Gaat Universal al zijn films van Netflix en HBO Max halen?

De studio wil zich blijkbaar gaan focussen op de streamingdienst Peacock.

Er is een grote kans dat Universal binnenkort al zijn films van streaminggiganten als HBO Max en Netflix haalt. Het lijkt er op dat Universal hiermee zijn eigen streamingdienst, genaamd Peacock, wil boosten.

Universal is bekend van grote, populaire franchises zoals o.a. Fast & Furious, Jurassic Park en Despicable Me. De twee laatstgenoemde staan allebei op Netflix, aangezien zij nog over de rechten beschikken, maar dit is nog maar tot aan het einde van het jaar. Universal zou daarna de contracten niet willen verlengen.

Peacock
Peacock kwam tot leven in april 2020. Begin dit jaar liet Universal weten dat Peacock zo'n 33 miljoen gebruikers had. Niet verkeerd zou je zeggen, maar ongeveer 90 procent hiervan gebruikt het gratis abonnement. Ook wordt er niet veel gebruikt gemaakt van de streamingdienst, aangezien voorkeur wordt gegeven aan grote streaming services.

Universal wil daarom al zijn films van de andere streamingdiensten halen en enkel en alleen op Peacock laten zien, in de hoop zo meer mensen aan te trekken. Klassiekers als E.T., Jaws en de Back to the Future-trilogie maar ook recentere films als Ted en de Pacific Rim-franchise zullen dus allemaal verhuizen naar Peacock.

HBO Max v Netflix
Dit lijkt niet zo'n groot probleem voor HBO Max. Zij hebben al een gigantisch assortiment aan films en Warner Bros liet enkele maanden geleden al weten dat al hun 2021 films tegelijkertijd in de bioscoop als zowel op hun streamingdienst te zien zullen zijn.

Netflix is echter een ander verhaal. Meer en meer studios komen met hun eigen streamingplatformen, waardoor Netflix minder te bieden heeft. Als Universal deze plannen doorzet verliest Netflix weer heel wat materiaal. Dit zou een grote klap zijn, voornamelijk nu dat streamingdiensten, i.v.m. de coronacrisis, populairder dan ooit zijn geworden.

NieuwsFilm

meest populair