Alice in Wonderland (2010)

You're invited to a very important date 3/5/10

Tim Burtons Alice in Wonderland is een visueel festijn, maar het meesterwerk waar we allemaal op hoopten is het helaas niet geworden.
play

6,2 details

  • 108 Min
  • Avontuur
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
108 Min Verenigde Staten

Alice is nu zeventien jaar oud. Als ze plotseling een aanzoek krijgt op een feestje in een Victoriaans landhuis, voor de ogen van honderden verwaande society-types, vlucht ze weg. Ze volgt een wit konijn, valt in zijn hol en komt na tien jaar afwezigheid weer terecht in Wonderland. Ze herinnert zich echter niets meer van haar laatste bezoek.

Alt titel
Alice in Wonderland 3D
Regie
Tim Burton
Cast
Johnny Depp, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Mia Wasikowska, Alan Rickman, Michael Sheen, Marton Csokas, Stephen Fry, Timothy Spall, Crispin Glover, Matt Lucas, Tim Pigott-Smith, Paul Whitehouse, Barbara Windsor, John Surman.
Budget
$ 200.000.000
Opbrengst
$ 1.025.467.110
Release
04.03.2010
Release NL
11.03.2010
Release DVD
01.06.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Tim Burton | Cast: Mia Wasikowska (Alice), Johnny Depp (Mad Hatter), Helena Bonham Carter (Red Queen), Anne Hathaway (White Queen), e.a. | Speelduur:108 minuten | Jaar: 2010

Het belangrijkste resultaat van de mogelijke boycot van Alice in Wonderland door de grote Nederlandse bioscoopketens? Dat Pathé de film nu zelfs nog een week eerder in haar bioscopen heeft uitgebracht om maar optimaal te kunnen profiteren van de publiciteit rondom de film. Het is een wat goedkope marketingtruc die bovendien onnodig is. Tim Burtons Alice in Wonderland kan op eigen kracht namelijk ook heel goed mensenmassa’s op de been brengen.

Ondanks talloze verfilmingen en bewerkingen blijft Alice in Wonderland van Lewis Carroll een enorme aantrekkingskracht uitoefenen op filmmakers met een bovenmatige interesse in het fantastische. Tim Burton, specialist in fantasievolle verhalen vol excentrieke figuren, kon het aanbod van Disney om een nieuwe interpretatie aan het verhaal te geven dan ook onmogelijk naast zich neerleggen.

videotrailers & clips

alle artikelen (44)

Alice in Wonderland Nieuwsberichten

Laatste reacties

Frietgezicht

"...[quote=Tarkus]Daar ik deze film heb cadeau gekregen eens opnieuw bekeken, visueel is dit dus prachti......"

Tarkus

"...Leuk verhaal is dit wel, maar het is toch niet echt mijn ding, weinig filmen van Tim Burton trouwens......"

X-s3ss!v3

"...[quote=Steve-O]Goeie film, knap acteerwerk, mooie special effects en het verhaal was zeer bijpassend......"

Alice in Wonderland

acties