Iron Man (2008)

Get ready for a different breed of heavy metal hero.

Een personage zegt op een gegeven moment “this is the coolest thing I’ve ever seen”, en dat gevoel weet de film keer op keer op te roepen.
play

7,0 details

  • 126 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
126 Min Verenigde Staten

Tony Stark, een steenrijke ondernemer en uitvinder, wordt ontvoerd in Afghanistan waar hij gedwongen wordt om een massavernietigingswapen te bouwen. In plaats daarvan bouwt hij met al zijn intelligentie en inventiviteit een hightech, hypermodern harnas om aan zijn gevangenschap te ontsnappen. Na terugkomst in de Verenigde Staten ontdekt Tony een complot dat ernstige gevolgen kan hebben voor de wereldbevolking. Hij besluit om met het speciale Iron Man harnas de wereld te gaan redden...

Regie
Jon Favreau
Cast
Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Jeff Bridges, Jon Favreau, Paul Bettany, Terrence Howard, Clark Gregg, Leslie Bibb, Bill Smitrovich, Faran Tahir, Shaun Toub, Sayed Badreya, Tim Guinee, Peter Billingsley, Will Lyman.
Budget
$ 140.000.000
Opbrengst
$ 585.174.222
Release
02.05.2008

Filmtotaal Recensie

Regie: Jon Favreau | Cast: Robert Downey Jr. (Tony Stark), Jeff Bridges (Obadiah Stane), Gwyneth Paltrow (Pepper Potts), Terrence Howard (Rhodey) | Speelduur: 126 minuten | Jaar: 2008

De zomer komt eraan! Alle tekenen wijzen erop: er dartelen lammetjes in de wei, er zijn steeds meer blote benen op straat te zien en… de eerste bigbudget popcornfilm van de zomer is gearriveerd. Zo’n film met gelikte effecten, coole oneliners en vooral: veel explosies.

Deze zomer bijt Iron Man het spits af. Opnieuw een Marvelsuperheld, maar dit keer heeft hij geen bovennatuurlijke krachten tot zijn beschikking, maar alleen zijn hersens en zijn handen. En geld. Heel veel geld, want Tony Stark staat aan het hoofd van een enorm wapenimperium, en naast wapens maken houdt hij maar van één ding: het goede leven. Gokken, drinken, vrouwen, snelle auto’s en hippe gadgets.

videotrailers & clips

alle artikelen (45)

Iron Man Nieuwsberichten

Laatste reacties

Fast7PaulWalker

"...Dit is entertainment. Voor dit soort films kijk ik films. Tot nu toe zijn alle Marvel films hele......"

Roeltje

"...De spits van Phase 1 wordt afgebeten met Iron Man. Tot mijn verbazing veel beter dan ik gedacht had......."

Volksplein

"...De titel iron man heeft me nooit aangesproken, maar nadat ik the Avengers gezien had sprak het perso......"

Iron Man

acties