Immense fantasytrilogie stopte na 2 delen: nu weten we nooit hoe de reeks eindigt

Immense fantasytrilogie stopte na 2 delen: nu weten we nooit hoe de reeks eindigt

'Clash of the Titans' kreeg nog een vervolg met 'Wrath of the Titans', maar daarna stopte de filmserie.

Sam Worthington was in 2009 te zien in de blockbuster Avatar van James Cameron en volgde dat op met een rol in Clash of the Titans in 2010. De film was een reboot op de gelijknamige film uit 1981 van Ray Harryhausen en is losjes gebaseerd op de Griekse mythe van Perseus. Na Clash of the Titans kwam het vervolg Wrath of the Titans en er stond ook een derde film gepland om de trilogie af te maken, maar die derde film is nooit gekomen.

Naast Worthington, die de hoofdrol speelde van Perseus, speelden ook andere grote namen in de film. Zo speelde Liam Neeson de rol van Zeus, Danny Huston was Poseidon en Ralph Fiennes speelde Hades. De filmserie volgt Perseus, die ontdekt dat hij een halfgod is en de zoon van Zeus.

Negatieve recensies
Hoewel Clash of the Titans een sterrencast had, waren de recensies meedogenloos. De film kreeg een score van 27% op Rotten Tomatoes en was genomineerd voor twee Golden Raspberry Awards. Ondanks de negatieve recensies, verdiende de film genoeg geld om een vervolg te maken. In totaal bracht Clash of the Titans wereldwijd 493 miljoen dollar op met een budget van 125 miljoen dollar.

Het vervolg Wrath of the Titans, die twee jaar later uitkwam, deed het net zo slecht bij de critici, maar ook veel slechter bij het publiek met een wereldwijde opbrengst van 302 miljoen dollar en een budget van 150 miljoen dollar. Ook deze film werd genomineerd voor een Golden Raspberry Award.

Derde film
Warner Bros. was al bezig met het plannen van een derde Titans-film voordat Wrath of the Titans uitkwam. Die film zou geschreven worden door Dan Mazeau en David Leslie Johnson, die ook Wrath of the Titans geschreven hebben. Maar de steile daling van de opbrengst van de sequel en de negatieve recensies zorgden voor aarzeling bij de productiebazen.


Tegen 2013 verklaarde de producent van de film, Basil Iwanyk, dat Titans 3, genaamd Revenge of the Titans, dood was bij gebrek aan nieuwe ideeën voor het scenario, hoewel de Griekse mythologie genoeg verhalen zou bieden voor 10.000 Titans-films. We zullen dus nooit een derde Titans-film krijgen en te weten komen hoe het eindigt.

Flauwe film
Zelfs Alexander Siddig, die in Clash of the Titans de rol van Hermes speelde, was zeer negatief over de film in een interview in 2015. Hij zei sarcastisch: "Oh, ja. Een van mijn beste. Een. Van. Mijn. Beste. Rollen. Ik heb zoveel verhalen over die ervaring dat ik niet eens weet waar te beginnen."


Nadat hij in lachen uitbarstte, ging hij verder met te zeggen: "Dat was mogelijk de meest flauwe film waar ik ooit in heb gespeeld. Er zijn momenten waarop je dingen doet die mislukken en ik moet wel verschrikkelijk zijn geweest, want ik denk dat er veel van mijn scènes zijn geweest die niet in de film terecht zijn gekomen. Zeker vijftig procent van mijn optreden werd geknipt, en ja, daar valt niet veel over te zeggen."

Kijken?
Clash of the Titans is niet te vinden op de verschillende streamingdiensten, maar je kan de film wel kopen en huren op onder andere Prime Video en Pathé Thuis. Ook het vervolg Wrath of the Titans kan je kopen en huren op onder andere Prime Video en Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair