Regisseur 'Clash of the Titans' heeft spijt van 3D-conversie

Hij legt de schuld ervan volledig bij Warner Bros.

Toen bekend werd gemaakt dat Clash of the Titans een 3D conversie zou krijgen, was de kritiek daarop niet mals. Vervolgens kwam ook hoofdrolspeler Sam Worthington met zijn excuses voor wat in zijn ogen, en die van velen met hem, een slechte film was. Nu mogen we, drie jaar nadat de film uitkwam, nog iemand aan het lijstje critici toevoegen.

Het betreft regisseur Louis Leterrier, die stelt dat Warner Bros. er veel druk op had gelegd de film alsnog in 3D om te zetten, en dat alleen deed als ”trucje om geld van het publiek te stelen.”

Het is de eerste keer dat de regisseur over zijn ervaring met het maken van de in 2010 verschenen film spreekt. Hij vertelt nu dat hij onder veel druk werd gezet door de studio en dat de 3D conversie ”afgrijselijk” is.

”Het was een moeilijke ervaring,” herinnert Letterier zich. ”Ik heb nog steeds een goede werkrelatie met Warner Bros., maar op een bepaald moment was het van, ‘Louis heeft voor 3D gekozen.’ En toen dacht ik, ‘Nee mannen, ik koos niet voor 3D. Ik heb jullie zelfs verteld dat het niet werkt. Ik had er niets over te zeggen. Ik zei nog het niet te doen.”

”Het was veel te snel gedaan en absoluut afgrijselijk,” geeft Leterrier toe. ”Niets werkte, het was gewoon een gimmick om geld van het publiek te stelen. Het is niet meer mijn film.”

In 2010 kwam Slashfilm nog met een analyse waarin onderzocht werd waar het mis was gegaan met de film. Een van de hoofdredenen hiervoor was het feit dat Warner Bros. continu ingreep in de film, en het plot compleet anders maakte dan het eerst was. Zo werden complete personages eruit gehaald, en andere personages kregen een andere rol dan ze eerst hadden.



NieuwsFilm

meest populair