Beauty and the Beast (2017)

Be our guest.

De magie is grotendeels verloren gegaan in de live-action bewerking van de geliefde Disney-klassieker.
play

6,7 details

  • 129 Min
  • Fantasy
  • Musical
  • Romantiek
  • Familiefilm
  • Verenigde Staten
129 Min Verenigde Staten

Belle is een jonge vrouw die gevangen genomen wordt door een Beest. Ze laat dat gebeuren in ruil voor de vrijheid van haar vader en ondanks dat ze bang is, wordt ze al snel bevriend met de betoverde bewoners van het kasteel. Ze leert voorbij het afschrikwekkende exterieur van het Beest te kijken en wordt al snel verliefd op hem.

Regie
Bill Condon
Cast
Emma Watson, Ewan McGregor, Emma Thompson, Luke Evans, Ian McKellen, Stanley Tucci, Dan Stevens, Kevin Kline, Josh Gad, Gugu Mbatha-Raw, Sonoya Mizuno, Gerard Horan, Adrian Schiller, Hattie Morahan, Audra McDonald, Henry Garrett, Ray Fearon, Lara Decaro, Nicole O'Neill, Nathan Mack, Haydn Gwynne.
Release
17.03.2017
Release NL
29.03.2017
Release DVD
23.08.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Bill Condon | Cast: Emma Watson (Belle), Dan Stevens (Beest), Kevin Kline (Maurice), Josh Gad (LeFou), Luke Evans (Gaston), e.a. | Speelduur: 129 minuten | Jaar: 2017

Vanaf deze week draait de langverwachte live-action remake van Disneyklassieker Belle en het Beest in de Nederlandse bioscopen. Het is geen gemakkelijke taak om een nieuwe generatie te betoveren en tegelijkertijd de fans van het origineel te bekoren. Het sprookje van regisseur Bill Condon eindigt dan ook in een split tussen vernieuwing en hommage. Alle goede bedoelingen ten spijt is de magie grotendeels verloren gegaan in deze moderne vertaling.

Het was Belle noch het beest die de gemoederen de afgelopen maanden bezighield in aanloop naar de première. Van de talloze nieuwsberichten rondom deze langverwachte film ging het gros opeens over LeFou. Gastons trouwe rechterhand is ditmaal namelijk - horror o horror - homoseksueel. Je zou denken dat er in nasleep van films als Moonlight minder heisa zou worden gemaakt over een blikuitwisseling tussen twee mensen van hetzelfde geslacht. Van Disney-films wordt blijkbaar nog steeds verwacht dat ze aan een andere standaard voldoen. Dat was wellicht juist een reden achter Condons keuze om meer diversiteit aan te brengen in zijn Beauty and the Beast.

alle artikelen (41)

Beauty and the Beast Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Beauty and the Beast

acties