Doctor Strange (2016)

Open your mind

Marvel gooit het eens over een geheel andere boeg met een vrij onbekende en lastig te verbeelden superheld. Visueel hoogstaand en met een imposante cast.
play

7,2 details

  • 115 Min
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Actie
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
115 Min Verenigde Staten

Als zijn carrière als chirurg voorbij is, gaat Stephen Strange op onderzoek uit naar het mystieke. Al snel leert hij magie te gebruiken en moet hij de Aarde beschermen tegen kwaad uit andere dimensies.

Regie
Scott Derrickson
Cast
Mads Mikkelsen, Benedict Cumberbatch, Rachel McAdams, Scott Adkins, Tilda Swinton, Chiwetel Ejiofor, Benjamin Bratt, Michael Stuhlbarg, Benedict Wong, Bern Collaco, Amy Landecker, Alaa Oumouzoune, Dante Briggins, Shihoko Nagai, Kobna Holdbrook-Smith, Tony Paul West, Daniel Eghan, Emily Ng, Jill Buchanan, Ruolan Zhang, Zara Phythian, Juani Feliz, Martavious Gayles, Umit Ulgen, Annarie Boor, Katrina Durden, Topo Wresniwiro, Linda Louise Duan.
Release
26.10.2016
Release NL
27.10.2016
Release DVD
08.03.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Scott Derrickson | Cast: Benedict Cumberbatch (Stephen Strange), Chiwetel Ejiofor (Mordo), Rachel McAdams (Christine Palmer), Mads Mikkelsen (Kaecilius), Tilda Swinton (The Ancient One), e.a. | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2016

De bekendste superhelden van comicgigant Marvel zijn inmiddels wel verfilmd. Na Spider-Man, Iron Man, Captain America, Hulk en X-Men is het bedrijf begonnen om minder bekende superhelden een podium te geven. Dit kan een frisse uitwerking hebben, getuige de positieve reacties op Deadpool, Guardians of the Galaxy en Ant-Man. Marvel heeft nog heel wat op stapel staan met plannen voor Black Panther en The Wasp. Maar eerst is het de beurt aan Doctor Strange, een neurochirurg die zich na een heftig auto-ongeluk op mystiek en geestkracht stort.

Strange is een bijzondere toevoeging aan het immense Marvel-universum. In een poging met een ander soort personage op de proppen te komen, besloot bedenker Steve Ditko begin jaren zestig het eens over de boeg van (zwarte) magie, parallelle werkelijkheden en geestesbezweringen te gooien. Dit maakt Doctor Strange een lastig geval en in Scott Derricksons verfilming moet er ook een boel actie aan te pas komen om de krachten van het personage duidelijk te maken. In de vertolking van Benedict Cumberbatch leren we een enigszins arrogante en cynische man kennen die zijn zaakjes goed voor elkaar heeft. Hij verdient een dikke boterham met zijn expertise, getuige zijn zeer riante appartement in New York en hij hoeft ook niet te klagen over gebrek aan vrouwelijke aandacht. Maar Stephen Strange is ook afstandelijk, heeft wat nare arrogante trekjes en is bijna irritant eigenwijs. In dat opzicht doet hij aan Tony Stark denken.

alle artikelen (117)

Doctor Strange Nieuwsberichten