Zootropolis (2016)

Welcome to the urban jungle.

Doldwaze en oogstrelende 'bunnycopfilm' waarin een konijn en een vos moeten samenwerken om een verdwijningszaak op te lossen.
play

7,9 details

  • 108 Min
  • Animatie
  • Actie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Misdaad
  • Mystery
  • Verenigde Staten

Zootopia is een groot metropolis, waar alleen dieren wonen. Het is een stad, die geen gelijke kent en bestaat uit buurten met allemaal een ander habitat. Zo heb je het Sahara Plein en het ijskoude Tundrastad. Zootopia is dus een melting pot van dieren van alle klimaten. Een plek waar, wat je ook bent, van de grootste olifant, tot de kleinste krekel, je alles kan worden. Maar als de optimistische agent Judy Hoops aankomt, ontdekt ze dat het eerste konijn zijn in een politiemacht die louter bestaat uit sterke dieren, niet heel eenvoudig is. Vastbesloten om zichzelf te bewijzen, springt ze bovenop elke kans een zaak op te lossen, zelfs als dat betekent dat ze daarvoor moet samenwerken met de gladjakker en bedriegende vos Nick Wilde.

Alt titel
Zootropia, Zootopia
Regie
Byron Howard
Rich Moore
Cast
Idris Elba, J.K. Simmons, Jason Bateman, Octavia Spencer, Jenny Slate, Alan Tudyk, Bonnie Hunt, Ginnifer Goodwin, Mos Def, Maurice LaMarche, John Di Maggio, Tommy 'Tiny' Lister, Tommy Chong, Nate Torrence, Don Lake, Katie Lowes, Shakira, Raymond S. Persi, Della Saba.
Release
07.02.2016
Release NL
17.02.2016
Release DVD
21.06.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Byron Howard, Rich Moore en Jared Bush | Cast (stemmen): Ginnifer Goodwin (Judy Hopps), Jason Bateman (Nick Wilde), J.K. Simmons (Mayor Lionheart), Idris Elba (Chief Bogo), Shakira (Gazelle), e.a. | Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2016

In de animatiefilm Zootropolis (of Zootopia zoals hij in de Verenigde Staten heet) gedragen alle zoogdieren zich als mensen. Hamsters dragen een maatpak en gaan met een koffertje in de hand naar het werk. Giraffen zijn niet vies van een potje volleybal. Olifanten runnen de plaatselijke ijssalon. Een stel antilopen zijn voortdurend verwikkeld in een burenruzie. En dan is er ook nog een Marlon Brando-imiterende maffiamuis. Het spreekt voor zich dat het een doldwaze bedoening is in de dierenmetropool, waar prooi- en roofdieren vreedzaam met elkaar samenleven. De stad is opgedeeld in verschillende klimaatgebieden (savanne, regenwoud en noordpool) en oogt als een utopische wereld die door de beesten zelf vormgegeven had kunnen worden.

Centraal staat Judy Hopps, een aandoenlijk maar tamelijk naïef plattelandskonijntje dat staat te trappelen om de wereld te bestormen. Haar levenslange droom is het om als eerste konijn óóit carrière te maken bij het politiekorps van Zootropolis. Maar door die wens uit te spreken, stuit ze vrijwel meteen op weerstand uit haar omgeving; de dieren zien haar liever werken op de wortelboerderij van haar ouders, net als ieder ander voor dom versleten konijn. Maar Judy is vastberaden. In een ietwat gehaaste introductie is te zien hoe ze succesvol sprongen maakt tijdens de toelatingstraining van de politieacademie en uiteindelijk haar felbegeerde politiebadge in ontvangst neemt.

videotrailers & clips

alle artikelen (11)

Zootropolis Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Zootropolis

acties