Disney verliest 75 miljoen dollar op 'The Finest Hours'

Disney verliest 75 miljoen dollar op 'The Finest Hours'

Maar compenseert dat met hits als Star Wars en Zootopia.

Disney CEO Bob Iger vertelde tijdens de Deutsche Bank Media, Internet and Telecom Conference dat de studio verwacht ongeveer 75 miljoen dollar te verliezen op The Finest Hours. De film met onder meer Casey Affleck en Chris Pine verdiende tot dusverre slechts 40 miljoen dollar wereldwijd, terwijl deze waarschijnlijk redelijk prijzig was.

De productie heeft veel visuele effecten en daar komt bij dat de film zich in de jaren vijftig afspeelt, dus veel budget is ook in sets en kostuums gaan zitten. De dramafilm draait om een groep mannen van de kustwacht die tijdens een hevige storm de bemanning van een vrachtschip moeten redden. Zowel bij critici als bij het publiek deed de film het nog best redelijk. Op RottenTomatoes staat deze op gemiddeld een 6,1 (met 62% positieve kritieken) en op de IMDb geeft het publiek de film gemiddeld een 7,1.

Toch zal Disney vermoedelijk niet zoveel merken van het floppen van de film. Zo was Star Wars: The Force Awakens een gigantisch succes, komen er nog twee Marvel-films aan en wordt ook animatiefilm Zootopia een grote klapper. ”In een aantal gevallen zijn we pas net begonnen,” benadrukte Iger. Dat is natuurlijk ook zo, want Marvel en Star Wars zijn twee grote franchises die veel winst maken. Om die reden is het voor Disney makkelijker om soms een gok te nemen en een film te maken die dan uiteindelijk niet zoveel opbrengt.



NieuwsFilm

meest populair