Minions (2015)

It's going to be a blast.

De gele mannetjes in tuinbroekjes blijken zich zonder Gru ook prima te kunnen redden.
play

6,0 details

  • 91 Min
  • Animatie
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Actie
  • Avontuur
  • Verenigde Staten

De Minions beginnen als eencellige gele organismes en ontwikkelden zich mettertijd tot de Minions die we kennen, als dienaren voor de meest verwerpelijke meesters. Na een heleboel van hen per ongeluk gedood te hebben – van de Tyrannosaurus Rex tot Napoleon – hebben de Minions geen meester meer om te dienen en worden ze depressief. Maar één van hen, die Kevin heet, heeft een plan. Samen met de tienerrebel Stuart en de lieftallige kleine Bob reizen ze over de wereld om een nieuwe baas te vinden om te dienen. Het trio vindt de volgende potentiële meester in de vorm van Scarlet Overkill (Bullock), ’s werelds eerste vrouwelijke superslechterik. Ze reizen van het ijskoude Antarctica naar het New York van de jaren zestig en uiteindelijk naar Londen. Daar staat ze al snel voor hun grootste uitdaging ooit: het redden van de Minions… van uitroeiing.

Regie
Kyle Balda
Pierre Coffin
Cast
Sandra Bullock, Michael Keaton, Steve Carell, Geoffrey Rush, Jon Hamm, Steve Coogan, Hiroyuki Sanada, Allison Janney, Katy Mixon, Pierre Coffin, Jennifer Saunders, Michael Beattie, David Rosenbaum, Alex Dowding, Paul Thornley.
Release
25.06.2015
Release NL
01.07.2015
Release DVD
03.11.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Kyle Balda & Pierre Coffin | Cast: Pierre Coffin (Kevin, Stuart, Bob e.v.a.), Sandra Bullock/Isa Hoes (Scarlett Overkill), Jon Hamm/Barry Atsma (Herb Overkill), Michael Keaton/Bas Keijzer (Walter Nelson), Allison Janney/Karin Bloemen (Madge Nelson), e.a.| Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2015

Het viel natuurlijk te verwachten dat de uiterst geliefde minions uit de Despicable Me-films vroeg of laat hun eigen film zouden krijgen. Hun populariteit is immers aanzienlijk: ze maakten van een alleraardigste animatiefilm een zeer lucratieve franchise, staan centraal in diverse dvd-bonusfilmpjes, gaan in pluchen vorm als warme broodjes over de toonbank, hebben een eigen pretparkattractie en maken zelfs hun opwachting in trailers van films waar ze niet eens in voorkomen. Zulke smaakmakers krijgen vaker spinoffs, maar geslaagde voorbeelden hiervan zijn er niet veel; dergelijke figuren werken meestal toch het best in ondergeschikte rollen (wat waarschijnlijk de reden is dat de makers van de Ice Age-films zich nooit hebben gewaagd aan een solofilm voor de prehistorische eekhoorn Scrat). Minions laat echter zien dat met de juiste focus de gele mannetjes prima in staat zijn hun eigen film te dragen.

Wekte Despicable Me nog de indruk dat de gele mannetjes gekloond waren om te dienen als kanonnenvoer voor hun baas Gru, daar blijkt al in de eerste minuten van Minions dat het een natuurlijke soort betreft die al miljoenen jaren bestaat en niet veroudert of voortplant. Deze wezens hebben de opvallende aangeboren eigenschap altijd de grootst mogelijke slechterik te willen dienen, ook al leidt hun ongeschiktheid voor dergelijk werk regelmatig tot diens fatale afloop. De drang om te dienen zit hen dusdanig in het bloed dat wanneer ze zich na de Napoleontische oorlogen anderhalve eeuw terugtrekken in een grot om een eigen leven op te bouwen, ze na verloop van tijd vervallen in een algehele depressie. Om daar een einde aan te maken, trekken in de late jaren zestig van de twintigste eeuw drie minions erop uit om een nieuwe meester te vinden.

videotrailers & clips

alle artikelen (18)

Minions Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Minions

acties