Black Widow (2021)

Eindelijk krijgt Marvels superspion een degelijke achtergrond. Spectaculair en grappig, maar niet zonder gebreken.
play

6,7 details

  • 133 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
133 Min Verenigde Staten

Vanaf haar geboorte is Natasha Romanova toevertrouwd aan de KGB, die haar heeft opgeleid tot het ultieme wapen en hun beste agente. Wanneer de Sovjet-Unie uiteenvalt, staat ze ten dode opgeschreven en werd ze gedwongen naar New York te verhuizen. Daar leeft ze inmiddels als freelancer en is het jaren geleden dat de Sovjet-Unie ten val kwam.

Regie
Cate Shortland
Cast
Scarlett Johansson, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Rachel Weisz, William Hurt, David Harbour, Ray Winstone, Olivier Richters, O.T. Fagbenle, Ever Anderson, Michelle Lee, Ryan Kiera Armstrong, Violet McGraw, Nanna Blondell, Yolanda Lynes, Aubrey Cleland.
Release
03.07.2021
Release NL
07.07.2021
Release DVD
08.10.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Cate Shortland | Scenario: Jac Schaeffer, Ned Benson, Eric Pearson, Stan Lee, Don Heck en Don Rico | Cast: Scarlett Johansson (Natasha Romanoff/Black Widow), Florence Pugh (Yelena Belova), David Harbour (Alexei Shostakov/Red Guardian), Rachel Weisz (Melina Vostokoff), Ray Winstone (Dreykov), e.a. | Speelduur: 133 minuten | Jaar: 2021

Wie de Marvel-encyclopedie doorbladert, zal vermoedelijk niet zo snel Natasha Romanoff/Black Widow aanwijzen als zijn of haar lievelingspersonage. De heldin is weliswaar zeer bedreven in allerlei vormen van vechtkunst en acrobatiek, maar ondanks dat steekt ze toch een beetje flets af bij haar superheldencollega's zoals Thor, Iron Man, Captain America, Ant-Man en de Hulk. Wellicht is dat niet helemaal terecht, want in voorgaande Marvel-films diende Black Widow zich altijd netjes in de bijrol te schikken waardoor ze dus bij voorbaat nooit de kans, aandacht of verdieping kreeg die ze eigenlijk verdiende. De 'male gaze' bewees haar bovendien ook geen dienst: het objectiveren van een vrouw maakt haar als personage alleen maar minder interessant. Niets ten nadele van Scarlett Johanssons voorkomen, maar we zien graag iets meer van Black Widow dan haar voluptueuze boezem in spandex.

Met Black Widow van regisseuse Cate Shortland krijgt de Russische heldin eindelijk een degelijk achtergrondverhaal, waarin we meer inzicht krijgen in haar gedachten en beweegredenen. Gezien de gebeurtenissen in slotstuk Avengers: Endgame is het logisch dat we daarvoor terug in de tijd moeten; om precies te zijn naar het moment waarop Natasha Romanoff nog maar net het Sokovia-akkoord heeft geschonden. Commandant Ross en zijn bewapende manschappen hebben de jacht op haar geopend, maar rond diezelfde tijd dient zich ook nog een heel andere schim uit Romanoffs verleden aan: Task Master. Wie of wat achter dit schedelmasker schuilgaat, is voor de oplettende kijker niet zo moeilijk om te raden, maar het aardige is wel dat deze schurk gelinkt is aan Romanoffs traumatische verleden en daarom net iets tragischer aanvoelt dan gebruikelijk is binnen het Marvel-universum.

alle artikelen (344)

Black Widow Nieuwsberichten

Laatste reacties

dragon 2

"...goede actie film beter dan sommige nieuwe marvel films goed geacteerd door de twee jonge vrouwen. sp......"

Black Widow

acties