Shrek Forever After (2010)

The Final Chapter

Vierde en tevens laatste deel in de Shrek-serie is anderhalf uur heel aardig entertainment rondom een belachelijk verhaal.
play

6,2 details

  • 93 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Verenigde Staten

In plaats van het afschrikken van menig dorpsbewoner is Shrek (Mike Myers) inmiddels een echte familieman geworden. Shrek komt in contact met de gladde praatjesmaker Repelsteeltje. Hierdoor komt hij tot zijn schrik terecht in een alternatieve versie van zijn wereld, Far Far Away, waar er gejaagd wordt op Ogres en hij Fiona (Cameron Diaz) helemaal nooit ontmoet heeft. Aan hem de taak om zijn vertrouwde wereld weer terug te krijgen.

Alt titel
Shrek 4, Shrek voor eeuwig en altijd 3D
Regie
Mike Mitchell
Cast
Cameron Diaz, Eddie Murphy, Antonio Banderas, John Cleese, Julie Andrews, Jon Hamm, Mike Myers, Lake Bell, Craig Robinson, Jane Lynch, Kristen Schaal, Mary Kay Place, Kathy Griffin, Walt Dohrn, Meredith Vieira.
Budget
$ 165.000.000
Opbrengst
$ 752.600.867
Release
16.05.2010
Release NL
08.07.2010
Release DVD
07.12.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Mike Mitchell | Stemmencast: Mike Myers (Shrek), Eddie Murphy (Donkey), Cameron Diaz (Fiona), Antonio Banderas (Puss in Boots), John Cleese (koning Harold), Walter Dohrn (Repelsteeltje), e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2010

Na het succes van het sterke Shrek en Shrek 2, kwam het redelijke Shrek The Third. Aangezien ook dit deel financieel geen windeieren opleverde, is er nu Shrek Forever After. De makers hebben laten weten dat de Shrek-serie hiermee ten einde komt, maar wie weet. De film is immers vermakelijk genoeg om weer een hoop geld binnen te brengen.

Aangezien het derde deel een afgesloten happy end had, moesten de scenarioschrijvers met een breekijzer aan de slag om nog ergens een verhaalingangetje te vinden. Het is bijna te belachelijk voor woorden, maar hier kwamen ze mee op de proppen: Shrek is gelukkig, te gelukkig zelfs en dat elke dag opnieuw. Hij begint steeds meer terug te verlangen naar de dagen dat iedereen bang was voor deze vieze ogre. Dan komt Repelsteeltje in beeld. Hij is slechter dan slecht en zijn snode plannen om het kasteel te bemachtigen mislukten tot nu toe allemaal. Via Shrek ziet hij zijn kans schoon en biedt hem een unieke deal aan: Shrek mag een dag zijn zoals hij was en moet daar alleen maar een andere dag uit zijn leven voor inleveren. Iedereen ziet vervolgens van mijlenver aankomen wat het resultaat is: Shrek krijgt zijn dag, maar niemand kent hem meer, hij is niet getrouwd en heeft ook geen kinderen. Nog geen idee? Dan zult u zich zeker vermaken!

videotrailers & clips

alle artikelen (15)

Shrek Forever After Nieuwsberichten

Laatste reacties

LeoKlee

"...Ben het met je eens. Deze film heeft echt een boodschap inderdaad. Als je toevallig ruzie hebt met j......"

hansbeer

"...Ik vond hem ook erg goed, natuurlijk weer mooi gemaakt, geinige dingen waar je echt om kan lachen, e......"

IvarW

"...Vooral Rumpelstilskin was een geweldige villian :P..."

Shrek Forever After

acties