Recensie

Iron Man 2 (2010)

Niet beter of slechter dan zijn voorganger; wederom een prima brok zomerentertainment.

door Thierry Verhoeven om 00:17 in RECENSIES
Iron Man 2 poster
Regie: Jon Favreau | Cast: Robert Downey Jr. (Tony Stark), Gwyneth Paltrow (Pepper Potts), Don Cheadle (Lt. Col. James 'Rhodey' Rhodes), Sam Rockwell (Justin Hammer), Mickey Rourke (Ivan Vanko), Scarlett Johansson (Natalie Rushman), Samuel L. Jackson (Nick Fury), Paul Bettany (Jarvis), e.a. | Speelduur: 124 minuten | Jaar: 2010

Twee jaar geleden was Iron Man een onverwacht grote zomerhit. Met het zijn voorganger overtreffende Hellboy II: The Golden Army, het genre binnenstebuiten kerende Hancock en het door alle filmgrenzen brekende fenomeen The Dark Knight, was het verrassend dat het publiek zo massaal uitliep voor deze rechttoe rechtane comicverfilming. Wat de film miste aan originaliteit werd gecompenseerd door een goedlopend plot, vlotte actie en een prima cast, van wie de uitmuntende Robert Downey Jr. in de titelrol natuurlijk de grootste troef was. Het vervolg met de lekker simpele titel Iron Man 2 gaat op dezelfde voet verder en zal ongetwijfeld net zulke goede zaken gaan doen als zijn voorganger.

Hoewel de eerste film qua inhoud weinig verraste, deed de ontknoping dat wel door hoofdpersoon Tony Stark luttele seconden voor de aftiteling publiekelijk te laten bekendmaken dat hij de man achter het ijzeren masker was. Hiermee werd de deur naar het vervolg flink opengezet en tevens werd direct duidelijk dat Iron Man geen superheld is zoals Batman of Spider-Man (die hun taak als een zware last met zich meetorsen en steeds angstvallig hun identiteit verborgen proberen te houden), maar iemand die vrede heeft met zijn ongewone leventje en zijn heldendaden simpelweg als een excentrieke hobby beschouwt. In Iron Man 2 is die visie nauwelijks veranderd, zodat de narcistische Stark zijn prestaties niet onder stoelen of banken steekt en zich te pas en te onpas in het Iron Man-pak hijst voor publieke optredens.

Je gaat je haast afvragen waarom alle andere superhelden zo moeilijk doen met hun identiteit want het openkaartspelen lijkt Stark nauwelijks problemen te hebben opgeleverd. Goed: de overheid zet hem wat onder druk om zijn uitvinding aan hen over te dragen, maar met een mooi showvertoon vol snedige opmerkingen weet Stark dat probleem eenvoudig op te lossen. Starks bekendmaking trekt echter een Russische crimineel aan die nog een appeltje te schillen heeft met de familie Stark. Deze Ivan Vanko krijgt na zijn eerste confrontatie met Iron Man hulp van ene Justin Hammer, een kwallige wapenfabrikant die er niet bepaald blij mee is nog altijd enkele stappen achter te lopen op zijn voormalige concurrent Stark. Een bondgenootschap met de technisch goed geïnformeerde Vanko kan voor beiden dus gunstig uitpakken.

In de rol van Vanko herkennen we Mickey Rourke, die vooral dankzij The Wrestler weer helemaal terug is in Hollywood. Na die prachtige rol mogen er echter vraagtekens worden gezet bij zijn aanwezigheid in Iron Man 2, want er valt hier voor Rourke maar weinig te acteren: meer dan een beetje brabbelen met een Russisch accent, wat zwijgzaam dreigend om zich heen kijken en vooral fysiek aanwezig zijn in de actiescènes zit er voor hem niet in. Andere nieuwkomer Scarlett Johansson lijkt lange tijd in de rol van persoonlijke assistent van Stark eveneens onder haar kwaliteiten te zijn gecast, maar in het slotstuk laat ze kort maar krachtig zien uit welk hout ze is gesneden, wanneer zij zich ontpopt tot een gracieuze actieheldin. Of dit personage echter om andere redenen in de film is geschreven dan om een derde Iron Man-film in zicht te houden, mag echter worden betwijfeld.

De beste nieuwkomer in de cast blijkt uiteindelijk Don Cheadle, die de wegens te hoge salariseisen overboord gekieperde Terence Howard vervangt in de rol van militair James Rhodes. In zeker de helft van zijn scènes wordt dit personage heen en weer geslingerd tussen zijn loyaliteit aan het Amerikaanse leger en zijn vriendschap met Stark. Cheadle speelt hem met zijn gebruikelijke getergde blik en weet daarmee zijn personage een stuk meer sympathie mee te geven dan Howard. Fans met argwaan over deze castwissel zullen hiervan in ieder geval een hoop vergeten zijn zodra ze Rhodes in het War Machine-pak zien stappen: eerst nog om zijn dronken vriend tegen zichzelf te beschermen, later om hem als een ware sidekick in de finale bij te staan.

Vervolgfilms die hun voorganger evenaren of overtreffen zijn onder de comicverfilmingen al lang geen uitzondering meer. Zo konden Spider-Man 2 en The Dark Knight focussen op karakteruitdieping omdat de ontstaansgeschiedenis van hun held in het eerste deel al was behandeld. Daarmee werden het passende opvolgers in plaats van duffe herhalingen. Iron Man 2 grijpt deze kans jammer genoeg niet aan, waardoor de film niet de grote aanwinst voor het genre wordt die het anders mogelijk had kunnen zijn. Het eerste deel had natuurlijk Starks essentiële metamorfose van harteloze wapenfabrikant naar misdaadbestrijdende wereldverbeteraar, maar dat betekent niet dat zijn personage daarmee ‘af’ is. Wat Spider-Man 2 en The Dark Knight zo goed maakte was het feit dat de hoofdpersonages in nieuwe situaties belandden en deze enkel tot een goed einde konden brengen door zichzelf opnieuw te vinden. Zelfs al eindigde dat voor Batman in een pyrrusoverwinning.

Nieuwe situaties zijn er in deze film voor Stark volop, maar de wijze waarop hij daarmee omgaat, biedt niets nieuws. Nooit heeft het er enige schijn van dat het uiterste van Stark gevraagd wordt en dat hij echt met iets nieuws moet komen om de situatie het hoofd te kunnen bieden. Aan het eind is het personage dan ook geen millimeter veranderd sinds het slot van de vorige film. Iron Man 2 is daardoor niet direct een slechte film, maar dit maakt wel het verschil tussen een solide vervolg en een vervolgfilm die verder en dieper gaat dan het eerste deel, en daarmee iets wezenlijks toevoegt.

Maar laat dit alles niet de verkeerde indruk wekken; Iron Man 2 is gewoon een lekker wegkijkende zomerblockbuster met simpelweg dezelfde tekortkomingen en compenserende kwaliteiten als het eerste deel. Robert Downey Jr. is wederom in topvorm (getuige zijn heerlijke gekibbel met zowat iedereen), de humor blaast leven in de personages en de spaarzame actiescènes zijn zeer opwindend en vallen nauwelijks in herhaling ten opzichte van het vorige deel, waarmee het met de drie pijlers van de film duidelijk helemaal goed zit. Dat de film redelijk behaagziek is richting fans, kan in dit genre eigenlijk niet eens als geldige kritiek worden aangedragen. Met de juiste verwachtingen hoeft geen enkele kijker door deze film te worden teleurgesteld.

42 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NothingPersonal

Avatar

Blijf zitten tot na de aftiteling voor een kleine verassings scene!
Mocht je het nu al willen weten, op deze site word er over dit extraatje vertelt
http://www.slashfilm.com/2010/04/27/spoilers-the-secret-ending-of-iron-man-2-revealed/
Misschien dat iemand er wat aan heeft Smiley face

Ereptile

Avatar

Man ik kan niet wachten tot vrijdag XD Dan zie ik de film pas :( Deze recensie is een stuk beter dan wat ik eerder hoorde. (Sommige mensen gaven hem zelfs maar 1 ster).

Ik ben en blijf entausiast over deze film ;)

SunChaser

Avatar

Deel vond ik geweldig, ook omdat ik dacht dat het een enorme kutfilm zou zijn, een man in een lelijk ijzeren pak. Maar Downey speelde m gewoon geweldig. Maar m op DVD kijken vind ik ook prima.

Thiver

Avatar

NothingPersonal "Blijf zitten tot na de aftiteling voor een kleine verassings scene!"

Behalve als je de film bij een persvoorstelling ziet. :( Het kleine groepje journalisten dat bleef zitten tot na de aftiteling in afwachting hiervan (waaronder ik), werd teleurgesteld toen bleek dat de extra scène niet te zien in de persversie... }:

timdekw

Avatar

Geen geweldige recensie voor de film, of een erg hoge waadering.
Maar bij de eerste film was een soortgelijke recensie te lezen en die film kreeg ook precies hetzelfde cijfer dus ik maak me geen zorgen, want ik heb me kostelijk vermaakt met de eerste en als dit meer is van wat ik bij deel 1 gezien heb, dan ben ik dik tevreden!
Nog één nachtje slapen en dan weet ik hoe tevreden ik ben :E

Steve-O

Avatar

Ik ben halverwege gestopt met lezen}:
Als er al zoveel wordt laten zien of gezegd etc. in trailers is het niet echt fijn als hierin ook nog eens fijntjes wat enigzins nieuwe spoilers te zetten:(
Los van dat wil ik deze toch erg graag zien:Y
Op naar IMAX!!!
Weet ik dan zeker dat die extra scene er ook echt in zit:?

Breug

Avatar

Steve-O "Weet ik dan zeker dat die extra scene er ook echt in zit:?"

Nee, ik denk dat ze speciaal voor Imax die scene eruit snijden (+nog een half uur film die overbodig is)

Steve-O

Avatar

Breug "Nee, ik denk dat ze speciaal voor Imax die scene eruit snijden (+nog een half uur film die overbodig is)"

Denk je dat dit humor is? Ik hoop het niet.
Kansloze reactie trouwens.
:B

Billyboy

Avatar

Wordt alles hier regelrecht van comingsoon.net geript? :-S

stussycrown

Avatar

Vond het een hele leuke actie film, niet teveel gelul maar gewoon harde actie! Af en toe hele sterke humor! Downey Jr. speelt ook gewoon heel leuk, hij is grappig en toch ook weer serieus! En de extra scène is gewoon awesome

setheelen

Avatar

Ben Iron Man 2 deze middag gaan zien en ik vond hem nog beter dan de eerste!!! :E de actie is supergoed, en totaal ni zo over the top zoals ik in veel recensies lees.. Pepper Potts krijgt zelfs een grotere rol hierin en Scarlett Johansson is gewoon geweldig :P
de scène na de aftiteling (ik was trouwens de enige met mijn partner die in de zaal bleef zitten, haha die andere losers toch!!) was gewoon een kippenvel moment, terwijl ik het ergens al wel verwachtte toen ik ergens in de helft van de film plots iets anders zag opduiken 8-) nl. HET SCHILD VAN CAPTAIN AMERICA!! dat blijkbaar nog niet af was hehe
Iron Man 2 - 10/10 ;)

Ricardo van den bragt

Avatar

Super vette film!
Mooie effects goed acteerwerk en lekkere muziek!
Robert Downey is weer geweldig als Tony Stark.
Echt een aanrader om naar de bios te gaan MITS je deel 1 hebt gezien!!
Bijna net zo goed als deel een alleen wat er mist is de frisse energie die deel 1 had..
Beetje het gevoel alsof ze meerdere verhaal lijnen in 2 uur wouden proppen..
Maar echt een aanrader
Zien dus!!

Thiver

Avatar

Steve-O "Ik ben halverwege gestopt met lezen}:
Als er al zoveel wordt laten zien of gezegd etc. in trailers is het niet echt fijn als hierin ook nog eens fijntjes wat enigzins nieuwe spoilers te zetten:("

Lees gerust verder, want na de derde alinea wordt niet veel verder over het plot uitgeweid. Wat verklapt de recensie trouwens dat nog niet in de trailers te zien was?

PKP

Avatar

Tamelijk goede actiefilm weer van Favreau. Jammer alleen dat ik met mensen was die niet de subtiele hints snapte halverwege de film (of ik zag het verkeerd)
Het schild van Captain America dat als 'steun' werd gebruikt om een buis waterpas te krijgen.

En natuurlijk werd het blijven zitten na de credits beloond met de hint naar Thor
En wederom snapte niemand waarmee ik was waarom dat nou boeiend was om daarop te wachten. Ach, zolang ik het maar weet toch. ^^

setheelen

Avatar

PKP "Tamelijk goede actiefilm weer van Favreau. Jammer alleen dat ik met mensen was die niet de subtiele hints snapte halverwege de film (of ik zag het verkeerd)
Het schild van Captain America dat als 'steun' werd gebruikt om een buis waterpas te krijgen.

En natuurlijk werd het blijven zitten na de credits beloond met de hint naar Thor
En wederom snapte niemand waarmee ik was waarom dat nou boeiend was om daarop te wachten. Ach, zolang ik het maar weet toch. ^^"


Idd!! enkel ik en m'n partner waren de enige die bleven zitten tot na de aftiteling en ik vond het toch cool om die hint naar ... te zien :E

PKP

Avatar

setheelen "Idd!! enkel ik en m'n partner waren de enige die bleven zitten tot na de aftiteling en ik vond het toch cool om die hint naar ... te zien :E"

Er bleven bij ons wel meerdere mensen zitten gelukkig. Zo kregen we in ieder geval niet het gevoel dat we alleen op niets aan het wachten waren. :P

Je moet een beetje jezelf verdiept hebben in de comics om de hints en verwijzingen te snappen denk ik.

Trouwens, ik las ergens op een site of weet ik veel waar: Dat de Mandarin zou voorkomen in de film. Of ik heb geslapen, of deze zat er totaal niet in?

setheelen

Avatar

PKP "Trouwens, ik las ergens op een site of weet ik veel waar: Dat de Mandarin zou voorkomen in de film. Of ik heb geslapen, of deze zat er totaal niet in?"


euh.. die heb ik toch precies ook niet zien passeren..

B@chelor

Avatar

Thiver "Behalve als je de film bij een persvoorstelling ziet. :( Het kleine groepje journalisten dat bleef zitten tot na de aftiteling in afwachting hiervan (waaronder ik), werd teleurgesteld toen bleek dat de extra scène niet te zien in de persversie... }:"


Dit was ook bij deel 1 het geval. Ach, je hebt altijd youtube nog Smiley face. Vond het wel een coole easter egg; was niet veel, maar erg cool.

Ereptile

Avatar

Als ik jullie allemaal zo hoor over de film baal ik dat ik nog een dag moet wachten! Zo te horen is hij echt goed ;)

Breug

Avatar

Steve-O "Denk je dat dit humor is? Ik hoop het niet.
Kansloze reactie trouwens.
:B"

Het is een grap dus indirect ook humor. En over kansloze reacties gesproken.

Michael EL

Avatar

Ik ben het wel met deze recensie eens.

Wel had ik wat meer verwacht van de film, maar Robert Downey Jr. maakte het goed want hij was echt in top vorm!

En er kwamen echt hele gave dingen in vooral Zijn pak die hij bij de formule I wedstrijd kreeg, of het zilvere pak. Jammer genoeg had Mickey Rourke weinig te doen in de film :(

Maar al met al een erg mooie en vermakelijke film!

thyssimonis

Avatar

Ben de gister naar de bios geweest, het is echt een aanrader.
Hij was zoals ik verwacht had

filmgast

Avatar

Ereptile "Als ik jullie allemaal zo hoor over de film baal ik dat ik nog een dag moet wachten! Zo te horen is hij echt goed ;)"


nee joh :P

Ereptile

Avatar

Vandaag gezien :D Ik vond hem echt tof ^^ Aanrader voor koninginnendag of het weekend! En vergeet natuurlijk niet tijdens de credits te blijven zitten voor een extra easter egg Smiley face

Had eerlijk gezegd verwacht dat The Crimson Dynamo er ook in voor zou komen (eigenlijk deed hij dat ook, in het begin en het einde soort van).

Hifaatch

Avatar

setheelen "ben Iron Man 2 deze middag gaan zien en ik vond hem nog beter dan de eerste!!! :E de actie is supergoed, en totaal ni zo over the top zoals ik in veel recensies lees.. Pepper Potts krijgt zelfs een grotere rol hierin en Scarlett Johansson is gewoon geweldig :P
de scène na de aftiteling (ik was trouwens de enige met mijn partner die in de zaal bleef zitten, haha die andere losers toch!!) was gewoon een kippenvel moment, terwijl ik het ergens al wel verwachtte toen ik ergens in de helft van de film plots iets anders zag opduiken 8-) nl. HET SCHILD VAN CAPTAIN AMERICA!! dat blijkbaar nog niet af was hehe
Iron Man 2 - 10/10 ;)"


haha dat viel mij ook gelijk op ja!

ik weet niet wat er met dat schild is gebeurd want in het eerste deel komt hij ook voor in tony's werkplek, en toen was het schild gewoon in tact.

Decepticon

Avatar

Hifaatch "haha dat viel mij ook gelijk op ja!

ik weet niet wat er met dat schild is gebeurd want in het eerste deel komt hij ook voor in tony's werkplek, en toen was het schild gewoon in tact."
Mij viel het ook direct op, mijn maat niet, toen ik dat zei na de film, het was volgens mij een deeltjesversneller. Goed verwerkt en Stark daar wel iets van kunnen maken. Afwachten Stark straks ook in CA voorkomt om dat schild voor hem te maken.
De easter egg was ook gaaf, bij ons in de zaal bleven ook niet veel zitten, blijkbaar geen filmfreaks/kenners zoals ons. Je weet toch, dat je bij de Marvelfilms moet blijven zitten tot na de endcredits. :E

Gruwelijk gave film, net zo goed als het 1e deel!!! :W:W

dakai-world

Avatar

Ik moet hem nog kijken ik ben razend benieuwd of ie deel 1 evenaard of zelfs overstijgt!

Trouwens de eerste foto van Thor staat online!

afbeelding
http://movies.yahoo.com/photos/movie-stills/gallery/2588/thor-stills#info

B@chelor

Avatar

Film deed wat het moest doen; mij vermaken. Iron Man 1 is ietsje beter in mijn ogen, maar deel 2 is een waardig vervolg.

En die foto van Thor; hij ziet er goed uit!! Kan niet wachten op een trailer!

Thiver

Avatar

PKP "Jammer alleen dat ik met mensen was die niet de subtiele hints snapte halverwege de film (of ik zag het verkeerd)"

Ik denk dat je enkel verkeerd ziet dat dit een subtiel detail zou zijn, terwijl het juist een behaagzieke knipoog voor fans is zonder enige narratieve waarde. Daar zit de film sowieso behoorlijk vol mee. Zoals al gesteld loopt het personage van Scarlett Johansson er enigszins verloren bij, maar voor Nick Fury en S.H.I.E.L.D. geldt dat nog veel meer. Het bouwt allemaal toe naar The Avengers maar deze film wordt er alleen maar door gehinderd. De recensie van Het Parool stelt al heel mooi: 'Wie tot de premiere van The Avengers in 2012 moet wachten voor alles op zijn plaats valt voelt zich bij dit soort gastrolletjes allicht buitengesloten.'

major malfunction

Avatar

Ironman 2 viel me toch tegen. Er zaten een paar goede scenes in en Mickey Rourke als supervillain vond ik ook erg leuk maar verder vond ik hem vrij saai. Het verhaal kon me niet boeien en de hele sfeer in de film vond ik ook niet goed. Ik bedoel, je pakt een Ironman, voegt daar een paar bijna identieke kloontjes aan toe, men menge dit met wat goede acteurs en een scheutje wapentuig waar zelfs Rambo niet warm of koud van wordt, vervolgens laat men dit 2 uur doorsudderen in een hele dikke MTV saus a la The Hills en voila, je hebt Ironman 2! Ja, The Hills, nee serieus, wie de f... zit daar nu op te wachten??? Shit, waarom heb ik hem net eigenlijk 7 sterren gegeven? Waarschijnlijk vanwege Mickey Rourke, de momenten dat hij te zien was waren de enige momenten waarop ik de film wel interessant vond. Nee, ik heb er een hele vieze MTV smaak aan over gehouden, te veel glamour en glitter, dure sportwagens en geplastificeerde vrouwen. Bah! Net als James Bond die de helft van een film in een casino (royale) doorbrengt, zoiets HOORT niet! (en wie zegt van wel heeft de glorietijden van James Bond in de bios niet meegemaakt) Ironman 2 geef ik een 5. Deel 1 vond ik trouwens wel erg goed, die film was gewoon fresh en goed uitgebalanceerd. De humor in deel 2 vond ik wel leuk, heb een paar keer hard gelachen Smiley face maar je raad het al, vooral om Mickey Rourke natuurlijk Hey man, i gwant my gbird Smiley face

benjamin

Avatar

Ik vond het toch een zeer leuke film, misschien niet meer zo origineel als het eerste deel, maar toch topentertainment met een zalige cast: Downey Jr. draagt de film weer, Rockwell is geweldig als concurrent, Rourke een geweldige bad guy en Johansson in goede vorm. Alleen komt Nick Fury hier niet zo veel doen behalve ons warm maken voor The Avengers.

timbo75

Avatar

Ik heb hiervan genoten en vond dit deel eigenlijk wel beter dan het eerste deel. De laatste scene is echt een lekkere vette actiescene. De nodige humor maakt Iron Man 2 tot een complete film die het kijken meer dan waard is. En dat terwijl de film niet eens in 3D is! Smiley face

B@chelor

Avatar

Ik vond trouwens de laatste scene met Whiplash in zijn armor/suit nogal op het einde van deel 1 lijken. Beetje hetzelfde....niet echt origineel.

PKP

Avatar

major malfunction "Ironman 2 viel me toch tegen. Er zaten een paar goede scenes in en Mickey Rourke als supervillain vond ik ook erg leuk maar verder vond ik hem vrij saai. Het verhaal kon me niet boeien en de hele sfeer in de film vond ik ook niet goed. Ik bedoel, je pakt een Ironman, voegt daar een paar bijna identieke kloontjes aan toe, men menge dit met wat goede acteurs en een scheutje wapentuig waar zelfs Rambo niet warm of koud van wordt, vervolgens laat men dit 2 uur doorsudderen in een hele dikke MTV saus a la The Hills en voila, je hebt Ironman 2! Ja, The Hills, nee serieus, wie de f... zit daar nu op te wachten??? Shit, waarom heb ik hem net eigenlijk 7 sterren gegeven? Waarschijnlijk vanwege Mickey Rourke, de momenten dat hij te zien was waren de enige momenten waarop ik de film wel interessant vond. Nee, ik heb er een hele vieze MTV smaak aan over gehouden, te veel glamour en glitter, dure sportwagens en geplastificeerde vrouwen. Bah! Net als James Bond die de helft van een film in een casino (royale) doorbrengt, zoiets HOORT niet! (en wie zegt van wel heeft de glorietijden van James Bond in de bios niet meegemaakt) Ironman 2 geef ik een 5. Deel 1 vond ik trouwens wel erg goed, die film was gewoon fresh en goed uitgebalanceerd. De humor in deel 2 vond ik wel leuk, heb een paar keer hard gelachen Smiley face maar je raad het al, vooral om Mickey Rourke natuurlijk Hey man, i gwant my gbird Smiley face"

Maar wat jij daar beschrijft over glitter en glamour hoort toch gewoon bij Tony Stark? Het is en blijft immers een rijke playboy, en die doen dat nou eenmaal..

PKP

Avatar

Thiver "Ik denk dat je enkel verkeerd ziet dat dit een subtiel detail zou zijn, terwijl het juist een behaagzieke knipoog voor fans is zonder enige narratieve waarde. Daar zit de film sowieso behoorlijk vol mee. Zoals al gesteld loopt het personage van Scarlett Johansson er enigszins verloren bij, maar voor Nick Fury en S.H.I.E.L.D. geldt dat nog veel meer. Het bouwt allemaal toe naar The Avengers maar deze film wordt er alleen maar door gehinderd. De recensie van Het Parool stelt al heel mooi: 'Wie tot de premiere van The Avengers in 2012 moet wachten voor alles op zijn plaats valt voelt zich bij dit soort gastrolletjes allicht buitengesloten.'"

Daar heeft u een punt.

En dat alles op zijn plaats vallen; Tja. Ik heb er een hard hoofd in dat ze al deze geweldenaren in één film gaan stoppen. Ik bedoel, in hoeverre krijgt ieder personage genoeg aandacht in die film? Tenzij het een lange film van een uur of 3 gaat worden natuurlijk.

Breug

Avatar

PKP "Daar heeft u een punt.

En dat alles op zijn plaats vallen; Tja. Ik heb er een hard hoofd in dat ze al deze geweldenaren in één film gaan stoppen. Ik bedoel, in hoeverre krijgt ieder personage genoeg aandacht in die film? Tenzij het een lange film van een uur of 3 gaat worden natuurlijk."

Ik denk dat ze voor zo'n film een voorbeeld moeten nemen aan X-men 1 en 2.

SamBracke

Avatar

Deze film was geweldig!! Robert speelt deze rol echt briljant!!
Kan niet wachten op het volgende deel!!

HitBit2005

Avatar

Leuke avond gehad. Mede door het geweldige geluid in de Bios. (ExpoTheater Cinemec).
Film zelf was goed, maar zeker niet super. De opbouw vond ik een beetje traag. Misschien inplaats van de 2uur dat de film duurde een 'snellere' versie van 90min. Voor me gevoel was er meer uit te halen geweest.

UniMatriX

Avatar

Aanrader voor iedereen.
Lekker vlotte snelle en vermakelijke film.
Duurt netjes 2 uur en niet alleen de actie zit goed inelkaar, ik heb ook meer gelachen dan bij sommige comedy films.

Darthmar

Avatar

Leuke film maar er ontbreekt iets voor mijn gevoel. Iron Man wordt er van beschuldigt er niet zijn als hij nodig is waar/wanneer was dat dan? Heb ik iets gemist? Persoonlijke had ik er wat meer van verwacht.
Daarnaast was het irritant dat de ondertiteling constant wazig was. Daarnaast iets teveel aandacht voor SHIELD naar mij mening.

Hifaatch

Avatar

Darthmar "Leuke film maar er ontbreekt iets voor mijn gevoel. Iron Man wordt er van beschuldigt er niet zijn als hij nodig is waar/wanneer was dat dan? Heb ik iets gemist? Persoonlijke had ik er wat meer van verwacht.
Daarnaast was het irritant dat de ondertiteling constant wazig was. Daarnaast iets teveel aandacht voor SHIELD naar mij mening."


wat ze bedoelde met Iron Man wordt er van beschuldigt er niet zijn als hij nodig is waar/wanneer was dat dan? gaat erover dat iron man maar 1 iemand is en dus niet elk probleem en confilict direct op kan lossen, dit was gewoon een argument dat werd gebruikt om de technologie van zijn pak te krijgen.

wat SHIELD betreft, the avengers zitte eraan te kome dus moet Marvel er wel naar opbouwen. Dat de ondertiteling wazig was heeft tog niks met de film te make, dien een klacht in bij de bioscoop. :}

SunChaser

Avatar

Waarom moeten ze er naartoe bouwen> IM2 is toch een zelfstandige film?

Iron Man 2

acties