Recensie

The Twilight Saga: Eclipse (2010)

Jacob is weer naakt, Edward kijkt weer intens en Bella is nog steeds aan het twijfelen. Gezien de bizarre wereld van de personages in Twilight, hebben ze toch maar een suf bestaan.

door Evert de Vries om 08:57 in RECENSIES
The Twilight Saga: Eclipse poster
Regie: David Slade | Cast: Kristen Stewart (Bella Swan), Robert Pattinson (Edward Cullen), Taylor Lautner (Jacob Black), Xavier Samuel (Riley), Ashley Greene (Alice Cullen), Billy Burke (Charlie Swan), Jackson Rathbone (Jasper Hale), Peter Facinelli (Dr. Carlisle Cullen), e.a. | Speelduur: 124 minuten | Jaar: 2010

Over het algemeen zullen de fans van Twilight bestaan uit jonge vrouwen. Verdeeld in twee teams gaat het er vooral om wie er knapper is: vampier Edward of weerwolf Jacob. Meestal is het Team Edward dat deze discussie wint. Als man begeef ik me nu in een gisgebied, maar ik vermoed dat dit is omdat ze zich beter in Edward kunnen verplaatsen. Jacob heeft een goed lichaam en laat dat graag zien, maar heeft verder weinig herkenbare emoties. Edward vecht echter constant tegen de drang mensen te verscheuren en op te eten. En dat begrijpen de normaal zo lieve Twilightfans. Want hoe populair de boeken en films ook zijn, critici moeten er over het algemeen niets van hebben. En zo voelen de Twilightfans zich bij elke nieuwe film net als Edward: ze kunnen het bloed van hun kritische medemens wel drinken.

Maar dit keer zou dat zo maar anders kunnen gaan. Want de kaarten liggen heel goed aan de start van het derde deel van de Twilightreeks. Waar deel nog één een vermakelijke mix was tussen zoetsappige romantiek en leuke actie, was dit in het tweede deel veel minder het geval. Weinig tot geen actie, maar wel heel veel gekwelde blikken, smachtende ogen en tenenkrommende dialogen. Het was een lange zit, maar met zeer veel licht aan het einde van de tunnel. Want Bella koos eindelijk één man en er stond veel meer geweld op de agenda voor deel drie. Bovendien mocht er voor Eclipse ook een nieuwe regisseur opdraven. Chris Weitz (The Golden Compass) maakte plaats voor David Slade. En deze had zowel ervaring met vampiers (30 Days of Night) als met ijzersterke en zeer spannende thrillers (Hard Candy).

Eclipse gaat verder waar New Moon ophield, en wel bij het huwelijksaanzoek van Edward aan Bella. Hier zegt ze helaas niet direct ja op, want jong trouwen, dat doe je alleen als je zwanger bent. En zwanger is Bella voorlopig nog niet omdat Edward weigert met haar naar bed te gaan. Het zijn dergelijke problemen waar Eclipse de meeste tijd aan besteedt. Bella wil graag een vampier worden, Edward wil graag trouwen. Tel hier de halfnaakte Jacob bij op, die ervan overtuigd is dat Bella niet alleen op Edward verliefd is maar ook op hem, en het plot is compleet.

Waar is de actie, vraagt u zich wellicht af? Hoewel het derde boek er redelijk wat van had, is hier in de film vrijwel niets van terug te zien, terwijl er toch genoeg gebeurt in het verhaal. Zo zaait een nieuw vampierleger dood en verderf in Seattle en zijn er vergevorderde plannen om de familie van Edward te vermoorden. Het komt echter nauwelijks in beeld. De gevolgen van de losgeslagen vampierbende zien wij wel, maar de nasleep van een actiescène is nog geen actiescène. En zo is de fijne balans tussen romance en spanning van de eerste en in mindere mate de tweede film nu helemaal weg.

Het lijkt wel alsof de makers van de film iets te goed hebben begrepen dat de heetheid van de twee mannelijke hoofdrolspelers de voornamelijkste aantrekkingskracht is. Hun strijd om Bella wordt in dit derde deel tot extreme ridiculiteit doorgevoerd. Want hoewel Bella aan het einde van New Moon nog voor Edward koos, blijkt ‘ja’ in de praktijk toch vooral ‘misschien’. In Eclipse zet Edward Bella af met zijn auto bij Jacob die haar oppikt met de motor. De driehoeksrelatie komt tot een hoogtepunt (of dieptepunt) als Edward, Jacob en Bella gedrieën op een berg kamperen. Het is een lachwekkende scène die perfect laat zien hoe een intrigerend uitgangspunt is afgegleden tot een genante vleeskeuring. Want terwijl beneden de berg een spannende veldslag gaande is, gaat het boven op de berg over wie naast Bella mag liggen. Jacobs argument (“let’s face it, I’m hotter than you”) wint en terwijl Edward kwaad de wacht houdt, kruipt Jacob dicht tegen de rillende Bella aan.

Maar ondanks alle vleselijke lekkernijen ligt net als in de vorige delen ook in Eclipse de hiermee toch conflicterende moraal er weer lekker duidelijk bovenop. De boodschap van deel één was nog dat de jeugd hun lichaam meer in bedwang moest houden. Deel twee ging al een stuk verder door de jeugd aan te sporen ook binnen de relatie terughoudend te zijn met seksueel contact. Dit alles loopt uit op les drie, die eigenlijk al startte met de cliffhanger van New Moon: seks voor het huwelijk is slecht voor je. De moraliserende boodschap van de Twilight Saga is dusdanig duidelijk, dat het bijna geestig wordt dat de films vooral populair zijn onder de MTV-jeugd. Misschien is dit maar goed ook, want als er één subcultuur is waar dergelijke moraliserende boodschappen broodnodig zijn, is het waarschijnlijk deze.

Het is wellicht de enige te prijzen kwaliteit van Twilight, het pal staan voor een moraal waar zelfs de personages in de film schamper om moeten lachen. Bella blijft een meisje zonder inhoud en wederom lukt het een Twilightfilm niet te verklaren wat iedereen toch in haar ziet. Edward en Jacob zijn helaas niet veel dimensionaler en hun complexe emoties (ze vinden Bella leuk en elkaar stom) worden ook dit keer weer tot vervelens toe door Bella uitgelegd in voice-overs. Voice-overs die overigens dusdanig vlak uit haar mond komen dat het lijkt alsof Edward haar ziel allang uit haar geknabbeld heeft. Niet eerder was een Twilightfilm zo flinterdun en oppervlakkig. Waren de eerste twee nog leuk voor de liefhebber en vermakelijk voor de meegenomen mannen, deel drie is zelfs voor de ergste romanticus ver beneden peil. Sterker nog: vooral voor de romanticus is Eclipse een ware kwelling.

58 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ice

Avatar

Kijk, zo zie ik Twilight recensies graag! Bashen, neersabelen en afvoeren die film!

B@chelor

Avatar

Ice "Kijk, zo zie ik Twilight recensies graag! Bashen, neersabelen en afvoeren die film!"


HAHA :E

Scrisissszzz

Avatar

Ice "Kijk, zo zie ik Twilight recensies graag! Bashen, neersabelen en afvoeren die film!"


LOL! Maar die Bella blijft wel cute...

Aston

Avatar

Ice "Kijk, zo zie ik Twilight recensies graag! Bashen, neersabelen en afvoeren die film!"

T+)

Ik vind het nog een best hoge score eigenlijk. Had nog wel een half puntje af gemogen.

Koruam

Avatar

Hahaha geniaal die recensie, ik denk dat ik m maar eens ga kijken als mn zusje m op dvd heeft, alleen al om te kijken hoe slecht ie is. (nee ik ga dit natuurlijk niet spekken door naar de bioscoop te gaan)

gg_kelly

Avatar

Ik weet eigenlijk al dat mijn berichtje er niets toe doet, want iedereen gaat hier toch negatief op reageren maar wil dit toch kwijt. Ik ben een film freak heb er al onwijs veel gezien, ook twilight 3 heb ik gisteren bekeken. Deel 1 was puur introductie van het hele gebeuren, you love it or hate it. deel 2 was gewoon SLECHT ben ik eerlijk in, maar deel 3...... meer actie, spanning, MINDER romantiek, MINDER geklef, meer humor.... gewoon veel prettiger om naar te kijken. Constant dat geklef hoef ik ook niet, maar dit was gewoon zoals ze deel 2 ook hadden moeten maken. Het acteer werk is daar in tegen ook veel beter als deel 2, het zal nooit profesioneel zijn maar het was beter. Ze hadden naar mijn mening de battle langer mogen doen maar degene die een afkraker van 2 hebben gekregen * heb het dus niet over de twilight haters....* ga zeker deel 3 kijken want dan vind je de verhalen weer een stuk leuker. Heb het gisteren ervaren bij andere mensen.

NOU ik ben klaar voor het commentaar....:~

gg_kelly

Avatar

Koruam "hahaha geniaal die recensie, ik denk dat ik m maar eens ga kijken als mn zusje m op dvd heeft, alleen al om te kijken hoe slecht ie is. (nee ik ga dit natuurlijk niet spekken door naar de bioscoop te gaan)"


is goed, je moet hem zeker lenen van me, en dan ga je het een leuke film vinden!! ik weet het gewoon

Hoiii

Avatar

Ik vind Twilight zeer "stomme" films. Het is indd voor de mtv generatie, vooral. en wat een gezever in die films. Zo mischien wel leuk om een keer te zien?

Steenvoorden

Avatar

Oeh, mensen die deze film (zouden) downloaden worden bijna tot helden geprezen.

Deel 2 was niet om aan te zien zo slecht, en dan deze er nog achteraan nee dank u.

Dit soort films zouden alleen als download verkrijgbaar moeten zijn.

SJRSVLDT

Avatar

Wat een heerlijke recensie:+

Maarja laten we eerlijk zijn.. als was ik de productiemaatschappij had ik ook elk jaar met een deel gekomen.. het brengt gewoon veel geld op en daar gaat het om! :E

leidenaar

Avatar

Hahahaah wat een heerlijke recensie,een man met verstand!!
Maar ach die kids blijven toch wel gaan naar de bios want het publiek voor deze film ken nog niet lezen.

Frank_Costello

Avatar

Jacobs argument (“let’s face it, I’m hotter than you”) wint en terwijl Edward kwaad de wacht houdt, kruipt Jacob dicht tegen de rillende Bella aan.


Geweldig, Pullitzer prijs materiaal :E

rjnacken

Avatar

Hahhaha! "Misschien is dit maar goed ook, want als er één subcultuur is waar dergelijke moraliserende boodschappen broodnodig zijn, is het waarschijnlijk deze."

leidenaar

Avatar

Samenvatting : saaie Bella wordt leuk gevonden door saaie Edward en saaie Jacob,en elkaar vinden ze stom.
Geen actie in deze film,en slechte dialogen en tenenkrommende romantiek.

Vraag : ken het iemand die de film kijkt uberhaubt ene reet schelen wie ze kiest?

rep_robert

Avatar

Zeer leuk en humoristisch geschreven recensie. :W

timdekw

Avatar

Zo te lezen zijn ze erg trouw gebleven aan het boek. Het boek is in een ik-verhaal geschreven en daarom vindt de meeste actie buiten beeld plaats. Ik had gehoopt dat ze dit voor de film niet zouden doen.
De scene's op de berg klinken identiek aan het boek en dat vond ik juist een vaag en onwaarschijnlijk stuk, humor is het enige wat die scene's kan redden.

Ik had echt op een flinke lading actie gehoopt om al die bevooroordeelde zeikerds eindelijk eens een klein beetje positief te horen over Twilight, maar als ik de recensie moet geloven is Eclipse gewoon weer meer voer voor de zeikerds om door te gaan met het "bashen" (pakt woordenboek... het zal wel) en afzeiken van de franchise.

Zaterdag ga ik naar de bioscoop en zal ik mijn eigen mening erover kunnen geven. Als het hetzelfde gaat als bij Twilight en New Moon zal mijn mening iets minder slecht zijn dan van het gemiddelde kuddedier.

Iets zegt mij alleen wel dat ik het met bovenstaande recensie eens zal zijn, want voor het eerst wordt er enigszins positief gepraat over de eerdere delen.

Spider-fan

Avatar

leidenaar "
Vraag : ken het iemand die de film kijkt uberhaubt ene reet schelen wie ze kiest?"


Wát? Daar zijn hele joelende TEAMS voor!

Axeqlusive

Avatar

Als ik dit zo lees kan ik maar één ding denken:
zet die MTV Awards maar alvast klaar! :P

Steve-O

Avatar

Het allerergste is nog dat er hiernaar nóg 2 films uitkomen}: Als klap op de vuurpijl zou dan zijn dat die in 3D uitkomen:| Want dat brengt nog meer geld op. Hopenlijk laat die schrijfster het zo en komt er niet nog een boek. Als filmfan kan ik deze niet aanzien!!!!! Deel 1 was zo ongelofelijk slecht dat ik het geeneens af wilde kijken. Ik begin niet aan deel 2 en 3 en hoeveel het er ook nog worden.
De Twilight films zijn van slechte kwaliteit. Daar kan niemand omheen, fan of geen fan. Feit.

UniMatriX

Avatar

Zelfs de trailer boeit me niet eens. De bedoeling van een trailier is toch dat mensen worden "meegenomen" in een film zoiets van: ooh die moet ik zien. Maar nee, je ziet in de trailer het amateuristische ervan af druipen (acteerprestaties als script) en daarnaast is het compleet zoutloos....

Galu

Avatar

Al die versprilling aan kilometers filmrollen voor een domme film ai ai ai...

Benja11

Avatar

De mtv movie awards waren ook al zo'n lachertje, duidelijk welke leeftijd doet stemmen... de actuers zullen het zelf zeker weten maar ja het brengt veel geld op, dus geef ze eens ongelijk...

Eerlijk

Avatar

Laatst waren die zogenaamde acteurs ook nogeens te gast bij Oprah. Tis toch tenenkrommend hoeveel aandacht die lui krijgen.

Havoc

Avatar

Gister voor het eerst alle 3 de delen gezien. En moet zeggen, ze bevielen best. Niet dat ik nu zeg dat de films fantastisch zijn, maar dat gehaat overal is onterecht.

Aston

Avatar

Bella wil graag een vampier worden, Edward wil graag trouwen. Tel hier de halfnaakte Jacob bij op, die ervan overtuigd is dat Bella niet alleen op Edward verliefd is maar ook op hem, en het plot is compleet.


Dat is het plot al drie films lang.:| Alleen is er nu een naakte vent bijgekomen.:} Een pornotriologie heeft een nog betere verhaallijn. Het enige pluspunt voor mij als man is dat Kristen Stewart best een lekker ding is.
Dat is de reden dat ik deel 1 ook gekocht had maar toen ik m zag...:r Alles, werkelijk alles is eigenlijk matig tot slecht aan de film. De dialogen, het verhaal, de special effects, die Edward die niet kan acteren, de bijrollen, noem maar op.
De film wordt nergens heel slecht waardoor het niet meteen de slechtste film ooit is. Maar het is geen goede film.

Chica16f

Avatar

Havoc "Gister voor het eerst alle 3 de delen gezien. En moet zeggen, ze bevielen best. Niet dat ik nu zeg dat de films fantastisch zijn, maar dat gehaat overal is onterecht."


Mee eens! En deze derde film is qua actie/verhaal toch boeiender dan de andere twee.

Het gehaat is inderdaad over the top.
(* duikt bij voorbaat weg)

Hoiii

Avatar

Steve-O "
De Twilight films zijn van slechte kwaliteit. Daar kan niemand omheen, fan of geen fan. Feit."


Ik ben het er mee eens, mja al zijn het slechte films, dan kunnen het mensen wel nog gewoon leuk vinden. Maar goede films zijn het ABSOLUUT niet.

leidenaar

Avatar

timdekw "

Als het hetzelfde gaat als bij Twilight en New Moon zal mijn mening iets minder slecht zijn dan van het gemiddelde kuddedier.

"


Je bedoelt dus niet die kudde die alsnog maar naar deze bagger-films blijven gaan,oh nee,in die kudde hoor jij thuis :E

Toelietoesh

Avatar

Zijn die verkiezingen eindelijk over, ben je nog niet van het welles nietes af.

Galu

Avatar

HAHAHA die foto hierboven is net Twilight meets The Matrix haha xd

leidenaar

Avatar

:? Eerder uhhhh Twilight meets Blade

Galu

Avatar

Kan ook allesinds geen goeie mix! haha die recensie is hilarisch hahaha vooral het stukje met de berg... haha

Remco

Avatar

Alleen als je dit bericht dan leest dan vraag ik me af wat er mis is met de huidige bioscoopganger

Eclipse Starts with $30 Million Overnight Record

An opening day record still seems possible for The Twilight Saga: Eclipse after the movie opened with a massive $30 million in midnight shows in 4,000 theaters nationwide. That betters the $26.3 million opening night record that was held by The Twilight Saga: New Moon on its way to an all-time record $72 million opening day. The record for IMAX midnight shows was also beaten, with $1 million earned in 192 locations. The big question now is what this means for Eclipse's chances of breaking the opening day record.

New Moon earned $26.27 million at midnight shows and $46.43 million during the course of the rest of its opening day, playing in 4,024 theaters. That's an average of $11,538 per theater during the day. To equal the daily record, Eclipse needs another $42.71 million in 4,416 theaters, or $9,445 per theater, almost 20% less than its predecessor. That makes the task look fairly straightfoward. However, one also needs to factor in the fact that Eclipse is opening on a Wednesday, which will reduce first day sales somewhat.

Ereptile

Avatar

Twilight lijkt me niks, maar die veldslag in de trailer leek me er wel tof uitzien :P Maar ik denk niet dat het de moeite waard is om de hele filmreeks te zien voor alleen dat stukje ;)

BTW: LOL @ Blade in Twilight :D Daar zou serieus eens een leuke spoof van gemaakt moeten worden. (of gepost als hij al bestaat :P)

PKP

Avatar

Dus, ik maak uit de recensie op dat mijn idee van veeeeel meer actie eigenlijk totaal niet waar is? Met deze gedachte ging ik namelijk ook deel 1 kijken.
Nou goed, gaf deel 2 nog een kans, maar dat was te treurig voor woorden.

Deze ga ik sowieso niet in de bioscoop zien, tenzij een ontzettend leuke dame mij smeekt om te gaan, dan wel. Ik heb nu eenmaal een zwak voor vrouwen met puppyogen. En nee, dit is totaal niet relevant. :D

Las op een andere site juist dat 'ie juist vanwege de humor zo hoog daar scoorde. En nu ik dit lees moet ik mij toch afvragen in hoeverre je recensies serieus kunt nemen.

Downloaden dus, en mezelf naderhand voor het hoofd slaan dat ik de moeite heb genomen om te kijken. Smiley face

Galu

Avatar

Dacht je nu echt dat er veel actie in die film ging zitten. Misschien Alle actie samen duurd 5min. in heel die film die "veldslag duurd wss maar 2min. Al de rest is gezwemel

BayHarbourButcher

Avatar

Galu "HAHAHA die foto hierboven is net Twilight meets The Matrix haha xd"


Hahaha je snapt de grap van de foto niet helemaal volgens mij ;) Het personage dat achter Edward staat is Blade. Blade vind het erg leuk om vampieren te vermoorden....

timdekw

Avatar

leidenaar "Je bedoelt dus niet die kudde die alsnog maar naar deze bagger-films blijven gaan,oh nee,in die kudde hoor jij thuis :E"


Nee ik hoor niet bij de "Twilight haters-kudde" ik noem geen namen *Kuch*Leidenaar*Kuch* ;).
Nee ik hoor niet bij de "puberale tienermeisjes, ik kijk graag naar knappe jongens en doe alles wat mijn vriendinnen doen kudde".

Ik hoor bij de "ik vorm graag mijn eigen mening over een film kudde". En wat ben ik trots op mijn kudde ;):P

timdekw

Avatar

Galu "HAHAHA die foto hierboven is net Twilight meets The Matrix haha xd"


Hele leuke films hoor van Blade, aanrader!!! Het zijn er drie (tot nu toe), maar de derde heeft wel wat meer humor en personages en daar moet je ook maar van houden (ik wel).

Chica16f

Avatar

timdekw "Nee ik hoor niet bij de "Twilight haters-kudde" ik noem geen namen *Kuch*Leidenaar*Kuch* ;).
Nee ik hoor niet bij de "puberale tienermeisjes, ik kijk graag naar knappe jongens en doe alles wat mijn vriendinnen doen kudde".

Ik hoor bij de "ik vorm graag mijn eigen mening over een film kudde". En wat ben ik trots op mijn kudde ;):P"


Is er nog plaats in jouw kudde?

Amen ;).

timdekw

Avatar

Chica16f "Is er nog plaats in jouw kudde?

Amen ;)."


Welkom!

Donaties kunnen na de mis in de collectebus ;)

moviefreak999

Avatar

Deze film gaat waarschijnlijk een record aantal razzie awards winnen

Galu

Avatar

Kuddes stinken meestal. Ga alsjeblief in de wei met je kuddes en neem deze bagger film mee.

timdekw

Avatar

Galu "Kuddes stinken meestal. Ga alsjeblief in de wei met je kuddes en neem deze bagger film mee."


Ja jij vond de film na het zien ook niet veel aan?

gg_kelly

Avatar

Galu "Kuddes stinken meestal. Ga alsjeblief in de wei met je kuddes en neem deze bagger film mee."


whahahahaha, wat een commentaar toch weer! maarre heb je deze film gezien? of laat ik zeggen 1, 2 & 3 of alleen maar 1....?

ikke30-12

Avatar

Hahahaha jullie zijn allemaal zo grappig, iedereen vindt de film verschrikkelijk, net als deel 1 en deel 2. Maar toch blijven kijken, zou er dan toch een sprankje hoop blijven bij jullie "haters"? Wat zijn jullie toch een volhouders!!!! Hihi...

Benja11

Avatar

Blade zaal wel denken wtf more daywalkers...

Maartus

Avatar

Ik heb er een hekel aan maar iedere keer kijk ik ze toch weer, eff kijken waar het allemaal om gaat en of de aktie er nog in zit, die, ja die uit de trailer.. dikke faal iedere keer :(. Dit worden waarschijnlijk weer twee trieste uurtjes van mijn leven die ik nooit meer terug krijg, ik zal huilend van de bank af stappen en niet omdat de film zo mooi was..

Kijk, als ik met zo'n instelling een film ga kijken dan kan het alleen maar meevallen!

Lolletrop

Avatar

Ligt het nu aan mij of begrijpen jullie er helemaal niets van??
Deze films zijn bedoeld voor tieners. Eigenlijk voor vrouwen in het algemeen. Niet moeilijk dat er dan meer aandacht wordt besteed aan blote bovenlijven, romantiek, puppy-ogen en dat het 'stoere' actie-gedeelte verloren gaat.
Op zich heb ik niets tegen de films, hoewel ik moet toegeven dat de acteerprestaties vaak wat te wensen overlaten..
Dit was in Eclipse echter anders. De acteerprestaties waren -in vergelijking met de andere films- een stap in de goede richting.
Daarbij moet ik na het zien van 'Remember Me' toegeven dat die Edward knul (Pattinson) best een goede acteur is.

Ik vond Eclipse een goede film. Veruit de beste van de 3.
Iedereen heeft recht op zijn eigen mening, maar ik vind dat er nogal wordt overdreven met dat hele 'haat-gedoe' net zoals er wordt overdreven met dat hele ben-jij-Team-Edward-Team-Jacob?-ding.

Galu

Avatar

Ik geef de films een kans maar ze falen altijd.

MoonScarlett

Avatar

Ik vind dat jullie allemaal ouwehoeren;

1. Omdat jullie waarschijnlijk vooral oude vieze mannen zijn of jongens die zich te stoer voelen om ooit iets positiefs te zeggen over deze film. As long as you know men are like children, you know everything. -Coco Chanel.
2. Ja. Deze film is inderdaad vooral voor meisjes gemaakt, dus. En daarbij is het ook nog eens zo dat je de boeken gewoon gelezen moet hebben, voor de mensen die dat wel hebben gedaan is deze film eigenlijk gemaakt.

Lolletrop

Avatar

MoonScarlett "Ik vind dat jullie allemaal ouwehoeren;

1. Omdat jullie waarschijnlijk vooral oude vieze mannen zijn of jongens die zich te stoer voelen om ooit iets positiefs te zeggen over deze film. As long as you know men are like children, you know everything. -Coco Chanel.
2. Ja. Deze film is inderdaad vooral voor meisjes gemaakt, dus. En daarbij is het ook nog eens zo dat je de boeken gewoon gelezen moet hebben, voor de mensen die dat wel hebben gedaan is deze film eigenlijk gemaakt."Ik ben het volledig met je eens. De boeken vullen de films aan... Ik vind het ook belachelijk dat sommige mensen zeggen dat het een slecht verhaal is terwijl ze de boeken niet gelezen hebben of niet eens de moeite willen nemen om de film uit te zien. Oké, ik begrijp dat het verhaal je niet kan liggen of dat het je niet aanspreekt, maar dan vind ik wel dat je respect moet hebben voor de mensen die de romantiek van deze saga wel kunnen appreciëren.

Thiver

Avatar

Lolletrop "De boeken vullen de films aan... Ik vind het ook belachelijk dat sommige mensen zeggen dat het een slecht verhaal is terwijl ze de boeken niet gelezen hebben of niet eens de moeite willen nemen om de film uit te zien."

Wanneer een film niet werkt zonder dat je het bronmateriaal ervoor moet lezen, dan is deze niet geslaagd.

Lolletrop

Avatar

Thiver "Wanneer een film niet werkt zonder dat je het bronmateriaal ervoor moet lezen, dan is deze niet geslaagd."


Daar ben ik het niet mee eens. Of een film al dan niet geslaagd is hangt af van waar zijn doelpunten liggen en of hij die al dan niet bereikt heeft. Volgens mij is het dan ook nooit de bedoeling geweest om een groot aantal 'mannen' aan te trekken of om 's werelds grootste meesterwerk te creëren.. Ik denk dat het zeer duidelijk is dat deze film gericht is op het publiek dat bereid is de boeken te lezen en bereid is om helemaal te mee te leven met het romantische, onrealistische liefdesverhaal van 2 mensen.
Als je niet aan die voorwaardes voldoet en je de films ziet, ga je zeggen dat ze niet geslaagd zijn gewoon omdat jij er de verkeerde dingen van verwacht. Ga je echter kijken na de boeken gelezen te hebben, krijg je een goede samenvatting van een mooi verhaal en denk je veel positiever over het hele gebeuren...

idontknowaname

Avatar

Lolletrop "Ik ben het volledig met je eens. De boeken vullen de films aan... Ik vind het ook belachelijk dat sommige mensen zeggen dat het een slecht verhaal is terwijl ze de boeken niet gelezen hebben of niet eens de moeite willen nemen om de film uit te zien. Oké, ik begrijp dat het verhaal je niet kan liggen of dat het je niet aanspreekt, maar dan vind ik wel dat je respect moet hebben voor de mensen die de romantiek van deze saga wel kunnen appreciëren."


Ja, ook ik ben het met jullie eens.
Als je goed de boeken leest van Stephenie, dan zie je heus wel dat het gewoon een meeslepende schrijfster is. Geloof me; als ik tijd had, had ik hem in 1 dag uitgelezen :P
Maar over de boeken: ik ben zelf (eerlijk gezegd) ook helemaal niet zo van het hele gebeuren 'I'll love forever and ever and ever' :D maar bij Edward en Bella is dat gewoon heel schattig, weet ik veel wrm...

Tip voor de mensen die hem nog willen of gaan zien: Lees eerst de boeken uit tot en met deel 3, want dan heb je meer achtergrond en zal de film je ook een stuk beter vallen!!

Voor de rest was de film prima, vond ik. Enne jongens die deze film te veel romantiek vinden: zeg nou zelf, ziet er nou veel diepgang in horrorfilms of films met zoveel geweerschoten en dooien meer dan er seconden inzitten?!!

DashX

Avatar

Ik heb deel 1 en 2 gezien. Allebei vond ik het 2x niks, vooral deel 2 vol met cliches en doelloze gesprekken. Met veel tegenzin ben ik toch maar voor mijn vriendin gegaan naar de 3e deel. Film was wel leuk, vooral omdat er wat meer actie en humor in zat. Deel 3 vond ik als jongen de beste deel =)

uitje1

Avatar

Jezus, wat een slechte film. Ik heb in geen tijden zo'n slechte film gezien. Het is net een grote soap-serie Bella accepteert Edward's aanzoek maar dan kust ze nog met Jacob.

The Twilight Saga: Eclipse

acties