De Netflix Top 10 is opeens zo geel als een banaan

Deze zomer verschijnt de nieuwe Verschrikkelijke Ikke (Despicable Me) in de bioscoop.

Auteur:
De Netflix Top 10 bestaat opeens uit een hele reeks films uit de Despicable Me-animatiereeks van Universal Pictures en Illumination. In een klap komen drie van de films binnen in de toplijst.

In de Top 10 staan nu Despicable Me, Despicable Me 3 en de spin-off Minions. De animatiefilms krijgen keywords mee als "kids, grappig" en "feelgood" mee. Naast Gru, met de stem van Steve Carell, hebben de gele Minions belangrijke rollen.

Kaskraker
De ontvangst van de films is redelijk, al zijn Despicable Me 3 en Minions wel "rotten" op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. Financieel gezien zijn de films echte kaskrakers.

Met budgetten per film van $100 miljoen of ruim minder, haalden de genoemde films gezamenlijk ruim $2,7 miljard op aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Tel daar de omzet van Despicable Me 2 en Minions 2 bij op en de teller staat al op $4,6 miljard.

Kaskraker
De films gaan vooral over de voormalige schurk Gru die een geheim agent wordt. Zijn side-kicks zijn de vele Minions. De gele poppetjes werden zo succesvol dat ze hun eigen films kregen, en een enorme merchandiselijn.


Op Netflix staan ook Despicable Me 2 en de korte animatiefilms Minions en meer 1 & 2. Minions: The Rise of Gru kun je huren op onder meer Prime Video.

Deel 4 in de zomer
Despicable Me 4 alias Verschrikkelijke Ikke 4 zie je vanaf 3 juli in de Nederlandse bioscopen.NieuwsFilm

meest populair