Titanic (1997)

Ook met een onnodige 3D-toeslag blijkt Titanic anderhalf decennium later zijn geld nog altijd volledig waard.
play

7,7 details

  • 194 Min
  • Avontuur
  • Drama
  • Historisch
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
  • Mexico
194 Min Verenigde Staten

Rose, een jonge debutante die zich aan boord bevindt van oceaanstomer ’Titanic’ die op zijn maidentrip is, probeert zelfmoord te plegen. Ze wordt gered door een Ierse jongeman Jack die op het tussendek verblijft. Tegen de wil van haar familie in zet Rose haar relatie met Jack verder. Op een nacht raakt het schip een ijsberg en begint stilaan te zinken.

Alt titel
Titanic 3D
Regie
James Cameron
Cast
Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Kathy Bates, Bill Paxton, Billy Zane, Bernard Hill, Victor Garber, Frances Fisher, Jason Barry, David Warner, Jonathan Hyde, Suzy Amis, Gloria Stuart, Danny Nucci, Ewan Stewart, Nicholas Cascone, Dr. Anatoly M. Sagalevitch, Lewis Abernathy, Anatoly M. Sagalevitch.
Budget
$ 200.000.000
Opbrengst
$ 1.845.034.188
Release
19.12.1997
Release NL
15.01.1998

Filmtotaal Recensie

Regie: James Cameron | Cast: Kate Winslet (Rose DeWitt Bukater), Leonardo DiCaprio (Jack Dawson), Billy Zane (Caledon Hockley), Kathy Bates (Molly Brown), Frances Fisher (Ruth DeWitt Bukater), e.a.| Speelduur: 194 minuten | Jaar: 1997

Ruim veertien jaar geleden brak Titanic alle records. Het was de duurste film ooit gemaakt, maar het werd ook de eerste die met de kaartverkoop een miljard dollar binnenhaalde (en daar stopte de teller niet). De zegetocht werd afgesloten met het recordaantal van elf Oscars, waarmee de film zich op gelijke hoogte plaatste met Ben-Hur. In de jaren na dit overweldigende succes klonken echter steeds meer negatieve geluiden over de film. Want hoewel hij bij een groot publiek zeer geliefd bleef, leek er een even grote groep die de film verafschuwde en dat luid en duidelijk liet horen. Kortom: Titanic is een enorm hoge boom die sinds zijn succes ontzettend veel wind heeft gevangen. Een hernieuwde release in 3D is dan ook een mooie gelegenheid om te zien of die Oscars destijds terecht waren en vooral of de film de tand des tijds enigszins heeft doorstaan.

Het opnieuw uitbrengen van Titanic in 3D is door velen afgedaan als goedkope uitmelkerij, maar vergeet niet dat dergelijke praktijken al gebeurden zolang er films zijn. Dat in acht nemend zou de film deze maand naar alle waarschijnlijk toch wel opnieuw zijn uitgebracht, aangezien het komende week exact honderd jaar geleden is dat het beroemde schip ten onder ging. De 3D-toevoeging kan in dat geval eerder als een extraatje dan als een verkoopargument worden beschouwd. Daarnaast heeft regisseur James Cameron zich de afgelopen tien jaar dusdanig intensief beziggehouden met de 3D-techniek dat hij het voordeel van de twijfel verdient. Gemakzucht hebben we Cameron in ieder geval nooit kunnen verwijten en zodoende is er voor de lieve som van achttien miljoen dollar meer dan een jaar gewerkt aan de 3D-conversie.

videotrailers & clips

alle artikelen (36)

Titanic Nieuwsberichten

Laatste reacties

Terminatrix

"...Prachtige film! Totaal onterecht dat het door sommige word gezien als een chick flick, want dat is h......"

notReal

"...Al legendarisch bij het uitkomen van de film. Schitterend 8-) Bovendien een mooie cameo van Telly......"

Rorschach

"...Ik snap wel dat tv zenders willen meeliften met de Avatar hype, maar kunnen ze dan niet een van Came......"

Titanic

acties