Algemeen

Regisseurs 'Zootopia' gestrikt voor nieuwe Disney animatiefilm

Voorlopige titel: Encanto

door Niels van Arkel om 12:12 in Algemeen
De komende tijd komen er weer twee originele Disney animatieprojecten uit: in september komt The One and Only Ivan naar Disney+ en in maart volgend jaar verschijnt Raya and the Last Dragon in de bioscopen.

Disney wacht echter niet de resultaten af en pakt goed door. Gisteren meldde de DisInsider namelijk dat regisseurs Byron Howard en Jared Bush aan de slag gaan met een nieuwe animatiefilm.

Encato
De film gaat de titel Encanto dragen, wat iets als "charmant" betekent. Het verhaal gaat over een Braziliaans meisje en haar familie, die met de hele familie over magische krachten bezitten. Maar helaas, het meisje is de enige die ze niet bezit.

Opnieuw zal een vrouw met een kleurtje de hoofdrol spelen in een Disney animatiefilm: Met Moana en de komende Raya and the Last Dragon gebeurde dat eerder.

Zootopia (Zootropolis)
De regisseurs die aan deze film worden gelinkt, zijn vooral bekend van Zootopia (Nederlandse titel: Zootropolis). Howard was ook de regisseur van Bolt en Tangled.

De muziek is van Lin-Manuel Miranda, een doorgewinterde Disney-musicus (die komende maand ook op Disney+ verschijnt met de musical Hamilton).

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

Kan leuk worden

reporterdavid91

Avatar

Princess and the frog was ook geen blanke keuze...

NieuwsFilm

meest populair