Pete's Dragon (2016)

Some Secrets Are Too Big To Keep.

Deze speelfilmbewerking van de animatiefilm uit 1977 is een lief hedendaags sprookje met het hart op de goede plek.
play

6,9 details

  • 103 Min
  • Avontuur
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
103 Min Verenigde Staten

Het tienjarige weesjongetje Pete woont samen met zijn beste vriend Elliott in het bos. Het toeval wil dat Elliott een draak is. Hun leven samen komt tot een einde als boswachter Grace hem ontdekt, en ze kan niet geloven dat hij al jaren in het bos woont. Hoe kan zo'n kleine knul immers overleven? Dan ontmoet ze zijn vriend...

Alt titel
Peter en de Draak
Regie
David Lowery
Cast
Robert Redford, Bryce Dallas Howard, Karl Urban, Wes Bentley, Isiah Whitlock Jr., Marcus Henderson, Craig Hall, Oakes Fegley, Oona Laurence, Augie Davis, Augustine Frizzell, Jim McLarty, Aaron Jackson, Philip Grieve, Gareth Reeves, Tim Wong, Esmée Myers, Annabelle Malaika Süess, Francis Biggs, Keagan Carr Fransch, Steve Barr, Jade Valour.
Release
12.08.2016
Release NL
05.10.2016
Release DVD
15.02.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: David Lowery | Cast: Oakes Fegley (Pete), Bryce Dallas Howard (Grace), Robert Redford (Meacham), Oona Laurence (Natalie), Wes Bentley (Jack), Karl Urban (Gavin), e.a. | Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2016

Disney is in rap tempo bezig zijn catalogus met klassieke animatiefilms om te zetten in speelfilms met acteurs van vlees en bloed. Volgend jaar verschijnt Beauty and the Beast met Emma Watson als de schoonheid en Dan Stevens als het beest. Daarna mag The Little Mermaid daadwerkelijk natte voeten (of vinnen) halen. Jon Favreau is na het succesvolle The Jungle Book alweer bezig met een vervolg en nog niet zo lang geleden kondigde Disney zelfs een live-actionversie van The Lion King aan. Deze week is echter eerst de beurt aan het minder bekende Pete's Dragon dat al eens als animatiefilm verscheen in 1977, toen Disney in een beduidend minder vruchtbare periode verkeerde.

Aan het uiterlijk van de sympathieke draak Elliot waarmee weeskind Pete bevriend raakt, is het nodige gesleuteld. Het meest opvallende detail is de rossige haardos die verdwenen is. Hij is bovendien een stuk minder stuntelig, maar nog steeds een goedzak die het tragische verlies dat Pete moet zien te verwerken een stukje makkelijker moet maken. Bovendien heeft het productieteam, dat het Nieuw-Zeelandse Weta (bekend van The Lord of the Rings) in de arm heeft genomen, besloten om de draak geen schubben, maar een vacht mee te geven. Het maakt het gevleugelde reptiel meteen een heel stuk knuffelbaarder, maar het blijft toch een vreemde gewaarwording om een draak te zien met een bontjas aan. Er doemen met name in de vliegscènes ook vergelijkingen op met Falkor, de vliegende witte hond uit The NeverEnding Story.

alle artikelen (11)

Pete's Dragon Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Pete's Dragon

acties