm beste film kan winnen... Zo gigantisch goed is die film nou ook weer niet... Ik vond zeer goed... een van de betere van Pixar. Maar beste film geef dat maar aan een live action film die die prijs mag winnen. Waarschijnlijk krijg ik nu een hoop mensen op m'n kop.

NieuwsFilm

meest populair