The Dark Knight (2008)

The night is darkest before the dawn.

The Dark Knight is de beste stripverfilming tot nu toe en een van de betere misdaadfilms van dit decennium.
play

8,6 details

  • 152 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Thriller
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
152 Min Verenigde Staten

Met de hulp van politieagent Jim Gordon en officier van justitie Harvey Dent rolt Batman de resterende bendes in Gotham City op. Maar wanneer een psychopatische crimineel, beter bekend als The Joker, de straten onveilig maakt, vervalt de stad in chaos.

Regie
Christopher Nolan
Cast
Morgan Freeman, Christian Bale, Michael Caine, Cillian Murphy, Gary Oldman, Heath Ledger, Aaron Eckhart, Eric Roberts, Maggie Gyllenhaal, Anthony Michael Hall, Nestor Carbonell, Chin Han, Ritchie Coster, Ron Dean, Monique Gabriela Curnen.
Budget
$ 185.000.000
Opbrengst
$ 1.001.921.825
Release
18.07.2008
Release NL
24.07.2008
Release DVD
09.12.2008

Filmtotaal Recensie

Regie: Christopher Nolan | Cast: Christian Bale (Bruce Wayne/Batman), Heath Ledger (The Joker), Aaron Eckhardt (Harvey Dent), Michael Caine (Alfred Pennyworth), Maggie Gyllenhaal (Rachel Dawes) e.a. | Speelduur: 152 minuten | Jaar: 2008

The Dark Knight is hoogst zeldzaam: een enerverende, spectaculaire actiefilm met interessante personages, karakterontwikkelingen en intrigerende thema’s die op een slimme manier worden uitgewerkt als onderdeel van het verhaal. Voeg daar een ambigue moraliteit aan toe en een serieuze, donkere toon die je zelden ziet in zomerse Hollywoodblockbusters, en je hebt een unicum. En dan is het ook nog eens een vervolgfilm, doorgaans niet bepaald een garantie voor kwaliteit, die op alle fronten de eerste film overtreft. De film is de enorme hype waard geweest.

Die hype is al meer dan een jaar geleden aangewakkerd door Warner Brothers en sinds een half jaar draait hun marketingmachine écht op volle toeren. Onder andere de grootste internetcampagne voor een film tot nu toe heeft ervoor gezorgd dat de hype maar bleef groeien en The Dark Knight de meest geanticipeerde film van 2008 werd. Het gigantische financiële succes (meerdere records werden meteen al gebroken) liegt er niet om: goede marketing is goud waard. Maar daar waar dure Hollywoodfilms na zo’n enorme hype vaak teleurstellen doet The Dark Knight dat niet. Aan de torenhoge verwachtingen, niet alleen opgezweept door de marketing, maar ook door de kwaliteit van de eerste film, wordt volledig voldaan.

videotrailers & clips

alle artikelen (105)

The Dark Knight Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Deze film natuurlijk al eerder gezien, maar ook bij nieuwe kijkbeurt kan ik niet anders concluderen......"

schrader

"...Van mij mag deze op nummer 1. De eerste keer in mijn ogen dat nummer twee uit een trilogie de nummer......"

Roeltje

"...Wederom een topfilm van Nolan! Dit keer blijft Batman een beetje op de achtergrond en gaat de aandac......"

The Dark Knight

acties