De status van 'The Jungle Book 2' lijkt zo goed als dood

De status van 'The Jungle Book 2' lijkt zo goed als dood

Gaat het vervolg op de kaskraker wel gemaakt worden?

Het was 2016 toen regisseur Jon Favreau met succes een live-action-animatie bewerking van de klassieke roman The Jungle Book van Rudyard Kipling naar het witte doek bracht. Deze verdiende nét geen miljard dollar aan de theaterkassa's. Een sequel leek dan ook snel in de maak, maar we zijn nu vier jaar verder en het is akelig stil...

De film bevatte enkele originele scènes en shots ten opzichte van tekenfilm. En mede 'dankzij' de gemakzucht waarmee bijvoorbeeld opvolgers als Beauty And The Beast, Aladdin en The Lion King (opmerkelijk genoeg ook van Favreau) werden gemaakt, wordt deze verfilming nog steeds als één van de betere uit de studio's van Disney gezien.

Voor de verschijning van het origineel werd al gesproken over een sequel. De meeste castleden keerden terug en in 2018 was er enige vooruitgang met een geplande productiestart, maar die start kwam er nooit.

Het was de bedoeling dat Favreau direct na het voltooien van The Lion King zou beginnen met The Jungle Book 2 en beide titels achter elkaar zou schieten. Maar ook hij richt zijn pijlen tegenwoordig op andere projecten, waaronder de populaire Disney+ serie The Mandalorian.

Van tiener naar puber
Hoofdrolspeler Neel Sethi vertelde in 2018 in een interview dat hij de rol van Mowgli wederom op zich zou nemen. Hij was slechts 10 jaar tijdens de eerste opnames, is dus inmiddels 14 en mocht het er ooit nog van komen, zal hij tegen de 16-18 jaar oud zijn. Kortom, men moet opschieten, maar het lijkt erop dat we voorlopig weinig hoeven te verwachten...

NieuwsFilm

meest populair