Het nieuwe avontuur van de Wyld Stallyns is niet helemaal 'excellent', maar ook verre van 'bogus'.
play

6,2 details

  • Komedie
  • Muziek
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
Verenigde Staten

Er zijn inmiddels wat jaren verstreken en Bill en Ted zijn beide vaders van middelbare leeftijd. Ze krijgen bezoek van een toekomstreiziger die hun vertelt dat een liedje van hun het universum kan redden. Reden genoeg voor beide heren om in hun tijdreizende telefooncel te stappen en hun rock-'n-roll-lot te volbrengen.

Regie
Dean Parisot
Cast
Keanu Reeves, William Sadler, Jayma Mays, Samara Weaving, Kid Cudi, Kristen Schaal, Alex Winter, Holland Taylor, Jillian Bell, Hal Landon Jr., Brigette Lundy-Paine, Amy Stock-Poynton, Beck Bennett, Erinn Hayes, Anthony Carrigan.
Release
21.08.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Dean Parisot | Scenario: Chris Matheson, Ed Solomon | Cast: Keanu Reeves (Ted), Alex Winter (Bill), Kristen Schaal (Kelly), Samara Weaving (Thea), Brigette Lundy-Paine (Billie), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2020

Na bijna dertig jaar maken Bill S. Preston Esquire en Ted Theodore Logan eindelijk een comeback. En in tegenstelling tot veel andere terugkerende filmpersonages die we sinds de jaren tachtig of negentig niet meer zagen, is dat nu eens niet voor een onnodige reünie, maar om eindelijk hun verhaal af te ronden dat al in 1989 werd gestart. Oké, 'verhaal' is misschien een iets te serieuze term, maar feit blijft dat Bill & Ted's Excellent Adventure al opzette dat het leven van de twee leeghoofdige titelfiguren ooit een betekenisvolle wending zou nemen. De gebeurtenissen in de melige tijdreiskomedie werden immers in gang gezet vanuit een verre toekomst waarin de muzikale prestaties van het tweetal hebben uitgemond in een utopische samenleving. Aan het einde van opvolger Bill & Ted's Bogus Journey leek de weg naar een allesveranderende song eindelijk te zijn ingezet.

De nodige jaren later blijkt het duo echter geen stap dichter bij het vervullen van hun lotsbestemming te zijn gekomen. Maar vanuit de toekomst wordt duidelijk gemaakt dat de tijd dringt: over een kleine anderhalf uur zullen ze het nummer dat de wereld zal verenigen ten gehore moeten brengen, anders zijn de gevolgen catastrofaal. Omdat Bill en Ted geen idee hebben hoe ze na jaren ploeteren nu ineens een revolutionaire song uit hun mouw moeten schudden, besluiten ze met hun tijdreizende telefooncel vooruit in de tijd te gaan, in de hoop dat de toekomstige versies van henzelf het nummer in de tussentijd hebben gemaakt. Uiteraard stuit je daarmee op een stevige tijdreisparadox, maar probeer dat maar eens aan deze twee leeghoofden uit te leggen.

alle artikelen (20)

Bill & Ted Face the Music Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Bill & Ted Face the Music

acties