Bolt

Bolt (2008)

A hero is unleashed 2008.

De nieuwe 3D-animatiefilm van Disney heeft een zekere charme, maar is slechts sporadisch grappig en veel te voorspelbaar.
play

6,8 details

  • 103 Min
  • Animatie
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
103 Min Verenigde Staten

Het kleine hondje Bolt is een ware superheld. Nou ja, in zijn eigen tv-serie American Dog speelt hij een superhond. Bolt denkt echter dat hij in het dagelijks leven ook over krachten beschikt. Wanneer deze Hollywoodster plots in New York terechtkomt, heeft hij ineens zijn superkrachten niet meer. Gelukkig wordt hij geholpen door de sneue huiskat Mittens en een aan televisie verslaafde hamster genaamd Rhino om zijn weg terug te vinden naar Hollywood.

Regie
Byron Howard
Chris Williams
Cast
Miley Cyrus, John Travolta, Chloë Grace Moretz, Malcolm McDowell, Diedrich Bader, Nick Swardson, Greg Germann, J.P. Manoux, Susie Essman, Kari Wahlgren, Dan Fogelman, Mark Walton, Ronn Moss, James Lipton, Randy Savage.
Budget
$ 150.000.000
Opbrengst
$ 308.332.675
Release
21.11.2008
Release NL
11.02.2009
Release DVD
19.05.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Byron Howard & Chris Williams| Cast (stemmen): John Travolta / Peter Paul Muller (Bolt), Miley Cyrus / Robin Virginie (Penny), Susie Essman / Georgina Verbaan (Mittens), Mark Walton / Carlo Boszhard (Rhino), Malcolm McDowell / Sander de Heer (Dr. Calico) e.a. | Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2009

Bolt is een licht vermakelijke animatiefilm van Disney die het vooral goed zal doen bij de doelgroep: kinderen. Maar hoewel de film ontzettend voorspelbaar is, heeft hij toch net genoeg charme om ook voor volwassenen redelijk onderhoudend te zijn. Het niveau van de door Disney gedistribueerde films van Pixar wordt bij lange na niet gehaald, maar Bolt past aardig in de Disneytraditie van onschadelijk entertainment voor jong en oud. Niet bepaald een hoogvlieger in de canon van de oude studio, maar een meer dan acceptabele toevoeging.

De animatiefilms van Disney zijn decennialang toonaangevend geweest in de westerse filmwereld. In 1937 maakte Disney met Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen de eerste avondvullende animatiefilm en tevens de eerste in een lange reeks bewerkingen van oude sprookjes. In de jaren veertig maakte Disney tijdloze klassiekers als Fantasia en Bambi, in de jaren vijftig bevestigde de studio met o.a. Peter Pan en Lady en de Vagebond zijn status, en in de decennia daarna maakte Disney om de zoveel jaar wel een zeer gerespecteerde én succesvolle film waar zowel jong en oud van kon genieten, waaronder The Jungle Book, Robin Hood, De Reddertjes, De kleine Zeemeermin, Aladdin en De Leeuwenkoning.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Bolt Nieuwsberichten