Finding Dory

Finding Dory (2016)

Have you seen her?

Dertien jaar na Finding Nemo is er dan toch nog een vervolg.
play

7,3 details

  • 97 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Verenigde Staten
97 Min Verenigde Staten

Dory gaat op zoek naar haar ouders. Die zoektocht begint enkele maanden na de gebeurtenissen in Finding Nemo. Dory woont samen met Marlin en Nemo in het rif en gaat met Nemo mee op een schoolreis. Tijdens dat reisje komen wat herinneringen terug en begint een groots avontuur dat Dory terug zal leiden naar haar familie.

Alt titel
Finding Nemo 2
Regie
Andrew Stanton
Angus MacLane
Cast
Eugene Levy, Ellen DeGeneres, Diane Keaton, Ed O'Neill, Idris Elba, Dominic West, Albert Brooks, Ty Burrell, Kaitlin Olson, Willem Dafoe, Vicki Lewis, Hayden Rolence, Michael Sheen, Andrew Stanton, Bill Hader, Kate McKinnon, Torbin Xan Bullock, Bennett Dammann, Sigourney Weaver, Bob Peterson, Sloane Murray.
Release
17.06.2016
Release NL
29.06.2016
Release DVD
02.11.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Andrew Stanton, Angus MacLane | Cast: Ellen DeGeneres (Dory), Albert Brooks (Marlin), Hayden Rolence (Nemo), Idris Elba (Fluke), Dominic West (Rudder), Diane Keaton (Jenny), Eugene Levy (Charlie), Kaitlin Olson (Destiny) e.a. | Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2016

Een jaar na de gebeurtenissen in Finding Nemo leven Marlin, Nemo en Dory een gezellig vissenleventje in de oceaan. Als op een goede dag de vergeetachtige Dory ('I suffer from short-term memory loss!') eraan wordt herinnerd dat zij toch ook familie moet hebben, besluit de blauwe doktersvis op zoektocht de gaan naar haar verloren gewaande ouders. Marlin en Nemo maken zich uiteraard zorgen om de veiligheid van Dory en gaan op hun beurt naar haar op zoek. Tijdens dit avontuur ontmoeten onze helden oude bekenden, maar ook een keur aan nieuwe personages zoals een bijziende walvis, een melancholische mossel en een ontsnapte octopus.

Het is alweer dertien jaar geleden dat Finding Nemo uitkwam en één van de grootste successen van Pixar werd. De film was zowel bij de critici als bij het publiek enorm geliefd, brak allerlei verkooprecords in de bioscoop én op dvd, won een Oscar, en geldt vandaag de dag als een moderne klassieker. Regisseur Andrew Stanton herhaalde zijn trucje vijf jaar later nog eens met Wall-E, waarna Disney hem de kans geef het eens te proberen met een live-actionfilm, John Carter. Die film flopte echter gigantisch en staat te boek als één van de grootste financiële mislukkingen uit de filmgeschiedenis. Gelukkig betekende dat niet het einde van het carrière van Stanton, want hij pakte de draad gewoon weer op bij Pixar om te werken aan het vervolg op Finding Nemo. Overigens mede dankzij hoofdrolspeelster Ellen DeGeneres (Dory), die in haar eigen show lang campagne voerde voor de vervolgfilm. Maar niet alleen Stanton zal azen op revanche, ook Pixar zelf zal na het tegenvallende The Good Dinosaur hopen op een nieuw succes.

videotrailers & clips

alle artikelen (26)

Finding Dory Nieuwsberichten