Guillermo Del Toro maakte bijna grote Marvel-film met speciaal verhaal

Guillermo Del Toro maakte bijna grote Marvel-film met speciaal verhaal

Helaas was de Mexicaanse topregisseur enkele jaren te vroeg.

Guillermo Del Toro mag vandaag de dag dan wel een van de beste regisseurs zijn, ook hij krijgt niet altijd alle films gemaakt. Zo wilde de Mexicaanse topregisseur graag een nieuwe Hellboy maken, maar hier kwam het nooit van. Nu blijkt dat hij ook een bepaald moment ook zijn zinnen had gezet op een Doctor Strange-film.

In 2016 kroop Benedict Cumberbatch voor het eerst in de huid van Doctor Strange. Dit pakte zeer goed uit. De acteur werd een van de grote nieuwe gezichten van het MCU en dook op in diverse Marvel-films. De superheld is dan ook populairder dan ooit tevoren, maar dit was niet altijd het geval.

Tijdje terug
Marvel wilde namelijk al een lange tijd een Doctor Strange-film maken, maar het personage was (nog) niet zo geliefd en bekend vergeleken met andere superhelden. Daar kwam Del Toro ook achter.

Neil Gaiman, de beroemde Amerikaanse schrijver (o.a. bekend van Good Omens en American Gods) laat zich hier nu over uit. Hij wilde namelijk samen met Del Toro een Doctor Strange-film maken, maar helaas werd dit niks.

Reactie
Zo zegt Gaiman: "Ik herinner me nog de gesprekken met Kevin Feige. Ik zei hem toen dat Guillermo en ik interesse hadden in het maken van een Doctor Strange-film, maar dat was helaas toen nog niet mogelijk".

"Er werd ons toen verteld dat ze zich eerst wilden focussen op de belangrijkste personages en dat Strange dus nog op z'n minst enkele jaren moest wachten. Het is jammer, want we hadden goede plannen!"

Verhaal
Verder deelt Gaiman enkele details: "Wij hadden voor ogen dat onze Strange een alcoholist wordt, nadat hij werd geschorst als arts. Zijn verhaal zou zich afspelen ergens in 1920, wanneer hij besluit voor iets heel anders te gaan".

"Hij wil de grootste tovenaar ter wereld worden maar dit loopt iets anders dan verwacht. 90 jaar later woont hij nog steeds in hetzelfde dorpje, maar niemand heeft dit echt door. We vonden dat wel een gaaf idee, van een tovenaar uit een andere tijd, maar die dan 'ontwaakt' in het heden. Helaas is het er nooit van gekomen..."

NieuwsFilm

meest populair