No Time to Die (2021)

Bond is Back

De vijfde en laatste keer dat Daniel Craig in de huid van James Bond kruipt zorgt voor een lange, maar waardige afronding.
play

7,1 details

  • 163 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigd Koninkrijk
163 Min Verenigde Staten

In de 25e James Bond-film 'No Time to Die' heeft James Bond zijn turbulente leven als geheim agent achter zich gelaten en leidt hij een rustig bestaan op Jamaica. Dit wordt abrupt onderbroken wanneer zijn oude vriend en CIA agent Felix Leiter hem vraagt om een ontvoerde wetenschapper te helpen bevrijden. Deze missie blijkt verraderlijker dan gedacht en brengt Bond op het spoor van een mysterieuze schurk die gewapend is met levensgevaarlijke nieuwe technologie.

Alt titel
Bond 25
Regie
Sam Mendes
Danny Boyle
Cary Fukunaga
Cast
Ana de Armas, Daniel Craig, Ralph Fiennes, Léa Seydoux, Christoph Waltz, Rami Malek, Billy Magnussen, Naomie Harris, Jeffrey Wright, Ben Whishaw, Lashana Lynch, David Dencik, Rory Kinnear, Gordon Alexander, Lourdes Faberes, David Olawale Ayinde, Dali Benssalah, Julian Ferro, Eliot Sumner, Steve Barnett.
Release
28.09.2021
Release NL
30.09.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Cari Joji Fukunaga | Scenario: Neil Purvis, Robert Wade, Cary Joji Fukunaga en Phoebe Waller-Bridge | Cast: Daniel Craig (James Bond), Léa Seydoux (Madeleine Swann), Lashana Lynch (Nomi), Ralph Fiennes (M), Ben Whishaw (Q), Naomie Harris (Moneypenny), Rami Malek (Lyutsifer Safin), Christoph Waltz (Ernst Stavro Blofeld), Jeffrey Wright (Felix Leiter), Billy Magnussen (Logan Ash), e.a. | Speelduur: 163 minuten | Jaar: 2021

De Bond-films hebben altijd bol gestaan van de technische snufjes, vaak aangereikt door manusje-van-alles Q. Een bijkomend voordeel voor de producenten was dat de actiereeks een uitermate geschikt vehikel was voor al dan niet suggestieve productplacement. Geheim agent 007 is het ultieme reclamemodel voor gadgets die nog op de markt moeten komen. Toen kwam corona, waardoor de vijfentwintigste Bond meerdere keren werd uitgesteld. De oplossing om anderhalf jaar later dan gepland toch nog een beetje bij de tijd te blijven lag in digitale aanpassingen en reshoots om onder meer de mobieltjes van een Fins bedrijf te updaten.

Inmiddels zijn we er wel achter dat de realiteit en een pandemie haast angstaanjagender zijn dan welke menselijke fantasie dan ook. De serie moest het nooit hebben van geloofwaardige plots, maar de vijfde en laatste film met Daniel Craig maakt het wel erg bont door als voornaamste plotelement een nanovirus te introduceren dat uitgerekend door de Britse geheime dienst MI6 werd ontwikkeld. Dit Hercules-virus is in staat zich aan specifiek DNA te binden en zo heel selectief maar doeltreffend te werk te gaan. Je kunt er donder op zeggen dat 'de vijand' hier wel oren en ogen naar heeft en dat is dan ook precies wat er gebeurt wanneer het laboratorium waar het virus ontwikkeld is wordt opgeblazen en de verantwoordelijke bioloog wordt ontvoerd.

alle artikelen (540)

No Time to Die Nieuwsberichten