Onaf, onevenwichtig en te lang als losstaande film, maar er valt nog veel te genieten.
play

7,3 details

  • 146 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Mystery
  • Familiefilm
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
146 Min Verenigd Koninkrijk

Harry, Ron en Hermelien beginnen aan een levensgevaarlijke missie om het geheim achter Voldemorts onsterfelijkheid 'de Gruzielementen' te vinden en te vernietigen. De drie vrienden zijn nu aan hun lot overgelaten zonder de begeleiding van hun professors en de bescherming van Professor Perkamentus. Ze moeten nu meer dan ooit op elkaar vertrouwen maar er zijn Duistere Krachten onder hen die hen uit elkaar dreigen te drijven. Intussen is de tovenaarswereld een gevaarlijke plek geworden voor alle vijanden van de Heer Van Het Duister. De lang gevreesde strijd is losgebarsten en Voldemorts Dooddoeners bezetten het Ministerie van Toverkunst en zelfs Zweinstein, waar ze iedereen terroriseren en arresteren die hen tegenwerkt. De enige trofee die ze nog niet in handen hebben en die Voldemort het liefste van allemaal te pakken wil krijgen, is Harry Potter. De Uitverkorene is nu de prooi waar de Dooddoeners op jagen, en ze hebben de opdracht gekregen Harry naar Voldemort te brengen... levend.

Alt titel
The Deathly Hallows, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Harry Potter 7
Regie
David Yates
Cast
Daniel Radcliffe, Emma Watson, Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter, Bill Nighy, Alan Rickman, John Hurt, Rupert Grint, Rhys Ifans, Michael Gambon, Tom Felton, Jason Isaacs, Julie Walters, Clémence Poésy, Richard Griffiths, Miranda Richardson, Fiona Shaw, Harry Melling, Bonnie Wright, Michelle Fairley, Carolyn Pickles, Ian Kelly.
Budget
$ 250.000.000
Opbrengst
$ 954.305.868
Release
19.11.2010
Release NL
18.11.2010
Release DVD
12.04.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: David Yates | Cast: Daniel Radcliffe (Harry Potter), Emma Watson (Hermione Granger), Rupert Grint (Ron Weasley), Bill Nighy (Rufus Scrimgeour), Alan Rickman (Severus Snape), e.a. | Speelduur: 146 minuten | Jaar: 2010

Het einde van een eenentwintigste-eeuws fenomeen, maar nog even niet. De nieuwste Harry Potterfilm is slechts de helft van de ontknoping en dat is het grootste probleem van de film. Hij voelt niet af en duurt als afzonderlijk deel te lang. Maar, 'elk nadeel heb z'n voordeel': er is nu nog meer ruimte voor de sfeer en de personages, die er anders niet geweest was. Een definitief oordeel is pas te vellen als de film samen met deel twee gekeken kan worden.

Derhalve is het aantal sterren onderaan deze recensie een tijdelijk oordeel. Want in wezen is dit een halve film, die ook zo gestructureerd is. Hierdoor bestaat de film grotendeels uit de opmaat tot de climax die pas op 14 juli 2011 zal volgen. Het einde valt niet eens echt een cliffhanger te noemen - daarvoor is het te veel een losstaande scène - de film is simpelweg op de helft (of tweederde) van het verhaal afgelopen. Dat het boek zo in elkaar zit is geen excuus, een film moet in principe op zichzelf kunnen staan.

videotrailers & clips

alle artikelen (44)

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 Nieuwsberichten

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1

acties