Featured

Alles over 'Pete's Dragon'

Het nieuwste Disney live-action sprookje.

door Jim Pedd om 19:46 in Featured
Komende donderdag brengt Disney sprookjesfilm Pete's Dragon uit in de bioscopen. Het is een live-action film die draait om het jongetje Pete en draak Eliott. In dit artikel zetten we alles wat je moet weten over de film op een rij. Vanaf 5 oktober draait deze in de bioscoop. Wil je weten welke films je nog meer niet mag missen deze week? Bekijk dan ons maandoverzicht.

Pete's Dragon

Regie: David Lowery | Cast: Oakes Fegley (Pete), Bryce Dallas Howard (Grace), Robert Redford (Meacham), Karl Urban (Gavin), Wes Bentley (Jack) e.a. | Scenario: David Lowery, Toby Halbrooks e.a. | Speelduur: 103 minuten | Genres: Avontuur, Familie, Fantasy | Kijkwijzer: 6

Al jaren vertelt de houtsnijder meneer Meacham (Redford) een verhaal over een woeste draak die ergens diep in de donkere bossen woont. Zijn dochter Grace (Howard) die werkt als boswachter en het bos op haar duim kent, vindt die verhalen maar ongeloofwaardig. Totdat zij Pete (Fegley) ontmoet. Pete is een mysterieuze jongen zonder huis en familie, die zegt dat hij samen met een gigantische, groene draak genaamd Elliott leeft in het bos. De beschrijvingen die Peter over de draak vertelt, lijken verdacht veel op de draak uit de beruchte verhalen. Samen met haar vriendin Nathalie (Oona Laurence) gaat Grace daarom op zoek naar de waarheid. Sommige geheimen zijn te groot om te verbergen...

Remake

In 1977 bracht Walt Disney Studios de live-action/geanimeerde musical Pete's Dragon uit. Helaas werd de tien miljoen dollar kostende film bepaald niet goed ontvangen door critici. Maar dat weerhield The Mouse House er niet van om in maart 2013 een remake aan te kondigen. Dat paste mooi binnen de huidige strategie waarin Disney een hele rits live-action sprookjes naar het witte doek brengt.

De remake zou echter alleen in naam op het origineel lijken. Waar het origineel namelijk een typische familiefilm van Disney was, wilde de studio met deze remake vooral een goed verhaal vertellen. Daar is men, gezien de ontvangst, wel in geslaagd.

Eerste reacties

Deze remake wordt goed ontvangen door critici. Op RottenTomatoes heeft Pete's Dragon gemiddeld een 7,3 en volgens de site was 86 procent van alle recensies die het tegenkwam positief. De consensus is als volgt: "Pete's Dragon is wederom een geslaagde live-action sprookjesfilm van Disney en is een visuele update aan het origineel, zonder in te leveren op de overweldigende, zoete charme daarvan."

Box office prestaties

In de Verenigde Staten is Pete's Dragon in elk geval een succes. De film kostte zo'n 65 miljoen dollar om te maken en leverde aldaar op moment van schrijven al 74,6 miljoen dollar op. De komende weken zullen daar nog wel een paar miljoen bij komen, maar veel is het niet gezien 't feit dat Pete's Dragon al zeven weken in de bioscoop draait. In andere delen van de wereld haalde Pete's Dragon tot nu toe al 48 miljoen dollar op, waarmee deze in totaal nu op 122,8 miljoen dollar staat. Het is dus een klein succes tot nu toe.

Trivia

Op de tweede dag van de opnames, redde acteur Robert Redford een achtergelaten paard. | Pete loopt gedurende 85% van de film op blote voeten. | Elliott heeft een vacht in deze film, omdat regisseur David Lowery een draak wilde hebben die je zo zou willen knuffelen.7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Banned

Avatar

Echt dom Disney om deze hier nu pas uit te brengen... wie gaat dit nou gaan kijken nu ? Iedereen gaat naar Miss Peregrine

Scheerzeep

Avatar

"Succes"

Beetje te optimistisch misschien met zo'n tegenvallende opbrengst?

esteban

Avatar

Opnieuw een artikel waaruit blijkt dat de werking van de box office niet gekend is. De totaal-opbrengst van 'Pete's Dragon' maakt dat de film nu pas letterlijk op het break-even punt heen gegaan is. Een succes kan je het (helaas) dus absoluut niet noemen, zelfs geen bescheiden succes. Meer een nul-operatie.

Scheerzeep

Avatar

@esteban

En dan zijn de marketingskosten waarschijnlijk nog geeneens meegerekend. Deze film draait nu nog verlies. Zal waarschijnlijk niet tot zeer weinig gaan opleveren onderaan de streep.

dakai-world

Avatar

De eerste trailer deed me niets. Deze ga ik misschien ooit op een zondagmiddag bekijken als ie ooit eens op Netflix komt te staan en zij mij die aanraden. Weinig kans dus. #teamzuur

esteban

Avatar

@scheerzeep,
Inderdaad. De marketing-kosten. Maar bij m'n break-even verhaal zijn die inbegrepen. Smiley face

kidcassidy

Avatar

Ik vond het een leuke film. Niet zo goed als the Jungle Book, maar wel erg vermakelijk. De film raakt je en dat is vaak het doel bij films van Disney.

NieuwsFilm

meest populair