The Twilight Saga: Eclipse (2010)

It all begins ... With a choice

Jacob is weer naakt, Edward kijkt weer intens en Bella is nog steeds aan het twijfelen. Gezien de bizarre wereld van de personages in Twilight, hebben ze toch maar een suf bestaan.
play

5,8 details

  • 124 Min
  • Fantasy
  • Romantiek
  • Thriller
  • Avontuur
  • Drama
  • Verenigde Staten
124 Min Verenigde Staten

Bella Swan (Kristen Stewart) is wederom omcirkeld met gevaar als Seattle wordt verwoest door een opeenvolging van geheimzinnige moorden en een kwaadwillige vampier die haar zoektocht naar wraak voortzet. In dit midden van dit alles wordt zij gedwongen om tussen haar liefde voor Edward (Robert Pattinson) en haar vriendschap met Jacob (Taylor Lautner) te kiezen - wetend dat haar besluit de potentie heeft om de eeuwige strijd tussen vampier en weerwolf opnieuw aan te wakkeren. Met haar eindexamen die snel naderbij komt wordt Bella geconfronteerd met het belangrijkste besluit van haar leven.

Alt titel
Twilight 3
Regie
David Slade
Cast
Robert Pattinson, Kristen Stewart, Anna Kendrick, Ashley Greene, Peter Facinelli, Billy Burke, Justin Chon, Xavier Samuel, Jackson Rathbone, Elizabeth Reaser, Michael Welch, Sarah Clarke, Christian Serratos, Paul Jarrett, Iris Quinn.
Budget
$ 68.000.000
Opbrengst
$ 698.491.347
Release
23.06.2010
Release NL
01.07.2010
Release DVD
30.11.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: David Slade | Cast: Kristen Stewart (Bella Swan), Robert Pattinson (Edward Cullen), Taylor Lautner (Jacob Black), Xavier Samuel (Riley), Ashley Greene (Alice Cullen), Billy Burke (Charlie Swan), Jackson Rathbone (Jasper Hale), Peter Facinelli (Dr. Carlisle Cullen), e.a. | Speelduur: 124 minuten | Jaar: 2010

Over het algemeen zullen de fans van Twilight bestaan uit jonge vrouwen. Verdeeld in twee teams gaat het er vooral om wie er knapper is: vampier Edward of weerwolf Jacob. Meestal is het Team Edward dat deze discussie wint. Als man begeef ik me nu in een gisgebied, maar ik vermoed dat dit is omdat ze zich beter in Edward kunnen verplaatsen. Jacob heeft een goed lichaam en laat dat graag zien, maar heeft verder weinig herkenbare emoties. Edward vecht echter constant tegen de drang mensen te verscheuren en op te eten. En dat begrijpen de normaal zo lieve Twilightfans. Want hoe populair de boeken en films ook zijn, critici moeten er over het algemeen niets van hebben. En zo voelen de Twilightfans zich bij elke nieuwe film net als Edward: ze kunnen het bloed van hun kritische medemens wel drinken.

Maar dit keer zou dat zo maar anders kunnen gaan. Want de kaarten liggen heel goed aan de start van het derde deel van de Twilightreeks. Waar deel nog één een vermakelijke mix was tussen zoetsappige romantiek en leuke actie, was dit in het tweede deel veel minder het geval. Weinig tot geen actie, maar wel heel veel gekwelde blikken, smachtende ogen en tenenkrommende dialogen. Het was een lange zit, maar met zeer veel licht aan het einde van de tunnel. Want Bella koos eindelijk één man en er stond veel meer geweld op de agenda voor deel drie. Bovendien mocht er voor Eclipse ook een nieuwe regisseur opdraven. Chris Weitz (The Golden Compass) maakte plaats voor David Slade. En deze had zowel ervaring met vampiers (30 Days of Night) als met ijzersterke en zeer spannende thrillers (Hard Candy).

videotrailers & clips

alle artikelen (17)

The Twilight Saga: Eclipse Nieuwsberichten

Laatste reacties

sanne13

"...[quote=lunatress]De vetste film van de Twilight Saga! Nu is het een perfecte verhouding tussen roman......"

sanne13

"...[quote=lunatress]De vetste film van de Twilight Saga! Nu is het een perfecte verhouding tussen roman......"

11qqaazz

"...Schiterende beelden.....maar wat een kut verhaal zeg...."

The Twilight Saga: Eclipse

acties