The Jungle Book (2016)

The legend will never be the same.

Indrukwekkende remake die met alle respect het origineel verbetert en ondanks alle technische foefjes een hartverwarmend verhaal uitdraagt met sterke personages.
play

7,6 details

  • 106 Min
  • Avontuur
  • Drama
  • Fantasy
  • Familiefilm
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
106 Min Verenigde Staten

Mowgli (Neel Sethi) is een jongen die opgevoed is door een groep wolven. Maar Mowgli komt erachter dat hij niet meer welkom is in de jungle, als de angstaanjagende tijger Shere Khan (Idris Elba) arriveert. Hij heeft verwondingen die hem aangedaan zijn door mensen en ziet Mowgli daarom als een bedreiging die geëlimineerd moet worden. Onder begeleiding van de panter Bagheera (Ben Kingsley) en de immer vrolijke beer Baloo (Bill Murray) gaat Mowgli op weg maar de mensenwereld. Onderweg ontmoet hij junglewezens die niet bepaald het beste met hem voor hebben, van de verleidelijke python Kaa (Johansson) tot de gladde prater Koning Louie (Christopher Walken).

Regie
Jon Favreau
Cast
Scarlett Johansson, Idris Elba, Bill Murray, Ben Kingsley, Christopher Walken, Lupita Nyong'o, Giancarlo Esposito, Ralph Ineson, Neel Sethi, Emjay Anthony, Garry Shandling, Asher Blinkoff, Hannah Tointon, Sara Arrington, Ritesh Rajan, Max Favreau, Brandon Henschel, Brighton Rose, Knox Gagnon, Chloe Hechter.
Release
15.04.2016
Release NL
14.04.2016
Release DVD
24.08.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Jon Favreau | Cast: Neel Sethi (Mowgli), Bill Murray (Baloo), Ben Kingsley (Bagheera), Idris Elba (Shere Khan), Lupita Nyong’o (Raksha), Scarlett Johansson (Kaa), Giancarlo Esposito (Akela), Christopher Walken (King Louie) | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2016.

Disney zet de laatste jaren niet alleen heftig in op aangekochte boxofficekanonnen zoals Marvel en Star Wars, er is ook een soort creatieve renaissance bij de huismerken gaande. Sinds Disney Animation een inhaalslag maakte met Frozen en Kenneth Branagh met Cinderella een klassieker nieuw leven inblies, is de Disney-sprookjesmachine echt op stoom gekomen. Jon Favreau gelooft erin dat ook animatieklassiekers zoals het bijna vijftig jaar oude The Jungle Book kunnen profiteren van moderne filmtechnieken. Hij regisseert een van de meest technologisch geavanceerde remakes van het jaar.

Een van de heikele punten van de latere trailers was dat de stemmen toch wel erg menselijk klonken. Zonder toegevoegde effecten om meer dierlijk te klinken, lijkt dat wat te botsen met de bijna fotorealistische animatie. Dat gevoel houdt aan in de eerste minuten, maar het verdwijnt zodra Favreaus insteek duidelijk wordt. In tegenstelling tot de Disneyklassieker, waar dieren gekoppeld werden aan menselijke stereotypes, laat de moderne versie alles duidelijk zien vanuit een veel realistischer dierenperspectief.

videotrailers & clips

alle artikelen (30)

The Jungle Book Nieuwsberichten

Laatste reacties

adofmirosch

"...[quote=Conscius]baggerfilm[/quote] Nee, ieder zijn films natuurlijk. Was gelukkig niet zo zoetsa......"

Conscius

"...[quote=adofmirosch]Geweldige film! Beste die ik in langetijd gezien heb, helemaal eens met de bovens......"

Ronaldinho

"...In my humble opinion is dit de spirituele opvolger van the Lion King: qua verhaal en personages even......"

The Jungle Book

acties