The Finest Hours (2016)

32 survivors, room for 12.

Vier stoere mannen op een boot proberen ruim dertig mannen van een andere boot te redden. Zo spannend als een draaikolk in je doucheputje.
play

5,9 details

  • Avontuur
  • Biografie
  • Drama
  • Historisch
  • Thriller
  • Actie
  • Verenigde Staten

De Kustwacht moet een gedurfde reddingsactie ondernemen, vlak voor de kust van Cape Cod. Tijdens de sneeuwstorm van 1952 zijn daar namelijk een aantal olietankers verwoest.

Regie
Craig Gillespie
Cast
Chris Pine, Ben Foster, Casey Affleck, Eric Bana, Graham McTavish, Holly Grainger, Kyle Gallner, John Ortiz, John Magaro, Josh Stewart, Rachel Brosnahan, Beau Knapp, Abraham Benrubi, Michael Raymond-James, Keiynan Lonsdale, Benjamin Koldyke.
Release
29.01.2016
Release NL
28.01.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Craig Gillespie | Cast: Chris Pine (Bernie Webber), Holliday Granger (Miriam), Casey Affleck (Ray Sybert), Ben Foster (Richard Livesly), Eric Bana (Daniel Cluff), e.a. | Speelduur: 117 minuten | Jaar: 2016

Op 18 februari 1952 vond een opzienbarende reddingsactie plaats voor de staat Massachusetts aan de oostkust van de Verenigde Staten. Het was hondenweer en hartje winter toen twee gigantische olietankers in de problemen kwamen. Voor het schiereiland Cape Cod kwamen de SS Fort Mercer en de SS Pendleton door toedoen van zware windstoten, een onstuimige zee en een immense sneeuwstorm in de problemen en braken doormidden. Door de magertjes bemande kustwacht werd een reddingsactie op touw gezet. Met slechts vier reddingswerkers wist de kustwacht de schepen te bereiken en probeerde zo de levens van ruim dertig zeevaarders te redden. Een ongekend verhaal over heroïek en de kracht van de mens tegen de elementen. Met een flinke dosis Amerikaans patriottisme werd het natuurlijk helemaal een heldendaad. Je zou denken dat Hollywood hier nóg wel een schepje bovenop zou kunnen doen, maar de verfilming van het boek dat Casey Sherman en Michael J. Tougias over de gebeurtenis schreven, is overdreven sentimenteel en simpelweg niet spannend genoeg.

Maar liefst drie scenaristen werden opgetrommeld om het waargebeurde verhaal te vertalen naar een filmscript. De werkelijkheid werd zelfs nog wat afgezwakt door slechts één olietanker in de problemen te laten komen. Om het drama nog wat extra kracht bij te zetten wordt er flink ingezoomd op het liefdesleven van missieleider Bernie Webber. Hij moet zichzelf niet alleen tegenover de ervaren mannen van de kustwacht bewijzen, maar ook heelhuids thuis zien te geraken om met zijn liefje in een ander bootje te stappen, dat van het huwelijk. Overdreven veel tijd wordt ingeruimd voor de eerste kennismaking en de opbloeiende liefde tussen Bernie en telefoniste Miriam. De romance wordt zo vet aangestipt omdat we op deze manier Bernie nog een extra reden geven om stinkend hard zijn best te doen. Tot overmaat van dramatische ramp kan Bernies beste maatje niet mee de zee op en moeten er drie andere helden worden gecharterd. Het leeuwendeel van The Finest Hours draait dan ook om afwisselend de mannen aan boord van de SS Pendleton aangevoerd door Casey Afflecks Ray Sybert die zware tijden doormaken en Bernie en zijn club die door onweer en sneeuwwind Sybert en de zijnen moeten oppikken.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

The Finest Hours Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Finest Hours

acties