Was jou dit 18+ grapje opgevallen in 'Zootopia'?

Was jou dit 18+ grapje opgevallen in 'Zootopia'?

Kinderen zien dit waarschijnlijk over het hoofd, maar volwassenen zeker niet.

Het komt natuurlijk wel vaker voor, dat bepaalde animatiefilms meer voor volwassenen zijn bedoeld dan voor kinderen, maar soms worden er ook behoorlijk 'pikante momenten' in de films voor de jongsten onder ons gestopt die kinderen gelukkig niet mee krijgen. In Zootopia zit ook zo'n moment.

In 2016 bracht het regisseursduo Byron Howard en Rich Moore Zootopia uit voor Disney. De animatiefilm gaat over een wereld die bewoond wordt door dieren, die op een menselijke wijze leven.

Verhaal
Centraal staat het konijntje Judy Hopps, dat ervan droomt een politieagente te worden. Ondanks de tegenstand slaagt ze erin om zich bij het politiekorps aan te sluiten als de eerste konijnenagent. Tijdens haar werk komt ze de sluwe vos Nick Wilde tegen, met wie ze bevriend raakt.

Judy en Nick komen erachter dat de harmonie in Zootopia bedreigd wordt door een duister complot, dat de dierenwereld op zijn kop dreigt te zetten. De twee moeten samenwerken om een mysterieuze zaak op te lossen voordat het te laat is.

Ontvangst
De animatiefilm werd ijzersterk onthaald. Op IMDb scoort deze een 8 en op Rotten Tomatoes zelfs een 98%. Ook won Zootopia de Oscar voor beste animatiefilm van dat jaar. Zowel volwassenen als kinderen hebben van de film genoten, maar een grapje was niet bedoeld voor de jongste onder ons.


Op een gegeven moment heeft Hopps een gesprek met Wilde en zegt dan: "I'm just a dumb bunny, but we are good at multiplying". Dit grappige woordspel verwijst natuurlijk naar het feit dat konijnen bekend staan om hun snelle voortplanting.

Scène
Er is echter ook een dubbelzinnige betekenis, die verwijst naar menselijke reproductie, wat de scène een humoristische en volwassen toon geeft die misschien niet volledig begrepen wordt door jongere kijkers, maar door oudere kijkers wel wordt opgemerkt. Bekijk het moment hieronder terug.



NieuwsFilm

meest populair