Clash of the Titans (2010)

The Clash Begins 2.4.2010

Zo groot waren de verwachtingen, nog groter is de deceptie.
play

5,1 details

  • 106 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Drama
  • Fantasy
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
106 Min Verenigd Koninkrijk

Geboren als een god, maar opgevoed als een mens probeert Perseus (Sam Worthington) hulpeloos zijn familie te redden van Hades (Ralph Fiennes), de wraakzuchtige god van de onderwereld. Perseus biedt zich vrijwillig aan om deel te nemen aan een levensgevaarlijke missie om Hades te vermoorden, voordat die de macht van Zeus (Liam Neeson) kan grijpen, om zo de aarde in een hel te laten veranderen en prinses Andromeda (Alexa Davalos) van haar leven te beroven. Bijgestaan door Io (Gemma Arterton), een mysterieuze spirituele gids leidt de missie Perseus en zijn groep strijders op een gevaarlijke reis diep de verboden wereld in. Daar moeten ze vechten tegen heidense demonen en andere beesten die geen gevaar vrezen. Perseus zal zijn bestaan en zijn macht als die van een god moeten accepteren en zijn eigen lot moeten creëren, wil hij het uiteindelijk gaan redden...

Alt titel
Clash of the Titans 3D
Regie
Louis Leterrier
Cast
Liam Neeson, Mads Mikkelsen, Ralph Fiennes, Sam Worthington, Gemma Arterton, Luke Evans, Jason Flemyng, Liam Cunningham, Alexa Davalos, Ashraf Barhom, Izabella Miko, Hans Matheson, Ian Whyte, Tine Stapelfeldt, Mouloud Achour.
Budget
$ 125.000.000
Opbrengst
$ 232.713.139
Release
02.04.2010
Release NL
08.04.2010
Release DVD
17.08.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Louis Leterrier | Cast: Sam Worthington (Perseus), Gemma Arterton (Io), Mads Mikkelsen (Draco), Ralph Fiennes (Hades), Liam Neeson (Zeus), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2010

Na Avatar en Terminator Salvation is Clash of the Titans Sam Worthingtons derde spektakelfilm. Net als in Avatar wordt Sam weer gedwongen de held te zijn en ook hier mogen de 3D-brillen weer op. Alleen wat er precies 3D moet zijn wordt gedurende de film steeds onduidelijker.

Perseus werd geboren als halfgod, maar groeide op als man. Hij is machteloos wanneer hij zijn familie probeert te redden uit de handen van Hades, de wraakzuchtige god van de onderwereld die een poging doet de macht van Zeus over te nemen. Met niets meer te verliezen leidt Perseus een kleine groep krijgers van het ene gevecht naar het andere om Hades te verslaan en los te komen van diens macht. Uiteraard voert hij ook nog de innerlijke strijd met zijn menselijke opvoeding en goddelijke krachten.

videotrailers & clips

alle artikelen (30)

Clash of the Titans Nieuwsberichten

Laatste reacties

FAonline

"...Op [url=https://www.bbc.co.uk/iplayer/guide/bbcone/20210704]4 juli 2021 BBC1 15:55-17:50[/url] was h......"

Glennekeeeee

"...SPOILER weet je wat ik me nu eigenlijk afvroeg. Als je de poster van de film ziet en je zet de film......"

Emerson160

"...Ik vond het een goede avonturenfilm. De rol van Sam Worthington was goed genoeg. [spoiler]Was......"

Clash of the Titans

acties