Algemeen

De grootverdieners van 2010

Welke films scoorden het beste aan de wereldwijde Box Office?

door Bram de Groot op 04.01.2011 om 09:39 in Algemeen
Na de grootste flops zie je hieronder de Top 10 van de wereldwijde Box Office van 2010. Op nummer één staat niet geheel verrassend de Pixar animatiefilm Toy Story 3 dat net als Tim Burtons Alice in Wonderland over de magische grens van $1 miljard ging. Naast de derde Toy Story staan er met Shrek Forever After (Dreamworks), Despicable Me (Universal) en How to Train Your Dragon (Dreamworks) nog drie animatiefilms in de Top 10, die in totaal 5 sequels, 2 remakes en slechts 3 originele films omvat. Van de tien films werden er zes ook in 3D uitgegeven.

Hieronder de 10 films die financieel het beste presteerden afgelopen jaar:

1. Toy Story 3


Productiebudget: $200 miljoen
Wereldwijde Box Office: $1.063,1 miljoen2. Alice in WonderlandProductiebudget: $200 miljoen
Wereldwijde Box Office: $1.024,3 miljoen3. Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1Productiebudget: $260 miljoen
Wereldwijde Box Office: $870,2 miljoen4. InceptionProductiebudget: $160 miljoen
Wereldwijde Box Office: $825,4 miljoen5. Shrek Forever AfterProductiebudget: $165 miljoen
Wereldwijde Box Office: $739,8 miljoen6. The Twilight Saga: EclipseProductiebudget: $68 miljoen
Wereldwijde Box Office: $693,5 miljoen7. Iron Man 2Productiebudget: $200 miljoen
Wereldwijde Box Office: $621,8 miljoen8. Despicable MeProductiebudget: $69 miljoen
Wereldwijde Box Office: $526,6 miljoen9. How to Train Your DragonProductiebudget: $165 miljoen
Wereldwijde Box Office: $494,9 miljoen10. Clash of the TitansProductiebudget: $125 miljoen
Wereldwijde Box Office: $493,2 miljoen8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

Nog niet eens zo'n slechte films op die Twilight-hype en Clash Of The Titans na. Vooral de eerste vier verdienen hun status van grootverdiener.

patrick_h

Avatar

Kleine zij-opmerking is wel dat dit de meestopbrengende films zijn die in 2010 hun Amerikaanse premiere beleefden. De meestopbrengende film van 2010 is natuurlijk Avatar.

Leuker is de 2011 lijst van Boxofficemojo (hier), waarin nu alleen nog maar niet-Amerikaanse films staan waarvan in 2011 een Amerikaanse uitbreng gepland staat. Op nummer 6: Oorlogswinter. Smiley face

odracir

Avatar

Wel grappig dat de volledig afgebrande film Clash Of The titans toch nog een 10e plaats pakt

Steve-O

Avatar

Het gaat de studio's dan ook echt alleen maar om hoeveel geld er in het laadje gebracht word. Logisch, maar liever meer originaliteit dan alléén maar vervolgen en remakes/reboots of hoe ze het ook willen noemen. 'k Ben daarom ook echt bij met Inception en How To Train your Dragon! Van dit lijstje dan hè;) Despicable Me heeft niet zoveel indruk op mij gemaakt.

Pete_027

Avatar

Die teaser trailer van Inception is echt goed! Krijg gewoon kippenvel als ik die trailer zie en ben bang dat de uiteindelijke film zo gaat tegenvallen dat ik het maar steeds uitstel om de film te gaan bekijken:D

Remco

Avatar

Angelater "Grappig genoeg zitten er hier ook goeie en turds tussen, daar waar dat andere artikel (de gene die zijn "geflopt") precies hetzelfde hadden."


Haha inderdaad zoals Twilight bijv maar ook Alice in Wonderland vond ik niet echt geweldig. Het was geen slechte film maar deze opbrengst is wel erg overdreven. Clash of Titans was alsof je naar een PS3 videogame aan het kijken was.

Bram

Avatar

Angelater "Grappig genoeg zitten er hier ook goeie en turds tussen, daar waar dat andere artikel (de gene die zijn "geflopt") precies hetzelfde hadden."

Cijfers zeggen niet altijd wat over de kwaliteit van de film. Daarbij speelt persoonlijke smaak ook nog een rol... "Clash of the Toytans", cool!

Angelater

Avatar

Grappig genoeg zitten er hier ook goeie en turds tussen, daar waar dat andere artikel (de gene die zijn "geflopt") precies hetzelfde hadden.

NieuwsFilm

meest populair