The Twilight Saga: Eclipse jaagt op vele records

En de eerste twee zijn al binnen.

Afgelopen nacht ging in de States The Twilight Saga: Eclipse via nachtelijke screenings in première. De film van Summit Entertainment heeft gelijk zijn eerste twee records binnen. Enerzijds is de film in de meeste theaters ooit in première gegaan en anderzijds bracht de film het meeste op tijdens de zogenaamde "midnight opening".

De derde film uit de franchise draaide vannacht in circa 4.000 theaters en leverde ruim $30 miljoen op. Hiermee verpulverde Eclipse het record van het tweede Twilight deel New Moon dat verleden jaar $26,3 miljoen noteerde tijdens de eerste nachtelijke vertoning.

De film van David Slade zal in komende dagen verder verspreid worden onder 4.416 Noord-Amerikaanse theaters. Hiermee passeert de fantasyfilm het record dat dit jaar door Iron Man 2 werd neergezet. Die film draaide in maximaal 4.380 bioscopen.

Voor aankomend weekend wordt een enorme opening verwacht. Verleden jaar leverde [/i]New Moon[/i] op de eerste vrijdag het recordbedrag van $72,7 miljoen op. In het eerste weekend noteerde het $142,8 miljoen, waarmee het slechts $16 miljoen onder het record van The Dark Knight (2008) uitkwam. De eindscore kwam neer op $710 miljoen wereldwijd.



NieuwsFilm

meest populair