Iron Man 2 (2010)

Niet beter of slechter dan zijn voorganger; wederom een prima brok zomerentertainment.
play

6,5 details

  • 124 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
124 Min Verenigde Staten

In Iron Man 2 wordt Tony Stark (Robert Downey Jr.) zes maanden, nadat hij zijn identiteit als 'Iron Man' heeft onthult, opnieuw gedwongen zijn krachten te bundelen. Nu de wereld bewust is van het feit dat Tony 'Iron Man' is, wordt hij door zowel de pers als de regering onder druk gezet om zijn uitvinding en technologie met het Amerikaanse leger te delen. Tony weigert informatie te onthullen, omdat hij bang is dat het in de verkeerde handen terecht zal komen. Met Peper Potts (Gwyneth Paltrow) en James ''Rhodey'' Rhode (Don Cheadle) aan zijn zijde, smeedt Tony nieuwe plannen en moet hij het opnemen tegen nieuwe, duistere en gevaarlijke machten. Het duurt dan ook niet lang voordat de uiterst gevaarlijke Rus Ivan Vanko a.k.a. 'Whiplash' (Mickey Rourke) van zich laat horen.

Alt titel
Iron Man II, Iron Man 2: The IMAX Experience
Regie
Jon Favreau
Cast
Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson, Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Mickey Rourke, Jon Favreau, Paul Bettany, Don Cheadle, Sam Rockwell, Kate Mara, Clark Gregg, John Slattery, Leslie Bibb, Garry Shandling, Christiane Amanpour.
Budget
$ 200.000.000
Opbrengst
$ 623.933.331
Release
07.05.2010
Release NL
29.04.2010
Release DVD
12.10.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Jon Favreau | Cast: Robert Downey Jr. (Tony Stark), Gwyneth Paltrow (Pepper Potts), Don Cheadle (Lt. Col. James 'Rhodey' Rhodes), Sam Rockwell (Justin Hammer), Mickey Rourke (Ivan Vanko), Scarlett Johansson (Natalie Rushman), Samuel L. Jackson (Nick Fury), Paul Bettany (Jarvis), e.a. | Speelduur: 124 minuten | Jaar: 2010

Twee jaar geleden was Iron Man een onverwacht grote zomerhit. Met het zijn voorganger overtreffende Hellboy II: The Golden Army, het genre binnenstebuiten kerende Hancock en het door alle filmgrenzen brekende fenomeen The Dark Knight, was het verrassend dat het publiek zo massaal uitliep voor deze rechttoe rechtane comicverfilming. Wat de film miste aan originaliteit werd gecompenseerd door een goedlopend plot, vlotte actie en een prima cast, van wie de uitmuntende Robert Downey Jr. in de titelrol natuurlijk de grootste troef was. Het vervolg met de lekker simpele titel Iron Man 2 gaat op dezelfde voet verder en zal ongetwijfeld net zulke goede zaken gaan doen als zijn voorganger.

Hoewel de eerste film qua inhoud weinig verraste, deed de ontknoping dat wel door hoofdpersoon Tony Stark luttele seconden voor de aftiteling publiekelijk te laten bekendmaken dat hij de man achter het ijzeren masker was. Hiermee werd de deur naar het vervolg flink opengezet en tevens werd direct duidelijk dat Iron Man geen superheld is zoals Batman of Spider-Man (die hun taak als een zware last met zich meetorsen en steeds angstvallig hun identiteit verborgen proberen te houden), maar iemand die vrede heeft met zijn ongewone leventje en zijn heldendaden simpelweg als een excentrieke hobby beschouwt. In Iron Man 2 is die visie nauwelijks veranderd, zodat de narcistische Stark zijn prestaties niet onder stoelen of banken steekt en zich te pas en te onpas in het Iron Man-pak hijst voor publieke optredens.

videotrailers & clips

alle artikelen (110)

Iron Man 2 Nieuwsberichten

Laatste reacties

SeanDeNiro

"...Jammer dat snel geld belangrijker is dan het behouden van kwaliteit. Van een 8 naar een 5...."

hansbeer

"...Ook ik word niet blij van Iron Man, heb er niks mee. Ik vond het simpele actie, matige humor, en een......"

wiers

"...Geweldige programmering van RTL5. Eerst Iron men 2 en later op de avond Iron men 1...."

Iron Man 2

acties