Thierry Verhoeven


Thierry Verhoeven
366

Recensies

4,86M

Views

Recensent
Schrijft sinds juli 2009 voor FilmTotaal

Auteur
Thierry Verhoeven schreef voor FilmTotaal interviews, nieuwsberichten en festivalverslagen maar vooral heel veel recensies. Als recensent pakt hij vooral de titels op waar zijn collega's niet aan toekomen of geen interesse in hebben. Buiten FilmTotaal is Thierry actief als schrijver en eindredacteur voor het genrefilmblad Schokkend Nieuws en als hoofdredacteur overziet hij de recensies op zustersite SerieTotaal.

Achtergrond en focus
Thierry zag zijn leven op zevenjarige leeftijd ingrijpend veranderen toen hij Jurassic Park op het grote doek aanschouwde. De liefde voor film is daarna nooit meer verdwenen. De tweede helft van zijn tienertijd werd gedefinieerd door The Lord of the Rings en als jonge twintiger werkte hij trouw alle lijstjes van klassiekers af. Thierry heeft altijd wel een bioscoopabonnement dat goed wordt benut en houdt een gemiddelde aan van één film per dag. De rest van zijn vrije tijd gaat op aan verdere verdieping in het visuele medium middels boeken, podcasts en video-essays.

Favoriete genres en films
Een cinematische omnivoor die graag een gebalanceerd filmdieet aanhoudt. Thierry heeft een milde fascinatie voor westerns (met name van Sergio Leone en Sam Peckinpah), groots episch spektakel (bij voorkeur uit de jaren vijftig en zestig), tijdreisfilms (hoe complexer hoe beter) en pinkt graag een traantje weg bij verhalen over hoop in hopeloze omstandigheden. Zijn interesse gaat vooral uit naar films uit de tweede helft van de twintigste eeuw, maar voor nieuw werk van Steven Spielberg, Edgar Wright, Christopher Nolan, Mike Flanagan, James Cameron, Paul Thomas Anderson, Denis Villeneuve, Martin Scorsese en de gebroeders Coen is hij altijd te vinden.


Neem contact op met Thierry Verhoeven