Walt Disney kraakt wereldwijde Box Office

Waarschijnlijk al drie 1 miljard-films in handbereik.

Het jaar startte wat mager voor de filmtak(ken) van The Walt Disney Company. De circa $75 miljoen kostende actiefilm The Finest Hours flopte namelijk aan de wereldwijde bioscoopkassa's. In maart werd er echter schoonschip gemaakt en dit bleek de start van een Box Office-sprookje. Er staan namelijk drie Disney-titels stevig in de wereldwijde Box Office Top 10 en in 2016 zien we nog heel wat krakers voorbijkomen.

Kraker 1: Zootopia


Begin maart verscheen met de animatiefilm Zootopia, a.k.a. Zootropolis, Walt Disney's 55e Animated Classic. Ondanks dat er ondertussen andere grote titels aankomen, is de film tot op heden de financieel succesvolste van 2016. De film staat wereldwijd namelijk op $932,8 miljoen en het miljard lijkt haalbaar. En dit is erg knap, aangezien het een origineel verhaal is en dus geen verfilming, vervolg of iets dergelijks.



Kraker 2: The Jungle Book

Ongeveer een maand later verscheen de CG live-action film The Jungle Book. Ondanks de nodige zorgen vooraf stal de film van Jon Favreau de harten van de critici en loopt het publiek de bioscoopzalen nog steeds plat. De wereldwijde teller staat ondertussen op ruim $700 miljoen en het einde is nog lang niet in zicht. Het miljard wordt op zeker overschreden.



Kraker 3: Captain America: Civil War

Een paar dagen terug ging Marvel Studios' Captain America: Civil War bijzonder succesvol in première. De teller staat al op $224,3 miljoen en na aankomend weekend, als de film ook in de States en China verschijnt, zal de teller vast richting de $600 miljoen gaan. De eindscore zal naar verwachting ver boven het miljard liggen.



Heel veel krakers onderweg

In 2016 gaat Walt Disney nog vaak van zich laten horen. De kans is dan ook groot dan het recordjaar van Universal wordt verbroken. Verleden jaar scoorde deze filmstudio een omzet van $6.9 miljard, met dank aan onder meer Fast & Furious 7, Minions en Jurassic World.

Van Walt Disney zien we dit jaar nog grote titels als het spookjesvervolg Alice Through the Looking Glass (26 mei), Pixars Finding Dory (29 juni), Steven Spielbergs The BFG (20 juli), de fantasyfilm Pete's Dragon (17 augustus), Marvel Studios' Doctor Strange (3 november), de animatiefilm Moana (1 december) en de Star Wars-film Rogue One: A Star Wars Story (15 december). Hieronder de reeds verschenen trailers:

Alice Through the Looking Glass (26 mei):



Finding Dory (29 juni):



The BFG (20 juli):



Pete's Dragon (17 augustus):



Doctor Strange (3 november):



Rogue One: A Star Wars Story (15 december):



NieuwsFilm

meest populair