How to Train Your Dragon (2010)

One adventure will change two worlds

Prima animatiefilm van Dreamworks die zichzelf nu eens niet overschreeuwt, maar het klein houdt en daarmee weet te ontroeren.
play

7,8 details

  • 98 Min
  • Animatie
  • Familiefilm
  • Actie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
98 Min Verenigde Staten

How To Train Your Dragon is gebaseerd op het kinderboek van de Britse schrijver Cressida Cowell en gaat over een jonge Viking die een draak moet vangen en deze op moet leiden tot een held.

Alt titel
How to Train Your Dragon: An IMAX 3D Experience
Regie
Dean DeBlois
Chris Sanders
Cast
Gerard Butler, Jonah Hill, Kristen Wiig, T.J. Miller, Jay Baruchel, David Tennant, Christopher Mintz-Plasse, Craig Ferguson, America Ferrera, Ashley Jensen, Robin Atkin Downes, Kieron Elliott, Philip McGrade.
Budget
$ 165.000.000
Opbrengst
$ 494.878.759
Release
05.03.2010
Release NL
01.04.2010
Release DVD
26.10.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Dean DeBlois & Chris Sanders | Cast (stemmen:) Jay Baruchel / Patrick Martens (Hiccup / Hikkie), Gerard Butler / Peter Tuinman (Stoick / Stompum), America Ferrara / Terence Schreurs, (Astrid), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2010

Zou Dreamworks het dan eindelijk hebben geleerd? In tegenstelling tot de superieure films van concurrent Pixar hebben animatiefilms van Dreamworks nogal eens de neiging zichzelf te overschreeuwen. Zo veel mogelijk grote sterren en quasigrappige verwijzingen naar de moderne cultuur moeten vaak verbloemen dat het verhaal nogal mager is. In die zin is How to Train Your Dragon van regisseurs Dean DeBlois en Chris Sanders een stijlbreuk. Alles staat nu eens wél in het teken van het verhaal en de personages, en dat levert meteen een uitstekende film op.

Het begin van How to Train Your Dragon belooft nochtans weinig goeds. Op nogal houterige wijze wordt uit de doeken gedaan waar het verhaal van het komende anderhalf uur over zal gaan. Hikkie is de zoon van het stamhoofd van de Vikingen in het stadje Berk. Hikkie moet het meer van zijn intellectuele capaciteiten dan van zijn spierkracht hebben en dat komt hem regelmatig op hoongelach van zijn leeftijdsgenoten en vader te staan. Om te bewijzen dat hij wel degelijk draken kan doden, de ultieme lakmoesproef voor elke Viking, gaat hij op drakenjacht.

videotrailers & clips

alle artikelen (9)

How to Train Your Dragon Nieuwsberichten

Laatste reacties

hansbeer

"...Zo uitbundig als bovenstaanden ben ik niet, het is een gewoon verhaal over iemand die een dierlijke......"

ScatyFan

"...Ik had gedacht dat ik dit een bagger film zou vinden maar het kijken ervan heeft mijn gedachte veran......"

nolifeman123

"...Zeer toffe animatiefilm, heb werkelijk genoten. 10...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

How to Train Your Dragon

acties