Blu-Ray Review: Minions

Blu-Ray Review: Minions

Mooie (3D) Blu-ray uitgave van de na Frozen financieel succesvolste animatiefilm ooit gemaakt.


Regie: Kyle Balda & Pierre Coffin | Cast: Pierre Coffin (Kevin, Stuart, Bob e.v.a.), Sandra Bullock/Isa Hoes (Scarlett Overkill), Jon Hamm/Barry Atsma (Herb Overkill), Michael Keaton/Bas Keijzer (Walter Nelson), Allison Janney/Karin Bloemen (Madge Nelson), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Bioscooprelease: 4 juni 2015 | FilmTotaal recensie: Minions

Met een wereldwijde opbrengst van meer dan $1,1 miljard groeide Minions uit tot de op één na financieel succesvolste animatiefilm aller tijden. Alleen Frozen wist met een kleine $1,3 miljard beter te presteren. Dit is uiteraard een erg knappe prestatie voor de nog jonge animatiestudio Illumination Entertainment.

De ontvangst van de spin-off was wel mager, zeker als er wordt gekeken naar het onthaal van de twee Despicable Me-films. Waarschijnlijk trok de film vooral een stuk jongere kijkers, aangezien de Minions-merchandise ondertussen niet is weg te denken uit bijvoorbeeld de speelgoedwinkel. Onlangs bracht Universal Pictures de animatiekraker uit op (3D) Blu-ray.

Synopsis

Het verhaal begint in de jaren zestig, voordat ze in dienst waren van professor Gru. De gele mannetjes hebben geen schurken om te helpen en gaan naar een conventie om een nieuwe meester te zoeken. Daar aangekomen vechten ze voor het recht om Scarlet Overkill te dienen.


Waardering

Op Rotten Tomatoes is Minions net niet "fresh" met 54 procent. De IMDb noteert iets beter met een 6,5 na ruim 92 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de animatiefilm met een 6,6 (Stem zelf). FT-recensent Thierry Verhoeven kwam tot vier sterren naar aanleiding van zijn recensie.

Reactie bezoeker FilmTotaal

...Met de humor zit het voor het grootste deel wel goed. Ik heb genoeg gelachen en zelfs een enkele keer compleet in een deuk gelegen. Er zijn misschien toch net iets teveel grappen die niet helemaal aankomen... ...[...]vermaakt, maar overtuigd zeker niet altijd. Het gaat tegen het einde toe toch teveel in clichés zitten. Het is het wel waard dit in de bioscoop te kijken... - Roeltje

Box Office

Het productiebudget van de Minions-remake bedroeg zo'n $74 miljoen. In het eerste landelijke weekend in de States verdiende de animatiekomedie een zeer knappe $115,7 miljoen en eindigde op een voortreffelijke $335,3 miljoen. Wereldwijd kwam de teller uit op een waanzinnige $1.156,5 miljoen. In Nederland haalde Minions maar liefst $14,4 miljoen op.


Uitgave: Minions | Discs 1 x Blu-Ray | 1 x 3D Blu-Ray | 1 x Dvd | Retail release: november 2015 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD MA 7.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | Extra's: Mini-films | De wereld rond interactieve kaart | Achter de brillen - de achtergrond van de Minions | Jingle bells Minion-stijl | EAN: 5053083037260 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Blu-Ray | Met dank aan: Universal Pictures

De drie schijven van deze 2D+3D Blu-Ray uitgave van Minions zitten vastgeklikt in een iets dikkere Blu-Ray keepcase. Ook kan er een digitale UV-versie verkregen worden via de meegeleverde code. Voor de vormgeving van de cover is gekozen voor een deel uit de Japanse filmposter.

Beeld & geluid

Het beeld van deze uitgave is werkelijk fantastisch. De CG-animatie is kleurrijk, maar ook erg natuurlijk en iets fletser dan andere animatiefilms. In High Definition ziet dit er echt briljant uit. De nodige muzikale ondersteuning en geluidseffecten worden verspreid door een DTS-HD (7.1) track en deze klinkt ook zeer netjes. De 3D-versie is ook bekeken en deze laat - als verwacht bij een animatiefilm - een prima indruk achter. Het diepte-effect is continu aanwezig en soms wordt er ook wat gespeeld met meer creatieve 3D-effecten. Op dit punt niets dan lof.

Extra's

Als op de voorkant van de uitgave vermeld zijn er drie korte Minion-filmpjes te bekijken. In totaal duren deze zo'n 12 minuten en de titels zijn Cro-Minion, Wedstrijd en Binky Nelson niet gesust. Ook is er een interactieve kaart te raadplegen die je naar verschillende locaties uit de hoofdfilm brengt. Vervolgens kun je onder meer korte filmpjes over de totstandkoming van de scène(s), video's met enkele interviews en foto's bekijken. Erg leuk gedaan, al is het een hoop gedoe om te switchen en de liefhebber zou dit misschien iets handzamer willen "doorbladeren".

Een vergelijkbare insteek heeft Achter de brillen - de achtergrond van Minions. Ook nu zijn er weer korte filmpjes te bekijken via een interactiever menu, al wordt er nu ingezoomd op een aantal fases in de productie. Erg beperkt dat wel. Jingle bells Minion-stijl is... Ach ja, je raadt het al.

De Minions-fans krijgen zeker een nette Blu-ray schijf!

Na de twee Despicable Me-films lag een spin-off rond de Minions redelijk voor de hand. Het niveau van de eerdere films wordt echter niet gehaald en als je al weinig met de gele poppetjes had, dan redt de soms nog best aardige humor de film ook niet. Midden 2017 verschijnt Despicable Me 3.

Deze Blu-Ray uitgave van Minions is zeer netjes op het gebied van het (3D) beeld en geluid, de extra's zijn wat mager en wat te interactief uitgevoerd. Al is deze animatiefilm er wel één voor de jongere kijker. Hieronder een BTS-featurette met de stemacteurs:


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair