Algemeen

Gaat Universal al zijn films van Netflix en HBO Max halen?

De studio wil zich blijkbaar gaan focussen op de streamingdienst Peacock.

door Wouter Drummen om 22:30 in Algemeen
Er is een grote kans dat Universal binnenkort al zijn films van streaminggiganten als HBO Max en Netflix haalt. Het lijkt er op dat Universal hiermee zijn eigen streamingdienst, genaamd Peacock, wil boosten.

Universal is bekend van grote, populaire franchises zoals o.a. Fast & Furious, Jurassic Park en Despicable Me. De twee laatstgenoemde staan allebei op Netflix, aangezien zij nog over de rechten beschikken, maar dit is nog maar tot aan het einde van het jaar. Universal zou daarna de contracten niet willen verlengen.

Peacock
Peacock kwam tot leven in april 2020. Begin dit jaar liet Universal weten dat Peacock zo'n 33 miljoen gebruikers had. Niet verkeerd zou je zeggen, maar ongeveer 90 procent hiervan gebruikt het gratis abonnement. Ook wordt er niet veel gebruikt gemaakt van de streamingdienst, aangezien voorkeur wordt gegeven aan grote streaming services.

Universal wil daarom al zijn films van de andere streamingdiensten halen en enkel en alleen op Peacock laten zien, in de hoop zo meer mensen aan te trekken. Klassiekers als E.T., Jaws en de Back to the Future-trilogie maar ook recentere films als Ted en de Pacific Rim-franchise zullen dus allemaal verhuizen naar Peacock.

HBO Max v Netflix
Dit lijkt niet zo'n groot probleem voor HBO Max. Zij hebben al een gigantisch assortiment aan films en Warner Bros liet enkele maanden geleden al weten dat al hun 2021 films tegelijkertijd in de bioscoop als zowel op hun streamingdienst te zien zullen zijn.

Netflix is echter een ander verhaal. Meer en meer studios komen met hun eigen streamingplatformen, waardoor Netflix minder te bieden heeft. Als Universal deze plannen doorzet verliest Netflix weer heel wat materiaal. Dit zou een grote klap zijn, voornamelijk nu dat streamingdiensten, i.v.m. de coronacrisis, populairder dan ooit zijn geworden.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

kokosnoot

Avatar

Denk niet dat mensen 4 of 5 streamingdiensten gaan nemen. Stimuleert alleen maar downloading op den duur. Voor Disney is dit overigens ook een nadeel, minder als voor Netflix natuurlijk maar het blijft een nadeel.

justmikemovies

Avatar

@kokosnoot

Ik denk dat dat wel meevalt. Mensen nemen nu ook al vaak extra zenderpakketten bijvoorbeeld. Film1, een uitgebreide On Demand catalogus als Movies & Series XL, Ziggo Sport, vroeger ook HBO.

In feite veranderd alleen het platform, niet het idee.

David Mills

Avatar

@justmikemovies...dat ligt helemaal aan de prijzen. Prime voor €2,99 is te doen. Disney + is door Stars al verhoogd naar €8,99, de volgende stap is €10,99. HBO max zet meteen hoog in met $14,99. Als dadelijk alle streamingdiensten €15,00 gaan vragen dan wordt het een duur grapje. Natuurlijk kun je maandelijks switchen maar toch denk ik dat het illegale circuit weer kan gaat toenemen.

Daanminator

Avatar

Peacock, dat kan toch gewoon niks worden, wat een bagger naam zeg.

Stefalicious

Avatar

Ik denk ook dat illegaal streamen en downloaden dat weer populairder wordt.
Ik kreeg laatst een app onder ogen, die stond bij een man die ik ken op zijn telefoon. Ik sloeg achterover van de inhoud en kwaliteit. En het start ook nog eens net een VPN service als je de app opent. En zo hebben hij en zijn gezin Netflix, Disney, Amazon, peacock e.d. gratis. Want alle major content was aanwezig. Echt bizar gewoon.

Goku32

Avatar

Het begin van het einde, ze kunnen beter alleen eigen content gaan maken. Want vroeg of laat word toch wel alles weggehaald bij elkaar

Bigds9fan

Avatar

Dat ga je krijgen. Nog even en je moet een lading diensten EN een fysieke collectie hebben om al je favoriete films en series te kunnen zien.

Gigan72

Avatar

Te veel streamingdiensten is niet goed dat kost gewoon te veel geld
Buiten dat je moet betalen voor een streamingdienst moet je ook nog betalen voor het internet en dat is ook niet goedkoop
Als je niet veel verdien of een gezin heb wordt het echt te duur allemaal zeker als je alles wil zien.
Dit werkt het downloaden in de hand.

nis046

Avatar

elke streaming dienst heeft een anderen prys . maar heb gewoon netflix als de vaste maandelykse streaming dienst . en elke maand neem ik er één anderen extra streaming dienst erby .

drsentertainment

Avatar

Leuk. Ik heb intussen bijna streamingdiensten (zonder te delen). Netflix, Videoland, Disney+, Prime, AppleTV+, With Love, Hayu, Discovery+, Ziet.nl. Ja het is veel en eigenlijk zou ik af en toe iets moeten opzeggen en weer aanzetten...maar het is wel leuk om zoveel keus te hebben....nu HBO max nog en dan kan ik eindelijk GoT kijkenSmiley face

GreenHornet

Avatar

Netflix pak je voor de Originals / Netflix zal er zelf ook minder van merken. Voordat Netflix begon met het maken van Originals wisten ze dat dit ooit Zou gebeuren.

Draven

Avatar

Uiteindelijk zullen bepaalde streamingdiensten toch samenkomen. Samen sta je sterker dan apart. Daarnaast hoef je toch ook niet alles te zien. Dit heb ik me allang afgeleerd. Voorheen deed ik ook wel eens downloaden totdat ik meer films had dan de tijd die ik had om te kijken.

Vleeshaak

Avatar

Als het zo doorgaat blijven bij Netflix alleen de originals over en die lijken elk jaar minder te worden. Ik heb Netflix al een paar maanden terug gedag gezegd en zet het misschien een keer een maandje aan als ze een keer iets boeiends hebben. Voor mij is Prime en Disney Star ruim voldoende. Zeker omdat de meeste boeiende dingen op Netflix al jaren bij mij op de plank staan.

Fluffer

Avatar

Tja streamingdiensten , voor de veel(film)kijker geen goeie evolutie of je moet er heel wat voor over hebben.
Netflix brengt te weinig recente films en te veel z films , af en toe wel nog wat betere films gelukkig maar in de toekomst zal het toch af en toe on demand zijn .
Het kaf van het koren scheiden een beetje meer.

HolophoniC

Avatar

Dat Stars van Disney plus is vooralsnog ook niet veel soeps. Veel oude meuk. Ik zweer nog altijd bij Netflix en Amazon Prime.

NieuwsFilm

meest populair