Originele makers 'Beauty And The Beast' kregen wel credit voor de remake, maar geen geld

Typisch 'stank voor dank' studio beleid?

Disney scoort flink met live-action remakes van hun eigen tekenfilms die qua shots vaak verdacht veel overeenkomen en daardoor van gemakzucht worden beticht. En degenen die de originele shots bedacht hebben, hoeven niet op een beloning te rekenen...

Kirk Wise en Gary Trousdale regisseerden de geanimeerde versie van Beauty And The Beast uit 1991 en kregen (tot hun eigen verbazing) zowaar een credit voor de miljardenremake uit 2017. Daar bleef het echter bij.

Trousdale vertelt dat hij op de première was uitgenodigd met zijn vriendin en ineens zijn naam (en die van Wise) voorbij zag komen op de aftiteling: "We waren uitvoerende producenten, een complete verrassing".

Maar hoewel sommige scènes rechtstreeks gekopieerd waren, was een financiële compensatie blijkbaar teveel gevraagd: "Ik heb geen rode cent ontvangen van dat miljard wat ze verdiend hebben, dat dan weer niet".

Next!
Beide filmmakers koesteren dan ook weinig hoop dat ze gaan verdienen aan de live-action remake van The Hunchback Of Notre Dame uit 1996. Ze zeggen verder geen wrok te koesteren tegenover Disney, maar geven tot slot nog wel (met een knipoog) een tip aan de kijker: "Kijk gewoon het origineel, want onze geanimeerde afbeeldingen zijn veel mooier".

NieuwsFilm

meest populair