nu in de bioscoop

A Quiet Place Part II (2020)

Silence is Not Enough

Geslaagd vervolg is zoals verwacht groter en grootser. Alleen het psychologische aspect heeft daar wat onder te lijden.
play

7,2 details

  • 97 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
97 Min Verenigde Staten

Na de gebeurtenissen van het eerste deel, moeten de overgebleven gezinsleden de gevaren van de buitenwereld onder ogen zien. Terwijl ze in stilte proberen te overleven en op onbekend terrein komen, ontdekken ze dat de monsters die op geluid afkomen niet het enige gevaar zijn.

Alt titel
A Quiet Place 2
Regie
John Krasinski
Cast
Emily Blunt, Cillian Murphy, John Krasinski, Djimon Hounsou, Scoot McNairy, Ashley Dyke, Noah Jupe, Wayne Duvall, Millie Simmonds, Barbara Singer, Scott Matheny, Okieriete Onaodowan, Lauren-Ashley Cristiano, Blake DeLong, Gary Sundown, Liz Cameron, Andy Rich, Silas Pereira-Olson, Robert A. Coldicott, Bill Smith, Sheri Fairchild, Cristalis Bonilla, Stefania Warwick.
Release
08.03.2020
Release NL
24.06.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: John Krasinksi | Scenario: John Krasinski | Cast: Emily Blunt (Evelyn Abbott), Millicent Simmons (Regan Abbott), Cilian Murphy (Emmett), John Krasinski (Lee Abbott), Noah Jupe (Marcus Abbott), Djimon Honsou (man op eiland), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2020

Een plot kan ten onder gaan aan te veel uitleg of achtergrondinfo. Vooral in het postapocalyptische of dystopische genre kun je prima jarenlang doorgaan zonder ook maar iets uit te leggen. Dat bewijzen televisieseries wel. Na tien seizoenen The Walking Dead is nog steeds niet duidelijk hoe de zombiepandemie heeft kunnen ontstaan. En in The Handmaid's Tale wordt slechts lichtjes aangestipt hoe de Verenigde Staten in handen heeft kunnen vallen van een club terreurchristenen die de hele samenleving en vooral de vrouwelijke helft ervan weet te onderdrukken.

Bij speelfilms is de gelegenheid om achtergronden uit te leggen door de geringere speelduur minder aanwezig, maar als die behoefte dan tóch vervuld moet worden dan biedt een sequel of prequel uitkomst. Met als gevolg dat spanning en mysterie vaak aan kracht inboeten. John Krasinski was helemaal niet van plan om zich tegen een vervolg op zijn derde speelfilm als regisseur aan te bemoeien. Krasinski's psychologische en sociale horrordebuut was nou juist zo krachtig vanwege de eenvoud waarbij zo min mogelijk geluid maken het devies was. De oorspronkelijke scriptschrijvers van A Quiet Place, die jaren met het idee hebben moeten leuren, hadden daarom ook weinig trek in een hele franchise.

alle artikelen (50)

A Quiet Place Part II Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

A Quiet Place Part II

acties