Algemeen

'Finding Dory' als derde 2016-film bij $1 miljard club

En ook deze is van Walt Disney.

door Bram de Groot om 14:17 in Algemeen
Het zat er al een tijdje aan te komen en nu heeft Pixars Finding Dory zich officieel toegevoegd bij de $1 miljard club. Het is de derde film in 2016 die langs het miljard wereldwijd gaat en net als Captain America: Civil War ($1.153,2 miljoen) en Zootopia ($1.023,6 miljoen) heet de bovenliggende filmstudio The Walt Disney Studios.

De animatiefilm van Andrew Stanton (WALL·E, Finding Nemo) voegt zich als 27e titel bij de $1 miljard club. Het vervolg op Finding Nemo is na Toy Story 3 de tweede Pixar animatiefilm die de grens passeert en in totaal lieten vijf animatiefilms het kunstje zien, waaronder Disney's Frozen uit 2013. Deze laatste titel is de financieel hoogst scorende animatiefilm ooit met een wereldwijde opbrengst van $1.276,5 miljoen.

Ondertussen heeft Walt Disney twaalf titels die voorbij zijn gegaan aan het miljard, met Star Wars: The Force Awakens uit 2015 als succesvolste titel. Deze zevende Star Wars-film noteerde $2.068,2 miljoen. Lijst aanvoerder blijft Fox' Avatar met bijna $2,8 miljard.

Dit jaar heeft Disney nog een aantal grote titels op stapel staan. Eind deze maand verschijnt Doctor Strange, in november komt de animatiefilm Moana uit en in december is het tijd voor Rogue One: A Star Wars Story. Disney's The Jungle Book van Jon Favreau kwam eerder dit jaar nog dichtbij met $966,2 miljoen.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Jaws

Avatar

En jungle book had het zeker verdient. Wat een mooie film was dat. Die heeft me enorm positief verrast.

NieuwsFilm

meest populair