The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice.

Peter Jackson nam de uitdaging om het op 1 na meest gelezen boek ooit te verfilmen. Hij slaagde erin de geest van Tolkien’s werk te vereeuwigen in wat een van de meest ambitieuze en dappere projecten uit de filmgeschiedenis genoemd kan worden.
play

8,9 details

  • 201 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • Nieuw-Zeeland
  • Duitsland
201 Min Verenigde Staten

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met de Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige 'Ene Ring' te vernietigen. De legers van Gondor trekken ondertussen ook richting Mordor in de hoop daar definitief af te rekenen met Saurons legers.

Regie
Peter Jackson
Cast
Cate Blanchett, Orlando Bloom, Sean Bean, Sean Astin, Noel Appleby, Marton Csokas, Alexandra Astin, John Bach, Bernard Hill, Billy Boyd, David Aston, Alistair Browning, Sadwyn Brophy, Richard Edge, Jason Fitch.
Budget
$ 94.000.000
Opbrengst
$ 1.118.888.979
Release
01.12.2003
Release NL
17.12.2003

Filmtotaal Recensie

Regie: Peter Jackson | Cast: Elijah Wood (Frodo), Sean Astin (Sam), Ian McKellen (Gandalf), Viggo Mortensen (Aragorn) e.a.

Het is het meest gelezen boek ooit, op de bijbel na. En schrijvers noemden het het beste boek van de 20e eeuw. Tolkien’s trilogie Lord of the Rings. Het werk zou onverfilmbaar zijn. Ieder scenario zou het complexe en gedetailleerde verhaal tekort doen. Peter Jackson nam de uitdaging aan en slaagde er in de geest van Tolkien’s werk te vereeuwigen in wat een van de meest ambitieuze en dappere projecten uit de filmgeschiedenis genoemd kan worden. Jackson had niet de illusie Tolkien’s boek regel voor regel te verfilmen. Hij noemde de verfilming een interpretatie. Nu met The Return of the King de filmtrilogie afgerond is, kunnen we met een gerust hart stellen dat het een zeer geslaagde interpretatie betreft.

De proloog van The Return of the King verhaalt een interessant gedeelte uit de geschiedenis van de Ring. In een serie flashbacks zien we hoe het hobbitachtige wezen Smeagol de Ring in handen krijgt, hoe zijn geest vertroebeld wordt door de macht ervan, en hoe hij wegkwijnt in verlaten grotten en spelonken. Langzaam maar zeker verandert hij in het getormenteerde wezen Gollum, dat we zo goed kennen uit de vorige film. Vanaf dit punt gaat The Return of the King verder waar The Two Towers ophield.

alle artikelen (70)

The Lord of the Rings: The Return of the King Nieuwsberichten

Laatste reacties

MagicMichiel

"...Ik ken iemand die in elke ovaal en in elke cirkel het oog van Souron ziet:E Weetje wel, zo'n iemand......"

benjamin

"...[quote=Roeltje]Serieus, wat is nou zo religieus aan The Return of the King? Ik zie in The Lord of th......"

Roeltje

"...[quote=MagicMichiel]De muziek vind ik als trouw hardstyle en hip-hop beluisteraar zelfs prachtig.[/q......"

The Lord of the Rings: The Return of the King

acties