DVD RELEASE

The New Mutants (2020)

Everyone Has Demons.

De laatste stuiptrekking van de X-Men-franchise bereikt eindelijk de bioscoop.
play

4,9 details

  • 94 Min
  • Actie
  • Sci-Fi
  • Horror
  • Verenigde Staten
94 Min Verenigde Staten

'The New Mutants' is een horror triller dat zich afspeelt in een geïsoleerd ziekenhuis waar een groep jonge mutanten vastgehouden wordt voor psychiatrisch onderzoek. Wanneer er wel heel vreemde gebeurtenissen plaatsvinden, zullen zowel de nieuwe mutaties als de vriendschappen op de proef worden gesteld, terwijl ze vechten om te overleven.

Alt titel
X-Men: The New Mutants
Regie
Josh Boone
Cast
Antonio Banderas, James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Alice Braga, Maisie Williams, Adam Beach, Charlie Heaton, Marilyn Manson, Jeffrey Corazzini, Happy Anderson, Blu Hunt, Henry Zaga, Mickey Gilmore, Thomas Kee, Colbi Gannett, Sarah Bennani, Tony Saquett, Dustin Ceithamer, Jacinto Vega SpiritWolf.
Release
26.08.2020
Release NL
02.09.2020
Release DVD
08.01.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Josh Boone | Scenario: Josh Boone, Knate Lee | Cast: Blu Hunt (Danielle Moonstar), Maisie Williams (Rahne Sinclair), Anya Taylor-Joy (Illyana Rasputin), Charlie Heaton (Sam Guthrie), Heny Zaga (Roberto da Costa) Alice Braga (Dr. Reyes) e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2020

Het lijkt nu haast ondenkbaar, maar zo'n drie jaar geleden had het er alle schijn van dat de vernieuwing van het superheldengenre zowaar van de X-Men-reeks ging komen. Terwijl de concurrentie zich steeds meer aan zijn formule vastklampte (Marvel) of een stuurloos schip bleek (DC), wist de superheldendivisie van 20th Century Fox indruk te maken met Deadpool en Logan, die beide op zelfverzekerde wijze het genre naar hun hand wisten te zetten. Dat tussen die twee films nog het teleurstellende X-Men: Apocalypse uitkwam, leek een teken aan de wand dat traditionele superheldenfilms hun beste tijd wel hadden gehad. De in het najaar van 2017 verschenen trailer van The New Mutants beloofde iets heel anders, net als de vele aangekondigde solofilms over andere mutanten. Het leek erop dat Fox zijn lessen had geleerd en vanaf nu met de X-Men-films de grenzen van het superheldengenre zou gaan opzoeken.

Maar het mocht niet zo zijn. Fox perste er nog een laatste gebruikelijke X-Men-film uit (het snel vergeten Dark Phoenix) en alle interessant klinkende projecten werden een voor een geschrapt, terwijl The New Mutants jaren op de plank bleef liggen. Die vertraging zou te maken hebben met een grote onzekerheid over wat voor film dit precies moest worden. Naar het schijnt kwam dat door de goed in de smaak gevallen trailer, waarin openlijk de tienerhorrorassociatie werd gezocht om in te kunnen haken op het recente succes van It. Het probleem was echter dat de eigenlijke film hooguit milde sporen van dit genre bevatte. Aldus rees het plan om middels heropnamen alsnog te leveren wat de trailer leek te beloven. Alleen kwam het daar nooit van.

alle artikelen (105)

The New Mutants Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The New Mutants

acties