op tv

Despicable Me (2010)

Superbad. Superdad.

Schurken zijn de nieuwe helden in hilarische animatiefilm zonder grote pretenties, maar met zeer veel geslaagde grappen.
play

6,7 details

  • 95 Min
  • Animatie
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Verenigde Staten
95 Min Verenigde Staten

Groo (Steve Carell), is een duivels meesterbrein, die van plan is de maan te stelen. Wanneer de drie weeskinderen Margo, Edith en Agnes hier achter komen, zullen ze alles in het werk stellen om hier een stokje voor te steken.

Alt titel
Verschrikkelijke ikke en de rest kan stikke
Regie
Pierre Coffin
Chris Renaud
Cast
Steve Carell, Kristen Wiig, Jason Segel, Julie Andrews, Will Arnett, Russell Brand, Danny R. McBride, Jemaine Clement, Mindy Kaling, Miranda Cosgrove, Pierre Coffin, Jack McBrayer, Elsie Fisher, Chris Renaud, Dana Gaier.
Budget
$ 69.000.000
Opbrengst
$ 543.513.985
Release
09.07.2010
Release NL
14.10.2010
Release DVD
15.02.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Pierre Coffin, Chris Renaud | Cast: Steve Carell (Gru), Jason Segel (Vector), Russell Brand, (Dr. Nefario), Julie Andrews (Gru’s moeder), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2010

Het leven van schurk Gru gaat niet over rozen. Alles staat bij hem in het teken van de misdaad (lees: kleine kinderen pesten op straat). Net als hij echter trots het Vrijheidsbeeld (een replica uit Las Vegas) heeft gestolen, wordt in Egypte de piramide van Gizeh verdonkeremaand. Een schande voor Gru, die niets liever wil dan de grootste schurk ter wereld zijn. Maar diep van binnen is Gru natuurlijk helemaal geen schurk, want op een kinderfilm die pesterijen promoot zit natuurlijk niemand te wachten.

Om zijn positie als de grootste schurk ter wereld te heroveren bedenkt Gru het plan om de maan te stelen. Gru wordt echter constant tegengewerkt door Vector, de jonge boef die verantwoordelijk was voor de piramideroof. In een poging Vector te slim af te zijn adopteert Gru drie kleine kinderen. Die heeft hij namelijk nodig voor een... tja, ingenieus plan om het huis van Vector binnen te komen.

videotrailers & clips

alle artikelen (10)

Despicable Me Nieuwsberichten

Laatste reacties

Glennekeeeee

"...[quote=hansbeer]Leuke onderhoudende animatiefilm voor de 20minners (vind ik), over een schurk die we......"

hansbeer

"...Leuke onderhoudende animatiefilm voor de 20minners (vind ik), over een schurk die wel erg snel omtur......"

Glennekeeeee

"...Heerlijke film! toont nog maar eens aan dat animatiefilms elke leeftijd kan aanspreken. Leuke story,......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Despicable Me

acties