Coming 2 America (2021)

A sequel is in the heir.

Na drieëndertig jaar is er weinig veranderd in Zamunda. De grappen en personages uit het origineel worden vrolijk herhaald.
play

5,2 details

  • 110 Min
  • Komedie
  • Verenigde Staten
110 Min Verenigde Staten

Een jongeman in Amerika beweert de zijn zoon te zijn van de Prins van Zamunda. Akeem keert samen met Semmi terug naar de VS om op onderzoek uit te gaan. Hij wil natuurlijk graag weten of deze kroonprins wel écht tot de koninklijke familie van Zamunda behoort. Maar helaas loopt alles niet zo als gepland.

Regie
Jonathan Levine
Craig Brewer
Cast
Eddie Murphy, Wesley Snipes, James Earl Jones, Tracy Morgan, Leslie Jones, John Amos, KiKi Layne, Arsenio Hall, Garcelle Beauvais, Shari Headley, Vanessa Bell Calloway, Paul Bates, Louie Anderson, Jermaine Fowler, David Lengel, Rick Ross, Nomzamo Mbatha, Clint Smith.
Release
02.03.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Craig Brewer | Scenario: Barry W. Blaustein, David Sheffield en Kenya Barris | Cast: Eddie Murphy (Akeem / Clarence / Saul / Randy Watson), Shari Headley (Lisa), Wesley Snipes (General Izzy), James Earl Jones (King Jaffe Joffer), Arsenio Hall (Semmi/Morris/Reverend Brown/Baba), Jermaine Fowler (Lavelle Junson), Tracy Morgan (Uncle Reem), e.a. | Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2021

Drieëndertig jaar na Coming to America lijkt er weinig veranderd in Zamunda. Het enorme paleis is nog steeds een overdaad aan luxe, prins Akeem staat nog steeds onder grote druk van zijn vader en er wordt nog steeds gewerkt met gearrangeerde huwelijken. In de hele vervolgfilm lijkt überhaupt weinig veranderd. De openingsscène is bijna identiek, de grappen en typetjes zijn hetzelfde, alleen de rollen zijn nu omgedraaid. Akeem blijkt een buitenechtelijke zoon in Queens te hebben die kans maakt op de positie van kroonprins. De cultuurshock uit de eerste film kwam voort uit de geprivilegieerde rijke prins die naar Queens ging, maar nu is het de kansarme jongen, Lavelle Junson, uit Queens die de rijkdom van Zamunda mag ondervinden.

Amerika speelt een veel kleinere rol, want nu staat het fictieve rijk van Zamunda centraal. In de eerste film ontbrak het al redelijk aan satire en ook hier is dat niet terug te vinden, behalve als je de vrouwenrechten in Zamunda hoog op de agenda hebt staan. Misschien is satire dan ook wel niet de sterke kant van deze films. Toch valt er genoeg te lachen. Een aantal leuke typetjes van Eddie Murphy en Arsenio Hall keert terug, zoals de oudere joodse Saul die sterk en totaal onherkenbaar door Murphy wordt neergezet. Ook de grappige bijrollen van toen, denk aan de eigenaar van McDowell's en de grote James Earl Jones, zijn weer van de partij. Het is eigenlijk een groot herkauwen van de grappen uit de eerste film, maar toch is het leuk om dezelfde acteurs nog steeds plezier te zien hebben. Coming 2 America heeft bovendien een enorm blik aan cameo's en bijrollen opengetrokken wat voor nog meer geestige momenten zorgt.

videotrailers & clips

alle artikelen (24)

Coming 2 America Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Coming 2 America

acties