Nieuwe verrassende koploper op #1 aan de Amerikaanse box-office

Klassiekers weer helemaal in trek.

Momenteel zijn er in Amerika ongeveer 1200 tot 1500 bioscopen geopend die voornamelijk inkomsten genereren dankzij drive-ins. En in het weekend waarbij eigenlijk Tenet (waarschijnlijk) de koppositie had gepakt in de States, gaat die eer nu naar iemand anders.

De 'winnaar' is Disney's miljardenhit Beauty And The Beast uit 2017. De afgelopen dagen haalde deze $467.000 dollar binnen op 527 locaties. De totale teller komt daarmee uit op $504,5 miljoen dollar. De tweede plaats is ook voor het 'huis van de muis' met een gouwe ouwe, namelijk Iron Man (2008) die $430.000 dollar verdiende op 462 locaties.

Komt de impuls in het najaar?
Dit betekent echter nog niet dat er hoop gloort aan de horizon. Nu Warner Bros. de release van Tenet voorlopig in het ongewisse laat en de coronapandemie wereldwijd naar een nieuwe piek dreigt te gaan, begint de positie van andere potentiële kaskrakers meer en meer te wankelen.

Er blijven steeds minder maanden en titels over. Mulan, Bill & Ted Face The Music, The New Mutants, A Quiet Place II, The King's Man, Wonder Woman 1984, Death On The Nile, Black Widow, No Time To Die, Dune, Coming 2 America en Top Gun: Maverick moeten dit rampjaar redden.

NieuwsFilm

meest populair